Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

A koreai "Kkottongnae Congregation of Brother Jesus" papi szemináriumot nyit a Fülöp-szigeteken 

2022. január 25.

A Fülöp-szigeteken megnyitotta első papi szemináriumát a koreai missziós rend, a "Kkottongnae Congregation of Brother Jesus". A szerzetesrend, amely a szegényekért és elesettekért dolgozik, erre a célra Palo városát jelölte ki, a Fülöp-szigetek középső részén levő Leyte szigetén.

Ferences ikertestvérek arab himnuszokat komponálnak Assisi Szent Ferenc írásai nyomán 

2022. január 24.

Johnny és George Jallouf ikrek, és együtt vesznek részt a képzésben a Szentföld ferences tartományában. 25 évvel ezelőtt születtek a szíriai Aleppoban, és a háború által megkínzott világvárosban együtt élték meg a szerzetesi életre szóló meghívásukat, ami mindkettőjüket arra vezette, hogy Assisi Szent Ferenc nyomdokaiba lépjenek.

Meleg étel rászorulóknak 

2022. január 24.

Kubában a verbiták egy népkonyhát tartanak fenn, ahol a rászorulók kapnak meleg ételt.

A Pápai Missziós Művek 50 éves fennállását ünnepli Indonéziában és új alkalmazást indított 

2022. január 24.

Az indonéziai Pápai Missziós Művek 50 éves fennállásának alkalmából kifejlesztett egy új alkalmazást fiataloknak. Az indonéz püspöki konferencia elnöke és egyben Jakarta érseke, Ignatius Suharyo bíboros, a PMM fennállásának 50. évfordulója megünneplésére szentmisét mutatott be a jakartai Orsolya-kápolnában.

Magyarnak maradni 

2021. október 27.

Gratulálunk Editnek!

A Pápai Missziós Művek bejelentette: boldoggá avatják Pauline Jaricot-t 

2021. október 11.

2022. május 22-én boldoggá avatják Pauline Jaricot-t. Ezt jelentette be Gaëtan Boucharlat de Chazotte, a francia PMM főtitkára videoüzenetében.

Küldetésünk van a világban – gyermekmisszió és gyűjtés a Szent Miklós-iskolában 

2021. október 11.

Több százezer forintot gyűjtöttek a szentmiklósos diákok társuk, az öt éve éber kómában élő Vince javára október 6-án. Ezen a napon harminchét diákot iktattak be a Szent Gyermekség Művének missziós gyermekei közé.

Missziós tábor Fidelis nővérrel 

2021. október 04.

2021. július 2-6. között került megrendezésre a tábor Délvidéken, Nagybecskereken. Idén a makói és nagybecskereki gyermekek közösen vettek részt rajta. Célunk az volt, hogy a két közösség jobban megismerje egymást, a közösen átélt élmények segítsék kapcsolataik alakításában, mélyítésében. A lelki programok, imádságok, napi Szentmise formálja, erősítse hitüket, valamint az összetartozás, magyarságtudat – hova tartozás is fontos része volt napjainknak.

Fidelis nővér beszámolója következik.

Segítség a Reménysugár Otthonnak 

2021. szeptember 20.

Eljött a nap, amelyen adományokkal megpakolt kisbusszal Sebastian atya és segítői leparkoltak a Nógrád Megyei Reménysugár Egyesített Szociális Intézmény központjában Balassagyarmaton. Hálás emberek, az intézmény dolgozói fogadták őket.

Kitüntetés 

2021. szeptember 17.

Nagy megtiszteltetés érte egyik kedves animátorunkat!

Szent Gyermekség Tábor 

2021. augusztus 05.

Idén csak két napos volt a Szent Gyermekség Tábora, de mindenki jól érezte magát. Illusztrációképpen álljon itt néhány kép és egy videófelvétel.

Keresztúton Isten kegyelméből 

2021. május 17.

A következőkben tanúságtételt olvashatnak egy súlyos koronavírus-fertőzésből felgyógyult barátunktól.