Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Diakónussá szentelték a kerekesszékes Matthiast – Régi vágya volt, hogy pap legyen 

Aligha látni kerekesszékes diakónust, papot. Sok helyen még az az elképzelés él, hogy a pap kizárólag hiba nélkül való lehet. Ám Matthias Fraune meggyőződése szerint testi fogyatékossággal élők is beléphetnek Jézus szolgálótársai közé. Az 54 éves férfit és két szeminarista társát április 18-án szentelték diakónussá a münsteri Szent Pál-székesegyházban. Pappá szentelésük 2022 pünkösdjén lesz.

„Nők küldetésben”: nők a frontvonalban az egyház missziójában 

„Ez az ő missziója: a szeretet eszközének kell lennie egy polarizált és gyűlölettel teli világban! A nők elöl járnak ebben a küldetésben”. Ezt a brazil püspöki konferencia egyházak közötti együttműködésért és missziós tevékenységért felelős bizottságának tanácsadója, Sandra Amado nővér jelentette ki, összefoglalva a megszentelt életet élő nők szerepét a misszióban.

Amazóniai esőerdő: fiatal bloggerek foglalkoznak a misszió témájával 

A pandémia idején fiatal bloggerek útnak indítottak a szociális hálókon egy kezdeményezést az Amazonas vidékén levő missziók támogatására.

A katolikus média célja: „Az evangélium szavahihető tanúinak kell lennünk” 

A nyomtatott média és annak lényeges elemeinek a használata mint az Örömhír terjesztésének lényeges eszközei, olyan híreken és eseményeken keresztül, amelyek az egyházmegyében történnek – ez volt annak a szemináriumnak a témája, melyet a pápua új-guineai és salamon-szigeteki püspöki konferencia rendezett „Remény a Covid-19 idején” címmel.

Ferenc pápa nagyböjti üzenete 

 

FERENC PÁPA ÜZENETE 2021 NAGYBÖJTJÉRE

„Sok ember számára az egyház menedéket jelent” 

Dél-Szudán lakóinak az élete nehéz és az emberek sok igazságtalansággal, mindenféle visszaéléssel néznek szembe. Törzsi konfliktusok, kapzsiság és a politikusok korrupciója gyakran robbanékony keverékké állnak össze. Így írja le tapasztalatait Christopher Hartley Sartorius atya, aki misszionáriusként dolgozik Tombura Yambio egyházmegyében.

Járvány idején: „Még jobban az evangelizációnak és a katekizmusnak kell szentelnünk magunkat” 

„Az egyház fő feladatai közé tartozik, hogy a keresztények új generációit segítse hitéletük elindulásában, fejlődésében és hitüknek életükben való megvalósításában. Köszönetet mondunk Önöknek a 2020-as évben tett fáradozásaikért. 2021-ben arra kell készülnünk, hogy ebben a nehéz helyzetben még inkább szenteljük magunkat az evangelizációnak és katekizmusnak”, így ír a paraguayi püspöki konferencia katekizmus koordinálásáért felelős irodája a hitoktatóknak írt üzenetében.

Szent József évében létrejön a „Szent József misszionáriusai” alapítvány 

2020 december 8-án hirdette meg Ferenc pápa a Szeplőtelen Fogantatás ünnepe alkalmából Szent József évét, hogy megünnepeljük Szent József, az egyetemes egyház védőszentjévé nyilvánításának 150. évfordulóját.
Ebből a különleges alkalomból az „Elefántcsontparti Szent József barátai” imacsoport útnak indítja a „Szent József misszionáriusai” elefántcsontparti alapítványt.

Antónia nővér üzenete 

Antónia nővér Nagybereznáról küldött köszönő sorait idézzük.

Nehéz teher 

A szegénység a fiatal lányokat Ghána északi részéből a fővárosba, Accra-ba űzi.
A piacon találnak munkát és kegyetlenül kihasználják őket. Angelina nővér (Szentlélek Szolgálói missziósnővér) megpróbál segíteni nekik.

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” 

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

Magyar-pakisztáni együttműködés 2017-ben 

A két évre meghosszabbított kárpátaljai Szent Mihály Gyermekotthont támogató projektünk a 2016. év végével lezárul. A következő évben ismét egy távoli nemzet gyermekeit segítjük kis imával és kis áldozattal.2017-ben a pakisztáni Pápai Missziós Művekkel közösen éljük meg a segítő testvéri szeretetet.

előző12következő