Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

Bac Ninh segédpüspöke: lelkipásztorkodás a misszó jegyében 

2022. február 15.

„Két aspektus van jelen a püspöki címeremben, ami az én lelkipásztori célomat jelezni akarja: a láng és a rizsvirág rajza. A láng a lelkipásztori életben jelenlévő hitbuzgóság és lelkesedés jelképe, a rizsvirág pedig arra utal, hogy az Örömhírt az egyházmegye nagy területén hirdetem, ahol a lakosság 98%-a nem katolikus” – mondja Joseph Do Quang Khang, akit nemrégen neveztek ki Bac Ninh egyházmegye segédpüspökének.

„Mária háza”: irgalmassági kezdeményezés: a szegényeknek ruhát adni 

2022. február 11.

„Ez egy irgalmassági cselekedet, ami által a szegényekkel találkozunk. A plébániai hívek együttérzése indított bennünket erre a cselekedetre, hogy gondoskodjunk a szükséget szenvedőkről. Hálát adok Istennek barátaim és az önkéntesek csoportjának legmesszemenőbb támogatásáért. Így tudunk jó minőségű ruhákat adni azoknak, akiknek szükségük van rá, bármilyen közösséghez tartozzanak is.” Ezekkel a szavakkal mutatja be „Mária házát” a kapucinus szerzetes, P. Shahzad Khokhar OFM Cap, a Pakisztánban levő tando adam-i Szent József templom plébánosa, ami „valóban mindenki háza”.

„Az oktatás a társadalom fejlődésének a motorja”: a katolikus iskolák kiemelkedő szerepe 

2022. február 09.

„A legnagyobb ajándék, amit valakinek adhatunk, az nem egy nagy ház vagy föld, hanem az oktatás” – mondja Martin Kivuva, Mombasa érseke, a loretoi misszionárius nővérek kongregációja tagjaihoz intézett beszédében. Az intézmény százéves fennállásának megünneplése alkalmából tartott beszédében a prelátus megköszönte a nővérek kelet-afrikai szolgálatát.

Keresztény bázisközösségek: a hit továbbadásának eszközei 

2022. február 04.

„Az evangélium hirdetésénél Jézus apostolai a kis keresztény közösségekre támaszkodtak, amelyekben mindenki szeretetben és harmóniában élt. Nekünk is mint egyháznak támogatnunk kell ezt az alapelvet. Szükségünk van családokra, akik összegyűlnek, hogy együtt meditáljanak Isten Igéjén, és a katolikus hit szerint éljenek” – mondja a tanzániai püspöki konferencia főtitkára, Charles Kitima atya, aki azt kívánja, hogy a keresztény bázisközösségek életmódjuk által tükrözzék Krisztus képét, és így a katolikus hithez való közeledés eszközei, valamint a hívők számára a vigasz forrása legyenek.

A koreai "Kkottongnae Congregation of Brother Jesus" papi szemináriumot nyit a Fülöp-szigeteken 

2022. január 25.

A Fülöp-szigeteken megnyitotta első papi szemináriumát a koreai missziós rend, a "Kkottongnae Congregation of Brother Jesus". A szerzetesrend, amely a szegényekért és elesettekért dolgozik, erre a célra Palo városát jelölte ki, a Fülöp-szigetek középső részén levő Leyte szigetén.

Ferences ikertestvérek arab himnuszokat komponálnak Assisi Szent Ferenc írásai nyomán 

2022. január 24.

Johnny és George Jallouf ikrek, és együtt vesznek részt a képzésben a Szentföld ferences tartományában. 25 évvel ezelőtt születtek a szíriai Aleppoban, és a háború által megkínzott világvárosban együtt élték meg a szerzetesi életre szóló meghívásukat, ami mindkettőjüket arra vezette, hogy Assisi Szent Ferenc nyomdokaiba lépjenek.

Meleg étel rászorulóknak 

2022. január 24.

Kubában a verbiták egy népkonyhát tartanak fenn, ahol a rászorulók kapnak meleg ételt.

A Pápai Missziós Művek 50 éves fennállását ünnepli Indonéziában és új alkalmazást indított 

2022. január 24.

Az indonéziai Pápai Missziós Művek 50 éves fennállásának alkalmából kifejlesztett egy új alkalmazást fiataloknak. Az indonéz püspöki konferencia elnöke és egyben Jakarta érseke, Ignatius Suharyo bíboros, a PMM fennállásának 50. évfordulója megünneplésére szentmisét mutatott be a jakartai Orsolya-kápolnában.

Magyarnak maradni 

2021. október 27.

Gratulálunk Editnek!

A Pápai Missziós Művek bejelentette: boldoggá avatják Pauline Jaricot-t 

2021. október 11.

2022. május 22-én boldoggá avatják Pauline Jaricot-t. Ezt jelentette be Gaëtan Boucharlat de Chazotte, a francia PMM főtitkára videoüzenetében.

Küldetésünk van a világban – gyermekmisszió és gyűjtés a Szent Miklós-iskolában 

2021. október 11.

Több százezer forintot gyűjtöttek a szentmiklósos diákok társuk, az öt éve éber kómában élő Vince javára október 6-án. Ezen a napon harminchét diákot iktattak be a Szent Gyermekség Művének missziós gyermekei közé.

Missziós tábor Fidelis nővérrel 

2021. október 04.

2021. július 2-6. között került megrendezésre a tábor Délvidéken, Nagybecskereken. Idén a makói és nagybecskereki gyermekek közösen vettek részt rajta. Célunk az volt, hogy a két közösség jobban megismerje egymást, a közösen átélt élmények segítsék kapcsolataik alakításában, mélyítésében. A lelki programok, imádságok, napi Szentmise formálja, erősítse hitüket, valamint az összetartozás, magyarságtudat – hova tartozás is fontos része volt napjainknak.

Fidelis nővér beszámolója következik.