Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

„Új bor új tömlőkben”. Az első kínai szerzetesnői kongregáció a Shaanxi tartományban alapításának 100. évfordulóját ünnepli 

2023. szeptember 20.

Jézus Szent Szívének ferences misszionárius nővérei, amely az első kínai női kongregáció a kontinentális Kína Shaanxi tartományában, szerzetesi intézményük alapításának 100. évfordulóját ünnepelték. Hét püspök, 120 pap, több mint ezer hívő, valamint 9 Kínában dolgozó női kongregáció képviselője vett részt az ünnepélyes szentmisén.

 

Monterrey érseke: a katolikus egyháznak az a feladata, hogy tudatosítsa, hogy a béke útja az Isten útja 

2023. szeptember 14.

„Mi a szerepünk mint állampolgároknak, hogy béke legyen Mexikóban?” - mondja Rogelio Cabrera López, a mexikói Püspöki Konferencia elnöke, a párbeszédet illetően, amit a katolikus egyház indított el nemzeti szinten, azzal a céllal, hogy véget vessenek az erőszaknak az országban.

Koupor, a remény missziója 

2023. szeptember 13.

Csád egyik távoli sarkában három szerzetesnővér egyszerű, de értékes tanúságot tesz a kereszténységről

Dario Dozio atya: messzire kell menni ahhoz, hogy misszionáriusok legyünk? 

2023. szeptember 11.

„Harminc évet töltöttem el Elefántcsontparton misszionáriusként. Az első tizenötöt Bondoukou egyházmegyében, falusi környezetben, ahol nagyon kevés keresztény élt. Még templomom sem volt: egy szobában vagy egy mangófa alatt miséztem. Mikor visszatértem Olaszországba, az egyházat missziós állapotban találtam” – mondja Dario Dozio atya, az Afrikai Missziók Társaságának tagja, aki most Padova szélén a missziós élet házában él.

Indonéz misszionáriusok erősítik a hivatásokat Vietnamban: 10 novícius fogadalomtétele 

2023. szeptember 06.

Követve a nápolyi Taliano atya nyomdokait, három indonéz rendtársa átköltözött Ho Chi Minh-városba.  Idén augusztusban letette első fogadalmát a helyi szeminaristák egy csoportja. A dél-kelet ázsiai ország termékeny talaja a missziónak.

Banglades: az első PIME-misszionárius Dinajpur egyházmegyéből 

2023. szeptember 01.

Nagy örömöt okozott Sukhen Dulal Tigga (32) pappá szentelése, aki az oraon törzshöz tartozik. Tudu püspök a következőket mondta: „Ő képviseli egyházmegyénket a világban. Ez egy adomány, amit imával és szeretettel támogatunk.” Az új pap kijelentette: „A misszionáriusok példája és nagynéném mások szolgálatára megélt egyszerű élete az én belső ihletem forrása.”

A katolikus egyház és Mexikó bennszülött népének inkulturációja 

2023. augusztus 31.

„Majdnem az összes latin-amerikai püspökségen létezik egy bizottság, ami a bennszülött népek támogatását és védelmét biztosítja”.

Antuan atya, egy török püspök az iskenderuni földrengés áldozataiért 

2023. augusztus 31.

A jezsuita Antuan Ilgit atyát Ferenc pápa nevezte ki segédpüspöknek Anatólia apostoli vikáriusa, Paolo Bizzeti atya mellé.

Rosario nővér, aki Bangladesből Milánóba jött, hogy tanúságot tegyen Krisztusról a fiatalok között 

2023. augusztus 30.

„A múltban a Pápai Külmissziós Intézet (PIME) olasz nővérei jöttek a mi országunkba misszionáriusként, ma mi megyünk az ő országukba mint misszionáriusok” -  mondja Happy Martha Rosario, a 33 éves szerzetesnővér, a Pápai Külmissziós Intézethez kötődő Szeplőtelen Szűz Misszionáriusai rend tagja, aki készen áll arra, hogy Milánóba menjen a fiatalok között tanúságot tenni hitéről, a bonparai plébánia megbízásából.

Mongólia és a koreai egyház missziós jellege 

2023. augusztus 29.

Bayanhushuu Ulánbátor szélén levő szegény kerület, ahol roskadozó házikók állnak ún. ger-ek ezrei mellett, ezek hagyományos mongol sátrak: olcsó szálláshelyek azok számára, akik a környező sztyeppékről érkeznek egy kevésbé kemény élet reményében, de a fővárosban nehezen találják meg az egyenjogúsítás lehetőségét.

Damó, az első kambodzsai jezsuita 

2023. augusztus 28.

2023. augusztus 19-én szentelte pappá Battambangban (Kambodzsa) Phnom Penh apostoli vikáriusa Damó Chuort, aki a történelem első kambodzsai jezsuitája.

6.921 pap, Krisztus apostolai a koreai egyház történetében 

2023. augusztus 24.

Plébániákon dolgoznak, bemutatják a szentáldozatot Isten népének, foglalkoznak a fiatalokkal, hitoktatást végeznek, illetve az irgalmasság cselekedeteit végzik: ezek a koreai papok, akik történetük 178 éve alatt életüket azzal töltötték, hogy követték Krisztust és hirdették az evangéliumot.