Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

A bangladesi egyház a Biblia nemzeti napját ünnepli 

2022. december 06.

Advent második vasárnapján minden plébánián megünnepelték a Szentírás
vasárnapját. Az idei év témája: „A Biblia szerint élni az életet”. Mons. Rozario: „A lapjain Isten élő üzenetét olvashatjuk, ami vezet minket napjainkban”.
 

Összeszorult szívű misszionáriusok: fegyveres bandák templomokat és kórházakat támadnak meg 

2022. december 05.

„Minden évben történik valami súlyos dolog; idén, és az év még nem ért véget, nem voltak se földrengések, se ciklonok, de egy hallatlan erőszakhullám söpört végig az országon, ami bizonytalanságot, félelmet, nyomort, éhínséget és kétségbeesést okozott, és még a kolera is visszatért, ami főleg gyermekeket ölt meg.”

Adjatok az éhezőknek. A ferences irgalom sarja az orosz tél zimankójában 

2022. december 02.

„Hozz egy kilót” – így hívják idén is az élelmiszerek gyűjtését, amit a moszkvai ferencesek indítottak, hogy segítsék azokat az embereket a fővárosban, akik nehezen tudják beszerezni a mindennapit.

Zankey Handuriya: a gyermekek csillaga, a reménységnek egy kis fénye a kis nem látók számára 

2022. december 01.

Nigerben vak és szegény gyermekekkel foglalkoznak szerzetesek és önkéntesek.

Advent időszaka a megbocsátásé és a békéé a koreai félszigeten 

2022. november 29.

 Advent ideje a megfelelő időszak a megbocsátáson, a békén, a kiengesztelődésen és azon való elmélkedésre, hogy cselekedjünk annak érdekében, hogy Észak- és Dél-Korea újra párbeszédet folytasson egymással és közeledjen egymáshoz.

Szolgálni a szegényeket, harmóniában a muzulmánokkal: élni a Krisztusba vetett hitet Indonéziában 

2022. november 28.

Yogyakarta városában, ahol virágzik az egyetem és más oktatási intézmények, katolikus és muzulmán diákok együtt tanulnak és a szegényeket gondozzák.

 

A Propaganda Fide 400 éve: kérjük Istentől a szilárd hit ajándékát, az első misszionáriusok példája nyomán 

2022. november 24.

„Van olyan szilárd a hitünk, mint országunk első misszionáriusainak?” – kérdezte Mons. Damian Denis Dallu, Songea érseke és a tanzániai PMM igazgatója, a Hitterjesztési Kongregáció alapításának 400. évfordulója alkalmából tartott ünnepi szentmise keretében tartott szentbeszédében.

A hit lényege: hithirdetés „suttogva” 

2022. november 04.

A 35 éves mongol Chamingerel, aki ma az ulánbátori apostoli prefektúra pasztorációs irodáját koordinálja, járatos a digitális technológiákkal való bánásmódban és több nyelven beszél.

Krisztus tanúit keresve Pauline Jaricot nyomában 

2022. október 05.

Hárman tesznek tanúságot abban a videófilmben, amit a svájci PMM nemzeti igazgatósága készített, a „Pauline keresése” c. kezdeményezés keretében.

 

Pauline Jaricot Élő Rózsafüzére egy alkalmazásban 

2022. május 25.

„Azt akarom, hogy mindennap mondjátok a rózsafüzért a Rózsafüzér Királynéja tiszteletére”: így mondta a fatimai Szent Szűz, aki megjelent a 3 gyermeknek, kérve az egész világot, hogy imádkozzák a rózsafüzért. A rózsafüzér állandó imája az egyház missziójáért Pauline Jaricot lelkiségének és cselekedeteinek kiindulópontja volt, ő alapította meg a Hitterjesztés Művét. Lyonban május 22-én avatták boldoggá.

Pauline Jaricot nyomában 

2022. május 12.

A helyek történeteket mesélnek: múlt ősszel adományozók és alapítók egy kis csoportja útnak indult a német Pápai Missziós Művekkel együtt a missziós laikus mozgalom gyökerei és Pauline Jaricot életének állomásai felé.

Küldetésünk van a világban – gyermekmisszió és gyűjtés a Szent Miklós-iskolában 

2021. október 11.

Több százezer forintot gyűjtöttek a szentmiklósos diákok társuk, az öt éve éber kómában élő Vince javára október 6-án. Ezen a napon harminchét diákot iktattak be a Szent Gyermekség Művének missziós gyermekei közé.

előző12következő