Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Felszentelték a minszki Assisi Szent Ferenc templomot 

Május 20-án Assisi Szent Ferenc tiszteletére felszentelték a belorusz főváros, Minszk új templomát. Az ünnepi szentmisén, melyet Belorusszia apostoli nunciusa, Ante Jozić érsek vezetett, részt vett számos püspök és különböző nemzetek diplomáciai képviselői is.

Giuseppe Shen Bin püspök vezette a zarándoklatot a sheshani Madonnához és a XVI. Benedek pápa által írt ima elimádkozását 

A sanghaji egyházmegye katolikusainak ezrei vettek részt a sheshani Madonna keresztények segítsége szentélyéhez szervezett zarándoklaton, amelyet Giuseppe Shen Bin püspök vezetett.

Egy holland szerzetes kongregáció missziójából született meg a sukabumi ferences nővérek rendje 

Az indonéziai Sukabumi Ferences Nővérek Kongregációja itteni jelenlétének 90. évfordulóját ünnepelte. 1933-ban európai misszionárius nővérek alkották az intézményt.

 

Az evangélium hirdetése, oktatás, vallásközi párbeszéd Ashanti tartományban 

Az evangélium hirdetése, az oktatás és egészségügy terén elindított kezdeményezések, a vallásközi párbeszéd: ezek azok a területek, ahol az Afrikai Missziók Társasága papjai működtek a régi Ashanti tartományban (Ghána) missziójuk kezdete óta. A misszionáriusok fáradhatatlanul dolgoztak azon, hogy jobbá tegyék ennek az antik népnek az életét.

 

Imák és felajánlások a hivatások támogatására: a pekingi plébániák 50 ezer eurót gyűjtöttek az egyházmegyei szemináriumnak 

Egyetlen napon, a hivatásokért való imádság világnapján, a pekingi főegyházmegye plébániái és kápolnái 344.098,28 jüant (ami majdnem 50 ezer eurónak felel meg) gyűjtöttek adományként a pekingi egyházmegyei szeminárium részére.

Két új kápolna és két új pap a lahorei főegyházmegyében 

Az egyik a Vianney Szent János templom, az ars-i plébános tiszteletére szentelték, akit nagyon szeretnek a lahorei papok és hívek; a másik a Szent Clarence templom, ő Vienne püspöke volt Franciaországban.

 

A zarándokhelyek újra nyitottak 3 év után. A kínai katolikus közösségek készülődnek a Mária-hónapra 

„Csatlakozhatunk az egyetemes egyházhoz, emlékezve Ferenc pápa imaszándékára és követve Miasszonyunkat, a Boldogságos Szűz Máriát Szent Fiának követésében, hogy megmutassuk a Feltámadott arcát és egy új életet éljünk”.

A missziós tevékenység a hollandiai katolikus közösségekben 

A holland Pápai Missziós Művek igazgatósága, a tilburgi katolikus teológiai iskolával együttműködve, rendezett egy szimpóziumot, hogy megemlékezzenek a PMM múlt évi fontos évfordulóiról, és azért, hogy új lendületet adjanak a holland PMM működésének.

 

Boldog Pauline Jaricot, a missziós szenvedély „szikrája” az egész világon 

Boldog Pauline Jaricot, az élete, a művei, de főleg apostoli hite az, ami valódi missziós mozgalmat indított el a világon – ezek voltak egy konferencia témái, amit az osztrák Pápai Missziós Művek igazgatósága rendezett Bécsben.

 

Három katolikus apácát megjutalmaztak afrikai fejlesztési projektjeikért 

 „Afrika jövője az afrikaiak kezében van. A mi dolgunk, hogy eltervezzük a jövőnket; olyan afrikaiként fogok hazatérni, aki afrikai megoldásokat keres Afrikáért” – jelentette ki Juunza Christabel Mwangani nővér, a Szentlélek Nővérei rendből (ez egy 1971-ben Zambiában alapított kongregáció), az ADN (African Diaspora Network) által odaítélt Builders of Africa's Future (BAF) 2022 díjátadó ünnepségén.

A fiatalok húsvétja: közösség és a remény hirdetése 

A húsvét megünneplése különleges alkalom a vietnami katolikus fiataloknak: a különböző egyházmegyékben virágvasárnaptól kezdve gyűléseket és találkozókat tartanak, amiknek idén a következők a témái: egység, közösség és a remény hirdetése a társadalomban.