Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Eseménynaptár

2017. május
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

P. Benvin Sebastian SVD atya húsvéti gondolatai


Kedves Testvérek!

Ma a világban sok vallás van és rengeteg ideológia. Ezek között kell hirdetnünk és tanúságot tennünk szavainkkal és cselekedeteinkkel arról, hogy Jézus Krisztus az egyetlen út az Atya felé. Ez valóban nehéz feladat. Szilárd meggyőződés és megszemélyesített hit nélkül szinte lehetetlen ez a feladat. 

Feltámadása után Jézus megparancsolta, hogy menjenek el az egész világra és hirdessék az Örömhírt. A tanítványok elmentek. Találkoztak olyanokkal, akik fákat, állatokat és hamis isteneket imádtak. Ma is találkozunk ilyenekkel. Azonban a tanítványok nem hozzájuk csatlakoztak, hanem az igazi Istenhez, az emberré lett Istenhez, aki a halálból feltámadott, Hozzá vezették őket. Félelem nélkül mondták nekik, hogy ezek nem igazi istenek, akiket imádnak és nem tudják segíteni őket. Az ég alatt nincs más név, amivel üdvözülni lehet, csak Jézus Krisztus neve. Ezek után megkeresztelték őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ezért viszont sokak váltak vértanúvá, lettek állatok eledelévé. Ezt azért tudták vállalni, mert szilárd volt a hitük a feltámadott Krisztusban. Mert Ő az egyetlen út az Atyához az örök életre. 

Sajnos ma sok keresztény abban az illúzióban és hamis tudatban él, hogy minden vallás egyforma és mindegy, hogy melyik vallásban hiszünk. Közben keresztényeknek vallják magukat. Eljött az ideje, hogy felismerjük, hogy Jézus az egyetlen, akin keresztül eljuthatunk teremtő Istenünkhöz, aki örökkön örökké él.

Ameddig fájdalmat érzel, addig van benned élet. 
Ameddig hibát követsz el, addig vagy ember.
Ameddig küzdesz, addig van remény!

Minden kedves testvérnek áldott feltámadást kívánok!

P. Benvin Sebastian SVD
a Pápai Missziós Művek
magyarországi igazgatója

 

Ifjúsági Misszió eseményei a 2016-2017-es tanévben 

Egy év szünet után 2016. november 25. és 27. között ismét közösségi hétvégét tartott a Szent Péter Apostol Műve, azaz az Ifjúsági Missziós Társulat a budapesti Rózsafüzér Királynéja templomban.

VI. Váci Egyházmegyei Szent Gyermekség találkozó 

Hatodik alkalommal tartottuk meg a missziós találkozót Vecsésen.

Maradjatok meg az Isten szeretetében 

Eperjes Károly Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművészünk gondolatait és életfelfogását olvashatjuk a következő interjúban.

Pakisztáni projektről 

Az alábbi cikkében a pakisztáni Pápai Missziós Művek igazgatója ír a gyermekek, fogyatékosok és lányok jelenlegi nehéz helyzetéről.

Magyar-pakisztáni együttműködés 2017-ben 

A két évre meghosszabbított kárpátaljai Szent Mihály Gyermekotthont támogató projektünk a 2016. év végével lezárul. A következő évben ismét egy távoli nemzet gyermekeit segítjük kis imával és kis áldozattal.2017-ben a pakisztáni Pápai Missziós Művekkel közösen éljük meg a segítő testvéri szeretetet.

Beszámoló a kárpátaljai 2015-2016 évi projektről 

A Szent Mihály Gyermekotthon ezúton szeretne köszönetet mondani Önnek és Önön keresztül minden támogatónak, különösen a missziós gyermekeknek, a komoly adományért, mellyel intézményünk negyedik lakóházának épülését támogatták.