Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

A helyi egyház a Pápai Missziós Művek jubileumait ünnepli 

„A togói egyház felajánlja ezt a miseszándékot annak a sok misszionáriusnak és hithirdetőnek az emlékére, akik ezen a földön vesztették életüket” – mondta a togói apostoli nuncius, Miles érsek azon az ünnepi szentmisén, amit a Pápai Missziós Művek jubileumi évének és Pauline Jaricot boldoggá avatásának alkalmából mutatott be.

Pauline Jaricot Élő Rózsafüzére egy alkalmazásban 

„Azt akarom, hogy mindennap mondjátok a rózsafüzért a Rózsafüzér Királynéja tiszteletére”: így mondta a fatimai Szent Szűz, aki megjelent a 3 gyermeknek, kérve az egész világot, hogy imádkozzák a rózsafüzért. A rózsafüzér állandó imája az egyház missziójáért Pauline Jaricot lelkiségének és cselekedeteinek kiindulópontja volt, ő alapította meg a Hitterjesztés Művét. Lyonban május 22-én avatták boldoggá.

Pauline Jaricot nyomában 

A helyek történeteket mesélnek: múlt ősszel adományozók és alapítók egy kis csoportja útnak indult a német Pápai Missziós Művekkel együtt a missziós laikus mozgalom gyökerei és Pauline Jaricot életének állomásai felé.

Keresztény közösségek újra elsőáldozást ünnepelnek a Közel-Keleten: ez a remény jele 

„Az ország, amit néhány éve az iszlám állam harcosai megtámadtak, akik ki akarták irtani a keresztényeket, ma hangosan örvendezik. A hitünk és a keresztünk győzött!” – mondja Karam Shamasha, egy moszuli káld pap, így kommentálva a Ninive-síkság városaiban nemrég lezajlott elsőáldozási ünnepségeket.

A venezuelai egyházmegyék segítenek a gyermekeknek és fiataloknak a Nagyhétre való előkészületben 

Enrique Parravano, Maracay püspöke szeretné a „Mosesan” elnevezésű kezdeményezés keretében a Nagyhéten 8 és 15 év közötti gyermekeknek és fiataloknak érthetővé tenni a Nagyhét keresztény üzenetét, és elmagyarázni nekik a különleges ünnepségek jelentését, amelyek Jézus Krisztus szenvedésére, halálára és feltámadására emlékeztetnek.

A xaveriánusok új közössége: „Megélni az evangéliumot és támogatni a fiatalokat” 

„Néhány éve tervezzük a xaveriánus missziós nővérek új közösségének megalapítását Kamerunban: egy muzulmán többségű nép között fogunk élni. Jézus, a népek világossága, ebben a környezetben kell, hogy jelen legyen a mi missziós jelenlétünk által” – mondja Imelda Sartore nővér, aki néhány hónapja érkezett meg nővértársaival együtt Garoua város egyik legszegényebb negyedébe.

Afrikai Missziós Társaság: a lengyel tartomány befogad ukrán menekülteket Piwniczna Zdrójban és Borzęcin Dużyban 

Az ukrán háború kitörése óta Lengyelországban nagy segítőkészség támadt, ami az ukrán lakosságot érintő humanitárius válságot illeti. Sok ember fogad be háborús menekülteket a házába, vagy gyógyszereket és ruhákat gyűjtenek.

Sako pátriárka: jól halad az iraki mártírok boldoggá avatásának előkészítése 

A káld érsek, Paulos Faraj Rahho szentté avatási eljárása zökkenőmentesen halad, és „ha Isten is úgy akarja”, hamarosan boldoggá avatják a mártír püspököt, „Raghiid Ganni atyával és társaival, valamint a Legszentebb Szívről nevezett Cecília nővérrel együtt”.

Az Afrikai Missziós Társaság hét jelöltet vesz fel 

„2022 január 3-án megkezdtük a filozófiába való bevezetés szemináriumot Loméban hét fiatal rendi jelölttel, akik be akarnak lépni társaságunkba. A szeminaristákat, akiket felveszünk, a közösségi életbe és az önismeretbe való bevezetés időszaka várja” – mondja P. Silvano Galli, az Afrikai Missziós Társaság tagja.

A kalkuttai katedrális elindítja az „Élelem mindenkinek” c. projektet 

A kalkuttai főegyházmegye Szent Rózsafüzér katedrálisa elindította az „Élelem mindenkinek” c. projektet az AnnBandhu alapítvány támogatásával, ami egy helyi nem kormányzati szervezet.

Kuwala FM: katolikus rádióadó, az evangelizáció fontos eszköze 

„Engedjétek, hogy ez a rádióadó az egység eszköze legyen és segítsen elősegíteni a politikai és kulturális toleranciát országunkban” – üzente Blantyre érseke, Mons. Thomas Msusa, abból az alkalomból, hogy hivatalosan is elindult a Radio Kuwala FM, egy évvel a közvetítések kezdete után.

A koronavírusjárvány nem akadályozta meg a Flores szigeti kamilliánusoknak a sziget betegeiért tartott szertartását 

Az elmúlt években a betegek világnapja alkalmából a kamilliánus szerzetesek, akik a Flores szigeten levő Maumere-ben élnek, február 11-én mindig szerveztek egy különleges eucharisztikus ünnepet a beteg emberekért.

előző12következő