Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Advent a járvány idején: „Isten az orvosok kezével gyógyít” – mondják a püspökök 

A katolikus híveknek Advent idején szolid és mély kapcsolatot kell teremteniük Istennel a sok szociális, gazdasági és kulturális kihívás közepette, amikkel a járvány idején szembe kell nézniük. Ezt ajánlja két malajziai püspök a hívekhez intézett üzenetében az adventi időszak kezdetén.

Missziós hónap: ne féljetek, most van itt az ideje annak, hogy igent mondjatok Istennek 

„A misszió világa fiatal korom óta vonzott, élvezettel lapozgattam és olvasgattam a missziós folyóiratokat. Emlékszem a missziós hónapra a plébánián és az egyházmegyében. Emlékszem a Missziós Gyermekek Társaságának a kis perselyére, amit hittanórán kaptunk és amit vissza akartam adni, miután gyűjtöttem benne adományt a szegényeknek” – mondja Anna Piccolin nővér, a Cavanis nővérek misszionáriusa Bereinában.

Pápua Új-Guinea: Rabaul első bennszülött érseke boldog ToRot közvetlen utódja 

A pápua új-guineai Rabaulnak először van bennszülött érseke, a beiktatási szentmisén elhangzott beszédéből és egy hívő hozzászólásából idézünk.

2020 Világmisszió Ünnepe: „megkereszteltek és küldöttek”-ként aktívan fellépni az emberek testvériességéért 

„Az idei októberi missziós hónap a 2019-es rendkívüli missziós hónap nyomdokain jár. Annak témáját, vagyis a ’Megkereszteltek és küldöttek’ témát, ami azt célozta, hogy újra felfedezzük a missziós hivatás egyetemességét, tovább fejlesztjük az idei témával: minden megkeresztelt ember arra hivatott, hogy Isten jóságát, irgalmát és szeretetét hirdesse az embereknek, mindenekelőtt a testvériességen alapuló életstílus által” – mondja Giuseppe Pizzoli atya, az olaszországi Pápai Missziós Művek igazgatója, aki a világmisszió hónapjára és a világmisszió vasárnapjára készítendő munkaanyagot illusztrálja.

Koreából ad gentes misszióba: koreai papokat küldenek Ázsiába és Latin-Amerikába 

Az ünnepélyes „missziós küldetés szentmiséjével” ünnepelte a szöuli főegyházmegye októberben, hagyományosan a missziós küldetésnek szentelt hónapban, hat új koreai misszionárius pap útnak indítását, akik külföldi misszióra éreztek hivatást.

A Világmisszió Ünnepe felé: „Részt venni Ázsia és Afrika helyi egyházainak életében” 

A Pápai Missziós Művek az Amerikai Egyesült Államokban is készül a Világmisszió Ünnepére, amelyet idén október 18-án tartanak az egész világon, a misszionáriusokkal együtt, világméretű eucharisztikus ünneplés keretében, és felajánlások gyűjtésével.

Pier Luigi Maccalli atya kiszabadulása ajándék a világmisszió ünnepére 

„Pier Luigi Maccalli atya kiszabadulása a legértékesebb ajándék a világmisszió ünnepére, amit október 18-án ünnepelünk” – ezzel az ujjongó üzenettel fogadták az Afrika Misszionáriusainak Társasága és a helyi katolikus közösségek Nigerben, Maliban és Olaszországban a hírt, hogy kiszabadult Pier Luigi Maccalli atya, akit Nigerben raboltak el 2018 szeptemberében.

Ferenc pápa üzenete a 2020. évi missziók vasárnapjára 

„Itt vagyok, engem küldj” (Iz 6,8)

A világmisszió napja felé: az osztrák Pápai Missziós Művek megemlékezik a „világmisszió anyjáról” 

Tiszteletreméltó Isten szolgája Pauline Jaricot-t (1799-1862) ábrázoló festmény kerül az osztrák Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatósága üléstermének falára.

Pápai Missziós Művek: „Örülünk az egyház jogi állapota elismerésének” 

Nagyon örülök, hogy elismerték az egyház jogi személyiségét” – mondja Isidore Sola Nombrè atya, a burkina faso-i Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatója, miután hatályba lépett a katolikus egyház jogi állapotáról szóló megegyezés a Szentszék és Burkina Faso állam között.

Kalimantan-ban kisszemináriumot nyitottak 

Az indonéziai Borneó szigetén levő Kalimantan tartományban nemrég nyílt meg a „Szent Péter” kisszeminárium, ahol fiatalokat kísérnek emberi és szellemi növekedésük során, akiknek esetleg hivatásuk támad a papságra.