Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Vallásközi ima a békéért a milánói dómban 

Május 29-én vallásközi imatalálkozó keretében együtt imádkoznak a résztvevők a milánói dómban a mianmari háború, erőszak, és feszültségek befejeződéséért, valamint azért, hogy a burmai nép újra békében és testvériségben élhessen, Mario Delpini érsek vezetésével.

A papságról 

Sebastian atya papi lelkigyakorlatot tart júliusban!

"Catholic Girls Arise": fiatal katolikus lányok gyakorolják az irgalmasság cselekedeteit 

200 fiatal nő Malawi egész területéről elhatározta, hogy az evangélium tanítása szerint úgy fognak élni, hogy felebarátaik iránt gyakorolják az irgalmasság cselekedeteit, így megváltoztatva saját magukat és a világot.

A Tombura-Yambio egyházmegye megnyitja a papi szemináriumot minden tanuló számára 

A Tombura-Yambio katolikus egyházmegye hozzáférhetővé teszi a Szent József papi szemináriumot a nyilvánosság részére.

A járvány nem állította meg a kis elsőáldozó misszionáriusokat 

Az elsőáldozás, amelyet májusban tartanak Lengyelországban is, jó alkalom arra, hogy érzékennyé tegyék a gyermekeket a világban élő kortársaik szüksége iránt.

Keresztúton Isten kegyelméből 

A következőkben tanúságtételt olvashatnak egy súlyos koronavírus-fertőzésből felgyógyult barátunktól.

Hitoktatók a koronavírus-járvány idején: a Szentlélek új utakat inspirál 

„Manapság a világ ugyanazon járvány miatt egyesül a szenvedésben, ám minden tartományban más utakat járnak a legyőzése érdekében. A Covid-19 Mexikóba is megérkezett és ezt nem lehet tagadni. Bár a mexikói hatóságok kezdetben azt mondták, hogy ez a koronavírus nem ad okot aggodalomra, sok állampolgárt arra buzdított a józan paraszti esze, hogy bezárkózzanak házaikba” – mondja Agustín Cantú Drauaillet C.Ss.R. diakónus hitoktatói tapasztalatairól.

A hitoktatók: az afrikai evangelizáció főszereplői 

„Az afrikai hitoktatók az evangelizáció alappillérei voltak, rendkívüli munkát végeztek. Nem egyszerű munkatársai voltak a missziós atyáknak, hanem fontos szereplői az afrikai evangelizáció folyamatának” – így írja Donald Zagore atya, a Társaság az Afrikai Missziókért papja Elefántcsontparton, Ferenc pápa „Antiquum ministerium” c. Motu proprio-ja publikációjának alkalmából.

„Méretre szabott hivatások”: az Isteni Mester nővérei támogatják a papképzést a missziós országokban 

Az Isteni Mester nővérei (latinul: Piae Discipulae Divini Magistri) Lengyelországban elindítottak egy projektet „Méretre szabott hivatások” címmel, amelyet a Pápai Missziós Művekkel együtt valósítanak meg. Ahogy M. Damaris Suchenia, a lengyel tartomány főnöknője elmondja, a nővérek kötelezik magukat, hogy az általuk méretre szabott papi öltözetek eladásából származó nyereség egy százalékát a missziós országokban szeminaristák képzése céljára fordítják. Egy évre tervezik a projektet.

Diakónussá szentelték a kerekesszékes Matthiast – Régi vágya volt, hogy pap legyen 

Aligha látni kerekesszékes diakónust, papot. Sok helyen még az az elképzelés él, hogy a pap kizárólag hiba nélkül való lehet. Ám Matthias Fraune meggyőződése szerint testi fogyatékossággal élők is beléphetnek Jézus szolgálótársai közé. Az 54 éves férfit és két szeminarista társát április 18-án szentelték diakónussá a münsteri Szent Pál-székesegyházban. Pappá szentelésük 2022 pünkösdjén lesz.

A májusi rózsafüzér-maraton a szeretetről tanúskodik: rózsákat Máriának 

Aki szereti az édesanyját, hozzá fordul, ő pedig mindig kész meghallgatni és közbenjárni értünk. A Nemzetközi Pápai Mária Akadémia elnöke nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak a pápa által kezdeményezett májusi szentolvasó-imádkozás jelentőségéről, melyhez világszerte 30 kegyhely csatlakozott.

Közzétették a Családok X. Világtalálkozójának hivatalos imáját 

A családi szeretet, hivatás és az életszentség útja – bemutatták a 2022. június 22-26-ig, Rómában rendezendő családtalálkozó imáját. Gabriella Gambino, a Világiak, Család és Élet Dikasztérium altitkára beszélt a Vatikáni Rádiónak arról, milyen fontos felfedezni a szeretetközösség értékét, mely a világ minden részén fényt hoz a családi kapcsolatokba, és iránytű lehet a mostani válság idején.