Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

Michael A. Blume: „Isten kegyelméből hatalmunk van arra, hogy átalakítsuk a világot” 

2019. április 23.

Magyarország apostoli nunciusát kérdeztük a húsvét misztériumáról és személyes tapasztalatairól.

Missziós szentmise Fóton 

2019. április 12.

Február 17-én vasárnap Fóton missziós gyerekek és szülők szolgáltak a misén. Mindenkinek volt valami feladata.

Benvin Sebastian Madassery a kereszténység helyzetéről tartott előadást Egerszegen 

2019. március 19.

Európában nehéz helyzetben van a kereszténység, fogalmazott Benvin Sebastian Madassery verbita szerzetes, aki a napokban a Mindszenty-iskola kápolnájában tartott előadást, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége egerszegi szervezete meghívásásának eleget téve.

Budapesti egyetemistákkal találkozott az apostoli nuncius 

2019. február 25.

Február 21-én, Szent Péter apostol székfoglalása ünnepének előestéjén Michael A. Blume SVD érsek, apostoli nuncius meglátogatta új közösségi termükben a fővárosban tanuló és hetente összejövő katolikus egyetemistákat.

Karl Wallner: Magyarországra figyel a keresztény világ 

2019. február 25.

A Pápai Missziós Művek ausztriai igazgatója szerint Magyarországnak nagy szerepe lehet abban, hogy Európa visszatérjen keresztény gyökereihez

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 15 kérdés és válasz 

2019. február 19.

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

Ősei szülőfalujába látogatott Michael August Blume 

2018. december 17.

Michael August Blume-mal, hazánk apostoli nunciusával és Veres András győri megyéspüspökkel, az MKPK elnökével ünnepelte az öröm vasárnapját Himod hívő népe és mindazok, akik a rábaközi faluba érkeztek december 16-án, advent harmadik vasárnapján.

A Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola alapításának huszadik évfordulóját ünnepelték az intézmény névadója, Szent Miklós emléknapján, december 6-án Nyíregyházán. 

2018. december 10.

A Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola alapításának huszadik évfordulóját ünnepelték az intézmény névadója, Szent Miklós emléknapján, december 6-án Nyíregyházán.

Erdő Péter bíboros bemutatta Rómában az Eucharisztikus Kongresszus előkészületeit 

2018. november 08.

A világ minden püspöki konferenciája képviselteti magát azon a találkozón, amelyet az Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottsága rendezett Rómában. A november 8-10-ig tartó tanácskozáson Erdő Péter bíboros, Budapest-Esztergomi érsek és Fábry Kornél, a NEK főtitkára bemutatja a budapesti kongresszus teológiai dokumentumát és a találkozó előkészületeit. Szombaton szentmisét celebrálnak a Szent Péter-bazilikában, majd Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadja a résztvevőket.

Encsen a missziós rózsafüzér elimádkozásával csatlakoztak a világ gyermekeinek rózsafüzér imádságához. 

2018. október 24.

Október 18-án Ferenc pápa felhívására iskolánk is csatlakozott a „világimádsághoz”