Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

Ferenc pápa homíliája: Csend és ima a válasz a botránykeltőknek 

2018. szeptember 03.

Szeptember harmadikán Ferenc pápa újrakezdte a nyári szünidő után a Szent Márta-ház kápolnájában tartott reggeli homíliáit. Az eddig kialakult gyakorlat szerint a Szentatya hetente négyszer mond reggeli szentbeszédet: hétfőn és kedden, illetve csütörtökön és pénteken. Szerdán az általános kihallgatás során tart katekézist, szombat délelőttönként pedig rendszerint már reggeltől sűrű a programja, míg vasárnaponként az Úrangyala imádság keretében magyarázza a napi evangéliumot. Szeptemberi első homíliájában azok ellen emelt szólt, akik botrányt és megoszlást akarnak kelteni, mint ahogy Jézussal tettek saját korában. A válasz ezekre a botrányokra az Úr válasza: csend és imádság.

 

Természeti katasztrófa sújtotta az Indiai Kerala államot. 

2018. szeptember 01.

P. Benvin Sebastian SVD atya a Pápai Missziós Művek Igazgatójának leve az indiai természeti csapás 

A katolikus karitász erőfeszítései az árvíz sújtotta dél-indiai Keralában 

2018. augusztus 22.

„Emberemlékezet óta nem volt ilyen súlyos árvízhelyzet Keralában” – mondják egyöntetűen a helybeliek. A monszun időszak májusi kezdete óta 373-an vesztették életüket a Kerala államot sújtó áradásokban és földcsuszamlásokban, míg több mint ezer az áldozatok száma egész India területén.

Ferenc pápa levele a kiskorúak elleni visszaélések miatt böjtre és imádságra hívja Isten népét 

2018. augusztus 21.

Augusztus 20-i dátummal Ferenc pápa levelet intézett Isten népéhez, melyben erős prófétai szóval elítéli a kiskorúak elleni zaklatásokat, bocsánatot kér érte, továbbá lelki megújulásra szólítja fel az egész egyházi közösség minden tagját, melynek formája legyen imádság és böjt.
 

Ferenc pápa pénzadománnyal segíti a jemeni menekülteket Dél-Koreában 

2018. augusztus 06.

A jemeni menekültek néhány hete Dél-Korea Jeju szigetén találtak befogadásra. Ferenc pápa tízezer eurót adományozott támogatásukra és imádkozik értük. A lakosság tiltakozása azonban folytatódik a jemeniek ellen.

Október 14-én a pápa szentté avat egy XIX. századi fiatal olasz munkást: Nunzio Sulpriziót 

2018. augusztus 01.

Ferenc pápa a csütörtök délelőtt megtartott konzisztóriumon bejelentette: az 1836-ban, 19 éves korában elhunyt olasz fiatalt az őszi szinódus során avatja szentté (az őt 1963-ban boldoggá avató) VI. Pállal és Romero érsekkel együtt. Nunzio Sulpriziót gyermekkorától kezdve kizsákmányolta kovács nagybátyja, ő pedig nagy hittel fogadta el a csontrákkal járó szenvedéseket.

Megöltek egy plébánost Kamerunban 

2018. július 27.

Alexander Sob Nougi atyát, Bomaka plébánosát a feltételezesék szerint egy eltévedt golyó ölte meg a kameruni hadsereg és az anglofón szeparatisták közötti összecsapások során. Más források szerint azonban a katonák céltudatos lövésének áldozata lett a pap.

Elindult Chiara Corbella, a szent életű édesanya boldoggáavatási eljárásának egyházmegyei szakasza 

2018. július 27.

A római egyházmegye július 17-én bejelentette, hogy megnyitotta a fiatalon meghalt édesanya boldoggáavatási eljárását. Chiara Corbella 2012. június 13-án halt meg, nem sokkal kisfia születése után, rosszindulatú daganatos betegségben. Várandóssága idején felfüggesztette a kezeléseket.

Jézus mindig a szív szemével tekint ránk – Ferenc pápa Úrangyala imádsága 

2018. július 27.

Krisztus tekintete és tanítása állt Ferenc pápa vasárnap délben, az Úrangyala elimádkozásakor mondott beszédének a középpontjában. Az evangéliumi szakaszt elemezve a Szentatya hangsúlyozta: Krisztus maga az igazság, aki helyes irányt mutat életünknek. Mellette biztonságban vagyunk, ha azonban eltávolodunk szeretetétől, létünk kiábrándultsággá válik.

A Horvát futballista, aki újjáépítette szülőfalujának lerombolt templomát. 

2018. július 12.

Vedran Ćorluka kétségtelenül nem a legtechnikásabb horvát labdarúgó az elmúlt évtizedekből, azonban stabilitására jellemző, hogy 101 alkalommal szerepelt már hazája válogatottjában. A 32 éves hátvédnek borzasztóan nehéz gyerekkora volt, azonban két dologról sosem feledkezett meg: szülőföldjéről és a hitéről.

"Uram, jó nekünk itt lenni!" 

2018. július 11.

A Szent Gyermekség Műve közössége 10. alkalommal tartotta meg országos missziós táborát július 4-8-ig Nyíregyházán.

Böjti és imanapot tartottak Argentínában az életért 

2018. június 11.

Az argentin püspöki konferencia kezdeményezésére a katolikus egyház június 7-re böjtöt és imanapot hirdetett meg az országban. „Az élet ajándékának értékelése és védelmezése céljából” a püspökök arra hívták a híveket, hogy mélyen imádságos és tiszteletteljes légkörben éljék meg ezt a napot.