Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

Ima Kis Szent Terézhez 

2020. március 23.

Lelki áldozás 

2020. március 20.

Sebastian atya útmutatója a lelki áldozáshoz

Idők jelei 

2020. március 19.

P. Benvin Sebastian Madassery SVD elmélkedése a mai helyzettel kapcsolatban

Ferenc pápa nagyböjti üzenete 

2020. március 02.

A Szentatya évről évre üzenetet intéz a katolikus hívekhez a nagyböjt kezdetén. 2020-ban nagyböjti üzenetének témája: „Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20).

Nagyböjtre 

2020. február 27.

Antonio Bello 1935-ben született Alessanóban és 1993-ban halt meg püspöki székhelyén, Molfettában. Plébánosként is sokat törődött a szegényekkel, kábítószerbetegekkel, karitászcsoportot hozott létre. 1982-ben kinevezték Molfetta püspökévé, három évre rá a Pax Christi nemzetközi mozgalom elnöke lett. Szerény, egyszerű életvitelt folytatott püspökként is. Busszal járt, sokat kerékpározott, hogy ne szennyezze a környezetet az autó használatával. Elbeszélgetett a kávézóban az emberekkel; ruhájáról nem lehetett felismerni püspöki méltóságát, hanem a tekintetéből sugárzott Krisztushívői és püspöki méltósága.

A pápa levele a Pápai Egyházi Akadémiához: legyen egy év missziós gyakorlat a képzésben 

2020. február 18.

Február 17-én hétfőn tették közzé a Vatikánban Ferenc pápa levelét, mellyel Joseph Marino prelátushoz, a Pápai Egyházi Akadémia elnökéhez fordul. A pápa levelében azt kéri az Akadémia elnökétől, hogy a szentszéki diplomaták képzési folyamatába illesszenek be egy missziós gyakorlati évet, melyet a jelöltek saját egyházmegyéjükön kívül, a világ más részén töltenek, hogy ezzel a konkrét tapasztalattal járuljanak hozzá leendő küldetésük mind teljesebb betöltéséhez.

„Íróasztalunk mellett is lehetünk misszionáriusok” 

2020. január 27.

Giovanni Pietro Dal Toso érsek, a Pápai Missziós Művek elnöke és a Népek Evangelizációja Kongregáció társtitkára az aacheni Pápai Missziós Műveknél tett látogatása során szentmisét mutatott be.

Istenkereső mozdulatok 

2020. január 06.

Madassery Benvin Sebastian SVD atya a levélen csúszkálásról, a zöld sapkásokról és a hitről

(Tóth Ida)

Neve után az SVD (Societas Verbi Divini) az Isteni Ige Társaságát jelenti, vagyis a misszionárius verbita rend tagja. Elhivatottsággal jött Magyarországra, a láthatatlan értékekben hisz. Madassery Benvin Sebastian szerint egészséges, boldog életet élni csak közösségben lehet.

ELMÉLKEDÉS A NEK 2020 EUCHARISZTIKUS IMÁRÓL 

2020. január 02.

A Jóisten ajándékozó szeretetét láthatjuk abban, hogy 2020-ban Budapesten ünnepelhetjük meg az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából Jézus Krisztus szeretetét az Eucharisztiában. Megemlékezhetünk velünk együtt érző és velünk együtt élő hűségéről és szeretetéről és a mi reményeinkről. Azzal a vággyal tesszük ezt, hogy egyénileg és közösségileg is kerüljünk közelebb az Eucharisztia titkához és ráhangolódjunk arra a kegyelmi ajándékra, amit a Kongresszus ünnepe által Jézus készített számunkra nemzetünk, Európa és az egész világ számára.
Az ima meghív arra, hogy elmélyültebb lelkiséggel és cselekvő szeretettel készítsük elő az Úr útjait az ünnepre.

Missziós beiktatás 

2019. november 27.

November 21-én 24 kisgyermeket iktatott be Sebastian atya a Szent Gyermekség Műve, azaz Missziós Gyermekek Társasága tagjai közé.

Bolhapiac 

2019. november 27.

 " De ő nem feledkezik meg soha a szegényről, s aki bajban is remél, nem csalódik    soha."  (Zsolt.9,19)

Szent Gyermekség Műve jubileuma 

2019. november 27.

A Szent Gyermekség Műve tíz éves jubileuma alkalmából nálunk járt Suor Roberta Tremarelli AMMS, a római Szent Gyermekség Műve főtitkára. Ez alkalomból készült kisfilmünk.