Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Szent Chen Pál, a kínai vértanú 

Szent Chen Pál a Szent Gyermekség Műve első mártírja, akit Kínában lefejeztek társaival együtt 1861-ben.

A társadalomban elfoglalt hely érdekében: misszionáriusok segítik a látássérült gyermekeket 

„Felhívásunkra mindenki reagált, gyermekek és fiatalok és családjaik” – mondja Raphael Casamayor atya, az Afrikai Missziók Társasága nigeri tagja a legújabb kezdeményezésekkel kapcsolatban, amiket a vak gyermekek számára szerveztek a dosso-i misszióban.

A spiritánusok rendtartománya: „Első evangelizáció városi és falusi vidékeken” 

A Szentlélek Kongregáció (spiritánusok) munkájáról tudósítunk a Közép-afrikai Köztársaságból

Mária mennybevétele: kínai katolikusok ápolják a Máriatiszteletet 

Pekingtől egészen Belső-Mongólia vidékéig, a főváros fejedelmi Megváltó katedrálisától a távoli elővárosi közösségekig ájtatosan ünnepelték a kínai katolikusok Mária mennybevételét.

A Pápai Missziós Művek jubileumi éve: az örömhír közvetítése zenével 

Az októberi missziós hónap és a világmisszió ünnepe alkalmából a malawi Pápai Missziós Művek irodája két dalt mutatott be, az egyiket angolul, a másikat a helyi csicseva nyelven.

„HOPE#MissioFest“: A máltai Pápai Missziós Művek hetedik alkalommal tart a tv-ben adománymaratont 

Hetedik alkalommal rendezik meg a máltai Pápai Missziós Művek által megtervezett és lebonyolított tv-maratont.

Kampány a világmisszió ünnepére készülve: a PMM munkatársai videóklipekben mutatkoznak be 

Az egyesült államokbeli Pápai Missziós Művek kampányt indított a világmisszió ünnepére készülve.

Jesus Youth: „A mi Urunk Jézus Krisztus missziós tanítványai vagyunk” 

Pakisztáni katolikus fiatalokról szól mostani híradásunk

Szerzetesnők Afrikában: „Fontos szerepet játszanak az egyházban” 

„Közép- és Nyugat-Afrika szerzetesnőinek egyesülete meg akarja erősíteni a szerzetesnők szerepének fontosságát és a figyelmet, amit a kongregációknak kell fokozottan szentelniük ennek a témának. Nemrég Ferenc pápa meghívott felszentelt és laikus nőket a római kúria kulcspozícióiba. A nők döntő feladatokra hivatottak az egyházban, és ha ez lehetséges, akkor azért, mert ők magasan képzettek és specializálódtak. Közgazdászok, docensek, szociológusok vannak köztük, olyan emberek, akik életüket a felsőfokú tanulmányoknak szentelték” – mondja Agnes Lucy Lando nővér a kakamegai Mária nővérek rendjéből, ez egy közép-kelet-afrikai alapítású kongregáció, és Kenyában van az anyaházuk.

Szeminaristák és nővérek befejezik tanulmányaikat: új missziós erőforrások a kínai evangelizációhoz 

„Lobogjon bennetek Pál apostol missziós tüze, hogy minél több embert vonzzatok az evangéliumhoz, hogy elnyerjék az üdvösséget. Legyetek alázatosak és egyszerűek, közeledjetek a szegényekhez és a gyengékhez, hogy érezzék Krisztus szeretetének az erejét és térjenek meg Krisztushoz”: ezekkel a szavakkal fordult Monsignor Antonio Dang Mingyan, Xian érseke ahhoz a 3 szeminaristához és 15 nővérhez, akik lediplomáztak tanulmányaik végeztével, a szentmise közben, amit a Nagyszemináriumban tartott ez alkalomból Shaanxi tartományban.

„Ne féljetek”: a fiatalokat bátorítják, hogy válasszák a szerzetesi életet 

Szükség van arra, hogy meghallgassuk Isten hívását, és bátorítsuk a fiatalokat, hogy ne féljenek követni Jézus útját, papként vagy szerzetesként: ezt jelentette ki Rodon Robert Hadima atya, az evangelizációért felelős püspöki bizottság felelőse és egyben a bangladesi PMM nemzeti igazgatója, aki kérte a szülőket és gyámokat, hogy „ne féljenek, és hagyják, hogy gyermekeik megtapasztalják a szerzetesi életet”.

Tagle bíboros bátorítja az egyesült államokbeli Pápai Missziós Műveket 

Ima, találkozások és lelkipásztori közelség. Ezek a szakaszok jellemezték Luis Antonio Tagle bíboros, a Népek Evangelizációja Kongregáció elöljárójának látogatását az amerikai Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatóságánál.