Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

A SZENTATYA IMASZÁNDÉKAI A 2019.ÉVRE 

A SZENTATYA IMASZÁNDÉKAI A 2019.ÉVRE, MELYEKET IMAVILÁGHÁLÓJÁRA(IMAAPOSTOLSÁG)BÍZOTT

Robbantások Srí Lankán 

Eltemették az öngyilkos merényletek áldozatait.

A kis kambodzsai egyház hírül adja: 294 keresztelő Húsvét éjszakáján 

Phnom Penh vikáriusa: „Ez Isten műve”. Mons. Schmitthaeusler arra buzdítja a híveket, hogy éljék meg küldetésüket mint megkereszteltek és meghívottak. „Az Egyház volt, az Egyház van, az Egyház lesz”.

A német Pápai Missziós Művek igazgatója felavatja a tanzániai missziós orvos klinikáját 

Ünnepi szentmise keretében avatta fel Mons. Wolfgang Huber, a német Pápai Missziós Művek igazgatója, a tanzániai Viktória-tó melletti Mwanza Szent Klára klinikáját. Ezt a klinikát Dr. Thomas Brei alapította, azzal a céllal, hogy azok az emberek, akiknek nincs sok pénzük, részesüljenek baleseti sebészeti, szemészeti, fogorvosi és urológiai ellátásban.

Indiának új szentje lesz: Maria Teresa Chiramel Mankidiyan nővér 

Az indiai egyháznak hamarosan új szentje lesz: boldog Maria Teresa Chiramel Mankidiyan, aki megalapította a Szent Család nővéreinek kongregációját.

Regisztrálni kell a csíksomlyói pápalátogatásra 

Sajtótájékoztatót tartottak a Szentatya csíksomlyói látogatását előkészítő bizottság sajtófelelősei Kolozsváron, február 27-én. Oláh Zoltán, Bodó Márta és Veres Stelian mellett az eseményen jelen volt Böcskei László nagyváradi megyéspüspök is.

Karl Wallner: Magyarországra figyel a keresztény világ 

A Pápai Missziós Művek ausztriai igazgatója szerint Magyarországnak nagy szerepe lehet abban, hogy Európa visszatérjen keresztény gyökereihez

A pápa homíliája Gyertyaszentelő ünnepén: Az Úrral való találkozás forrás 

Február másodikán szombaton este, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén Ferenc pápa szentmisét mutatott be a Szent Péter bazilikában az Istennek szentelt személyek számára. A bazilikát ez alkalommal főként szerzetesnővérek és szerzetesek, valamint az Istennek szentelt élet különféle társaságainak női és férfi tagjai töltötték meg. Ferenc pápa homíliájában a találkozás ünnepéről beszélt, mely a negyvennapos Gyermek Jézus és szülei valamint a templomi „Szent Öregek”, Simeon és Anna között történt. Jelképesen a Törvény ihletése és a Szentlélek indíttatása is találkozik.

Ferenc pápa homíliája a záró-szentmisén: Fiatalok, ti vagytok Isten jelene! 

Ferenc pápa homíliája a záró-szentmisén: Fiatalok, ti vagytok Isten jelene! A szombat késő esti virrasztást követően a pápalátogatás utolsó napján Ferenc pápa vasárnap, helyi idő szerint reggel nyolc órakor mutatott be szentmisét, ugyanazon a helyszínen, vagyis a panamavárosi Metro Park Szent II. János Pál mezején, ahol 600 ezer fiatal vett részt a virrasztás után a szentmisén.

Pápalátogatás és pünkösdi búcsú Csíksomlyón a hivatások évében 

A csíksomlyói ferencesek sajtóközleményét adjuk közre az alábbiakban.

Negyven katolikus misszionáriust öltek meg 2018-ban 

A Fides nemzetközi katolikus hírügynökség december 29-én tette közzé éves jelentését arról, hány, az Egyház missziós szolgálatában elkötelezett embert öltek meg 2018-ban.

Az istentiszteleti helyek küldetésváltása és az egyházi kulturális javak kezelése - pápai üzenet 

Isten már nem lakik itt? Istentiszteleti helyek küldetésváltása és az egyházi javak átfogó kezelése” címmel kétnapos nemzetközi konferenciát tartottak a Pápai Gergely Egyetemen november 29-én és 30-án. A Kultúra Pápai Tanácsa a jezsuita egyetem és az olasz püspöki konferencia szervezte a tanácskozást, amelyet Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke nyitott meg. Ferenc pápa üzenetet küldött a résztvevőknek.