Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

A hitélet növekszik, akkor is ha zárva vannak a templomok 

2020. május 21.

„Március 22. óta a madagaszkáriak egészségügyi vészhelyzetben élnek. Azóta zárva vannak a templomok, épp a keresztény hit központi időszakában, nagyböjt utolsó hetében zárták be őket, mielőtt a nagyhetet ünnepeltük volna” – mondja p. Martial Ramiakadaoro, a madagaszkári Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatója, aki azt ecseteli, hogyan éli meg a helyi egyház a lezárás alatti helyzetet, amelyet a koronavírus járvány okozott.

Pakisztánban a vallások képviselői közösen imádkoznak az emberiségért 

2020. május 15.

Imában és a kölcsönös szolidaritás jegyében egyesülve, Istenhez fohászkodva a járványtól való megszabadulásért gyűltek össze május 14-én a különböző vallások képviselői Lahore-ban a Szent Szív katolikus bazilikában.

Egy lengyel misszionáriusról 

2020. május 11.

A lengyel misszionárius nem térhet vissza missziós helyére, miután otthon járt.

Rózsafüzér az utcán 

2020. május 11.

Elefántcsontparton a járvány idején egy pap a rózsafüzért imádkozza plébániája területén az utcákat járva.

Találkozni jön a Feltámadott 

2020. április 21.

Versegi Beáta-Mária CB, a NEK oktatási referense írását olvashatják.

Kolumbiai családi ima 

2020. április 03.

Celina Mota Sánchez nővér, a kolumbiai Leticia apostoli vikariátus Pápai Missziós Művének egyházmegyei igazgatója, azokról a lelkipásztori és humanitárius kezdeményezésekről beszél, amiket azóta tettek, amióta életbe léptek a kormány rendelkezései a koronavírus járvánnyal kapcsolatban.

Guadalupei Szűzanya 

2020. április 02.

Húsvét napján felajánlják Latin-Amerikát a guadalupei Szűzanyának, és könyörögnek a világjárvány végéért

Ima Kis Szent Terézhez 

2020. március 23.

Lelki áldozás 

2020. március 20.

Sebastian atya útmutatója a lelki áldozáshoz

Idők jelei 

2020. március 19.

P. Benvin Sebastian Madassery SVD elmélkedése a mai helyzettel kapcsolatban

Ferenc pápa nagyböjti üzenete 

2020. március 02.

A Szentatya évről évre üzenetet intéz a katolikus hívekhez a nagyböjt kezdetén. 2020-ban nagyböjti üzenetének témája: „Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20).

Nagyböjtre 

2020. február 27.

Antonio Bello 1935-ben született Alessanóban és 1993-ban halt meg püspöki székhelyén, Molfettában. Plébánosként is sokat törődött a szegényekkel, kábítószerbetegekkel, karitászcsoportot hozott létre. 1982-ben kinevezték Molfetta püspökévé, három évre rá a Pax Christi nemzetközi mozgalom elnöke lett. Szerény, egyszerű életvitelt folytatott püspökként is. Busszal járt, sokat kerékpározott, hogy ne szennyezze a környezetet az autó használatával. Elbeszélgetett a kávézóban az emberekkel; ruhájáról nem lehetett felismerni püspöki méltóságát, hanem a tekintetéből sugárzott Krisztushívői és püspöki méltósága.