Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Krisztus Király ünnepe a kínai katolikus közösségeknél 

„Eleget tenni a Krisztus által adott szeretet parancsának, gyakorolva azt valójában és kézzelfoghatóan, ez feltétlenül szükséges az üdvözüléshez. A leghatásosabb út az üdvözüléshez az, hogy elismerjük Krisztus Királyságát a hitben.”

 

A nigériai missziós kongresszus kéri a hit iránti gyűlölet áldozatainak szentté avatását 

A nigériai katolikus egyház kilenc egyházi tartományából több mint háromszáz püspök, pap, szerzetes és világi hívő vett részt Owerriben a Mária mennybevétele székesegyházban október 24–27. között megrendezett V. Nemzeti Missziós Kongresszuson (NAMICON), amelyet a Nigériai Pápai Missziós Művek és a Nigériai Katolikus Titkárság Missziós és Párbeszéd Osztálya szervezett.

Nappa érsek köszönete a lengyel egyháznak a missziók támogatásáért 

Szívünkön viselni az evangelizációt és konkrétan a missziók érdekében dolgozni a Pápai Missziós Művekkel együttműködve. Ez volt Emilio Nappa érsek, a PMM elnöke felszólalásainak vezérfonala, a Lengyelországban tett látogatása alatt, amelyre elkísérte őt a Hitterjesztés Műve általános főtitkára, Tadeusz Nowak atya.

A Földanya iránti tisztelet és harmónia a népek között egy misszionárius elbeszélésében 

Kétemeletes házak, szétszórva a mezőkön, erdőkben, dombokon. Ezek a Batammariba nép lakóházai, akik kb. 270 ezren vannak. Silvano Galli atya, aki misszionárius Togoban, távoli területeken lévő településekről ír, amik tanúskodnak ennek az antik népességnek a Földanya iránt tanúsított tiszteletéről.

A pápához is elért a kis falu, Zazriva ’missziós magjainak’ imalánca 

‘Missionary seeds’ a neve a szlovákiai Missziós Gyermekek Társasága képviseletének, akik meglátogatták a Szent Gyermekség Műve és a Fides hírügynökség nemzetközi titkárságát.

 

“Paride Taban életének nagy részét azzal töltötte, hogy tanúságot tett arról, hogy a gyűlölet nem a helyes út” 

„Az első gondolatom az volt, mikor meghallottam Paride Taban püspök halálhírét Mindenszentek estéjén, hogy ’íme elment, hogy csatlakozzon a szentekhez’. Nem én voltam az egyedüli, mástól is hallottam ugyanezt a gondolatot” – mondja Elena Balatti nővér, comboniánus misszionárius, aki a dél-szudáni Malakalban dolgozik.

Harangtorony a minaret mellett: Marrákes, a testvériesség műhelye 

„Imám, rabbi, ferencesek, muzulmán és keresztény barátok, mind összegyűltek, hogy a békéről beszéljenek, imádkozzanak és csöndben legyenek: felelősséggel teli pillanatok ezek. És titokkal…” Renato Zilio atya írta le ily módon az október 27-i találkozót, az „Assisi szellemének” szentelt nap alkalmából, melyet a Fabio testvér, a marrákesi Szent Vértanúk plébána ferences közösségének tagja szervezett.

Giovanna nővér, comboniánus misszionárius Jézus földjén: „Egyesüljetek velünk az imában” 

„Jól ismeritek a valós helyzetet, amit most megélünk. A háború október 7. óta folyik: Izrael bombázza Gázát, miután a Hamász megtámadta. itt Jeruzsálemben a helyzet rendhagyónak, ám békésnek tűnik. Nincsenek zarándokok, nincsenek turisták.”

 

A Szentszék megadta a „Nihil Obstat”-ot (semmi akadálya) az odisha-beli 35 mártír boldoggá avatása ügyében 

Az indiai katolikus egyház lényeges előrelépést könyvelhet el Kanteshwar Digal és társai boldoggá avatása ügyében, akiket 2008-ban öltek meg Odisha államban a keresztényellenes mészárlás során.

 

Missziós vasárnap: a kínai katolikus közösségek megemlékeznek a misszionáriusokról, akik életüket adták az evangélium hirdetéséért 

A múlt misszionáriusainak nyomdokain járni, a mai Kínában hirdetni az evangéliumot, tőkét kovácsolva az ő apostoli lelkesedésükből: így élte meg sok kínai katolikus közösség a Világmissziós vasárnapot, amit október 22-én ünnepeltek a katolikus egyházban.

 

Új igazgató 

A Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatósága jelenti, hogy Sebastian atya mandátuma lejárt, ezzel elköszönt az igazgatói széktől.

Az új igazgató, Tete Remis SVD atya bemutatkozó levelét közöljük az alábbiakban.

A Boldog Pauline Jaricot-ról szóló musical Bécsbe érkezett 

A bécsi Stadthalle-ban mutatták be szeptember 30-án a „Pauline – a bátorság megváltoztatja a világot” című musicalt, ami a Pápai Missziós Művek Hitterjesztés Műve ágazatának megalapítójáról, a 2022 május 22-én Lyonban boldoggá avatott Pauline Marie Jaricot-ról szól.