Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

Krisztus misszionárius tanítványai vagyunk 

2017. június 27.

Misszióba menni nem túristáskodást jelent – mondta a pápa, idézve Jézus figyelmeztetését: „Üldöztetésben lesz részetek”. 

„A Pápa Dél-Szudánért” 

2017. június 27.

„A Pápa Dél-Szudánért” – ez a neve annak a humanitárius segélynek, amellyel Ferenc pápa konkrétan ki kívánja fejezni szeretetét és lelki közelségét a 2013 óta belháborútól szenvedő lakosságnak.

Menekültek Világnapja 2017 

2017. június 21.

Fabiny Tamás evangélikus és Beer Miklós katolikus püspök videóüzenete

Ferenc pápa úrnapi homíliája 

2017. június 21.

Corpus Domini ünnepét Olaszországban is vasárnap tartották meg, a legtöbb helyen a hagyományos úrnapi körmenettel együtt. Ferenc pápa vasárnap este hét órakor kezdte a szentmisét a Lateráni Szent János bazilika előtti téren. Homíliájában az Eucharisztiáról, mint emlékezetről szólt, mint a keresztény hit lényegi vonásáról.

Gyémántmisés magyar misszionárius Braziliában 

2017. június 13.

A Brazíliában élő misszionáriusnak, a gyémántmisés Molnár László atyának a székesfehérvári püspökségen adta át sok évtizedes evangelizációs szolgálatáért Spányi Antal megyés püspök a Szentatya, Ferenc pápa áldását.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtónyilatkozata 

2017. június 12.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia június 6-án és 7-én megtartotta nyári rendes ülését.

Püspök, aki most misszióba indul 

2017. június 12.

Ferenc pápa elfogadta Melfi püspöke lemondását, aki most misszióba indul

Az USA püspökei kampányolnak a vallásszabadságért, mely alkotmányos jog 

2017. június 09.

„Szabadságot a misszióhoz” – ezt a témát választották az amerikai püspökök a következő kampányukhoz, melyet a vallásszabadságért folytatnak. Idén hatodszor rendezik meg a kampányt, amely 2012 óta mindig június 21-én, Morus Szent Tamás, a politikusok védőszentje és Fisher Szent János ünnepén indul és július 4-ig, a Függetlenség napjáig tart.

Diakonus és pappá szentelések 2017-ben 

2017. június 08.

Imádkozzunk meglévő és új hivatásokért, nemzetünknek nagy szüksége van a megszentelt életet élő és a magyar közösséget szolgáló személyekre,
Idén 19 újmisés pappal bővül egyházunk papi közössége. Egyházmegyei bontásban, idő és helyszín adatokkal.

Kezdetét vette a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus első előkészületi éve 

2017. június 07.

Az esztergom-budapesti főegyházmegye hagyományos családi napján, június 5-én, Máriaremetén Erdő Péter bíboros, prímás útjára indította a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hároméves előkészületi programját. A főpásztor háromszázhúsz missziós küldöttnek adott át megbízólevelet.

Abortuszt támogató falfirkára reagált a plébános Milánóban 

2017. június 07.

Ez a szomorú történet, amely végül fantasztikus gyümölcsöket termett, a milánói Szent Mihály és Szent Rita Plébánia Facebook oldaláról terjedt el.  3700 reakció, 307 komment és 1590 megosztás rekordot jelent egy olyan oldal esetében, amely posztjainál átlagosan 15 lájkkal büszkélkedhet. A felhasználókat don Andrea reakciója lepte meg, miután a plébánia falára a következő sértő szöveget firkálta fel valaki: „Szabad abortuszt (Máriának is!)”.

 

Könyvbemutató 

2017. június 02.

Szeretettel meghívjuk: Madassery Benvin Sebastian SVD BELSŐ GERINC” című könyvének a bemutatójára. A rendezvény időpontja és helyszíne: 2017 június 7, szerda, 18:00 óra D18 Kávézó és Könyvesbolt 1066 Budapest, Dessewffy u. 18-20.