Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

Flores szigete még mindig a hivatások „ígéret földje” 

2024. június 06.

„Most a tanév vége felé jó eredményeink vannak a hivatáspasztoráció terén. Mi kamilliánusok megpróbáljuk magunkat formában tartani sok kis dologgal, nem csak a hivatások terén, hanem szociális és karitatív kezdeményezésekkel is.”

Shen Bin püspök ünnepélyes szentmisét mondott Mária keresztények segítsége és Szentháromság ünnepe alkalmából 

2024. május 29.

„A Szentháromság mindig harmonikus. Arra buzdítalak benneteket, hogy gondolkodjatok el életetekben a harmónián, ami a Szentháromság kebelében uralkodik, és lépjetek ki önmagatokból, hogy megosszátok másokkal és az egész világgal az evangélium csodálatos ajándékát, hogy segíthessetek az embereknek találkozni Krisztussal és visszatérni Krisztushoz”.

100 éve gyűltek össze először az indonéz püspökök 

2024. május 17.

Száz éve abból áll az indonéz egyház küldetése, hogy a reményt hordozza, és a püspökök missziója az, hogy vezessék „a remény közösségét”, amely „együtt jár az úton az egyház és a nemzet jólétéért”: ezt jelentették ki az indonéz püspökök a 100 éves jubileum alkalmából. 1924-ben találkoztak először az akkori indonéz vikáriusok és apostoli prefektusok.

 

A misszió mindenekelőtt 

2024. május 16.

„A misszió nem más, mint hogy az ember hagyja, hogy Jézus Krisztus magával ragadja, és megpróbál tükre lenni, akkor is ha kicsit homályos tükre, az Ő jóságának, ahova vezet minket az Ő Lelkének lehellete”. Ezt Giovanni Benetti atya az Afrikai Missziók Társaságának (SMA) a tagja írta, aki két éve él Beninben nevelőként a calavi Brésillac-lelkiség központjában.

Új plébániatemplomot építettek Lahore egyházmegyében és Szent József tiszteletére szentelték fel 

2024. május 09.

Ez egy Szent József tiszteletére felszentelt templom lesz, egy olyan hely, ahol a Mária-tiszteletet ápolják: a lahorei egyházmegye katolikus hívő közössége nagy számban vett részt a gujranwalai Szent József templom felszentelésén és megáldásán. Ezen a helyen az evangéliumot 70 évvel ezelőtt hirdették először ferences misszionáriusok.

 

Csökkenő születési arány: a katolikus egyház konkrét kezdeményezéseket és családtámogatást indít el 

2024. május 08.

A születési arány csökkenése nemzeti fontosságú téma és nyílt vita tárgya. A téma a koreai katolikus közösségben is különleges figyelmet kap, mivel a hívők mélyen elkötelezettek az emberi élet védelmében a fogantatástól kezdve.

 

Vendégként katolikus családoknál: a megszentelt életre való elhivatottság tanúi 

2024. május 07.

Evangelizálni és tanúságot tenni az Úrnak szentelt élet szépségéről: ebben a szellemben élnek Indonézia egyes területein a helyi papság tagjai és szerzetesei, akik néhány napig katolikus családok vendégei, és ott megmutatják a fiataloknak szent hivatásuk boldogságát. Papok, szerzetesek, nővérek és szeminaristák így mélyebb és intenzívebb dialógust élnek meg a laikusokkal, barátságot kötnek velük – meséli Francis Xavier Juli Pramana,  hitoktató és tanító. Ezzel a kezdeményezéssel szeretnének szembeszállni a papi és szerzetesi hivatások száma csökkenésével.

Addis Abeba metropolita érseke: „a béke az egyetlen kiút a gondokból az etióp nép számára” 

2024. május 03.

„Íme, a világ Ura feltámadt, fogadjuk be Őt, imádjuk és dicsérjük Őt mint a béke eszközét hazánk és népünk számára az Ő feltámadása fényében”.

 

Közeledik a Mária-hónap: online előjegyzések a sheshani Miasszonyunk zarándoklatokra 

2024. április 30.

Május közeledtével, amikor Isten népe különös intenzitással éli meg Szűz Mária iránti tiszteletét, megnyíltak az online előjegyzések csatornái a Sanghaj egyházmegyében lévő sheshani Miasszonyunk szentélyhez való zarándoklatokra.

 

A kínai katolikus közösségek imanapot tartanak a papi hivatásokért 

2024. április 26.

A kínai katolikus közösségek megünnepelték a 61. Imanapot a hivatásokért, szem előtt tartva Ferenc pápa szavait, aki éves üzenetében arra hívott mindenkit, hogy imádkozzanak azért, hogy minden pap kövesse Jézus, a Jó Pásztor lépteit, és hogy a családok támogassák otthonaikban új hivatások kivirágzását.

 

A Pápai Missziós Művek kápolnáját Boldog Pauline Jaricot-ról nevezték el 

2024. április 24.

Tadeusz Nowak, a PMM Hitterjesztés Műve ágazatának főtitkára „történelmi pillanatnak” nevezte a romániai PMM kápolnájának felszentelését Bukarestben április 20-án. Ez az első kápolna Romániában, amit Boldog Pauline Jaricot-ról, a Hitterjesztés Műve alapítójáról neveztek el.

 

Misszió a gyóntatószékben: Dominic Santamaria atya története 

2024. április 19.

Kb. háromszázezer szentmise, 8140 keresztelő és 748 esküvő. Már csak a liturgikus ünnepek száma is, amiket 2024 húsvétjáig ünnepelt, sokat elmond az Indiában született Dominic Santamaria életéről, akit 1970-ben szenteltek pappá Jeruzsálemben, és 1973 óta Kuvaitban él.