Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

tagja leteszi az örökfogadalmat 

2023. március 22.

Március 20-án, Szent József, a kínai misszió és a pekingi főegyházmegye Szent József kongregáció patrónusának ünnepén a kongregáció két szerzetesnője letette örökfogadalmát az érsek, Giuseppe Li Shan jelenlétében.

 

Több mint 1600 katekumen fog megkeresztelkedni Húsvét éjszakáján Malajziában 

2023. március 21.

852 katekumen készül lelkileg 2023 nagyböjtjében arra, hogy felvegye a keresztség szentségét a húsvéti vigílián, a Maláj-félsziget katolikus közösségeiből. A többi 789 Malajzia borneoi tartományából jön.

A misszió egy kaland, amit megér megélni 

2023. március 17.

„2022 januárjában átköltöztem Calaviba, Beninbe, a ‘Brésillac’ Központba, ahol az Afrikai Missziók Társaságának szeminaristái végzik noviciátusukat, két- vagy háromévnyi filozófiai és három- vagy négyévnyi teológiai tanulmányokat”. Giovanni Benetti atya mesél tapasztalatairól, amiket a fiatal szeminaristák között él meg.

Megszentelt életű nők száz éve a szegények oldalán 

2023. március 09.

A Ferences Mária Misszionárius nővérek száz éve vannak jelen Myanmarban, hirdetve az evangéliumot szóval, cselekedetekkel és életükkel, mindig az emberek mellett állva, főleg a legszegényebbek és legsebezhetőbbek mellett.

 

95 fiatal katekumen van a Phnom Penh-i közösségben 

2023. március 06.

Szimbolikusan kopogtattak az egyház ajtaján, hogy kérjék felvételüket a keresztelésre való felkészítés utolsó szakaszába. 95 fiatal kambodzsai katekumen a Phnom Penh-i apostoli vikariátus területén Nagyböjtben megkezdte a 40 napos utat, amely elvezeti őket a keresztség szentségéhez Húsvét éjjelén.

 

Szalézi misszionáriusok segítenek a tigréi háborús övezetben az első vonalban 

2023. március 01.

„Egyszerűbb lett humanitárius segélyt küldeni Tigrébe, és mi tudunk az embereknek segíteni, akiket a két éve tartó konfliktus érint” – mondja P. Hailemariam Medhin, a szaléziak afrikai-etiópiai tartományfőnöke a kongregáció legújabb segélyprogramjáról Etiópia északi részén.

 

Három nővér Timimounban 

2023. február 24.

Timimoun falu az algír sivatag közepén levő hasonló nevű oázisban található, 1200 km-re Algírtól délre. Lakosai között, akik mind muzulmánok, él Pauline, Bernadette és a másik Pauline, három nővér Burkina Faso-ból, akik 2014-ben érkeztek ide, követve keresztény hivatásukat.

Egy vallási intézmény kis külvárosi kórháza az emberek szolgálatában 

2023. február 20.

A „Joseph Strebler” kórház egy kis tábori kórház, amit 1952-ben alapított az akkori loméi apostoli vikárius, Joseph Strebler (SMA) a togói Noépéban.

 

A Consolata missziós nővérek 100 éves jubileumot ünnepelnek: „Nem magunkat ünnepeljük, hanem missziónk forrását” 

2023. február 16.

„Mi értelme van megünnepelni a Consolata missziós nővérek 100 éves jelenlétét Tanzániában? Mit ünnepelünk? Kit ünnepelünk?” – kérdezi Simona Brambilla nővér, a rend általános főnöknője és Maria Michela Astegiano nővér, az első Consolata nővérek iringia megérkezésének 100. évfordulója alkalmából.

Cloudina Mutizira, missziós domonkos nővér, aki Zimbabwéból származik, most a kongregáció zambiai nemzetközi noviciátusának igazgatója. 

2023. január 24.

Katolikus családból származik, nagynénje is apáca. A Jézus Szent Szívéről nevezett domonkos nővérek egy nemzetközi kongregáció, hat országban vannak közösségeik: Angliában, Németországban, Kenyában, Dél-Amerikában (Kolumbia), Zambiában és Zimbabwéban.

A Szent Gyermekség Műve 10 éves jubileumáról még egyszer 

2022. december 08.

2019 szeptember 21-én ünnepelte a magyarországi Pápai Missziós Művek Szent Gyermekség Műve ágazata újra indulásának 10. évfordulóját. A budapesti Szent István Bazilikában volt az ünnepi szentmise, utána a gyermekek megtekinthették az Országházat.

A projektet támogatta Magyarország Kormánya. A támogatás azonosítója: EGYH-KCP-19-0404

A támogatás összege: 500000 Ft

A projekt címe: Szent Gyermekség Műve 10. jubileumi ünnepsége

 

A Propaganda Fide 400 éve: kérjük Istentől a szilárd hit ajándékát, az első misszionáriusok példája nyomán 

2022. november 24.

„Van olyan szilárd a hitünk, mint országunk első misszionáriusainak?” – kérdezte Mons. Damian Denis Dallu, Songea érseke és a tanzániai PMM igazgatója, a Hitterjesztési Kongregáció alapításának 400. évfordulója alkalmából tartott ünnepi szentmise keretében tartott szentbeszédében.