Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

A muzulmán közösség imádkozik egy karácsonykor elhunyt katolikus szerzetesnőért 

Hosszú életében „jót vetett, ahol csak volt”. Ezen okból kifolyólag a libanoni Hermel városában élő siíta muzulmánok imádkozni akartak Barbara nővérért, a 90 éves korában szenteste elhunyt Jézus kis nővérei rend tagjáért. Ehhez meghívták az ország lakosságát egy gyászünnepségre, amely január 2-án volt a Zayn al-Abidin imámnak szentelt mecset kondoleáló halljában. A meghívóban a szervezők megköszönték a szeretetet, amellyel Barbara nővér „mindenhol, ahova csak ment, jót vetett”.

Különleges kezdeményezés karácsonykor: vallásközi ünnepség vak embereknek 

„Mi nemlátók hétköznapi életünkben gyakran elutasításba ütközünk” – mondja a vak emberi jogi aktivista, Sabir Michael egy vallásközi ünnepségen a karácsonyi időszakban Karacsiban.

A kármeliták 50 éves jelenléte megvalósítja Szent Teréz nagy álmát: az afrikai missziókat 

„A sarutlan kármeliták missziója Közép-Afrikában éppen 50 éves. Az első négy misszionárius - Agostino Mazzocchi atya, Niccolò Ellena atya, Marco Conte atya és Carlo Cencio  atya -  1971-ben érkezett meg Bozoumba.” Ezt Federico Trinchero atya írja, aki kármelita misszionárius Bangui-ban, elmesélve a misszió kezdetét és a jubileumi ünnepségeket.

Hogy ünneplik Afrika országaiban a karácsonyt? 

Néhány afrikai ország karácsonyi szokásairól írunk.

160 évvel ezelőtt érkeztek Beninbe az első misszionáriusok: „Nagy hiba azt hinni, hogy az egyház missziós munkájának vége” 

Az Afrika Misszionáriusai Társaság 160 évvel ezelőtt érkezett meg Beninbe. Brice Ulrich Afferi atya beszámolóját közzöljük.

A dehoniánusok missziója: segítség és remény, Evangélium a legszegényebbeknek 

Madagaszkáron a Jézus Szent Szívének Papjai Kongregáció (dehoniánusoknak is hívják őket) missziója a nagyon szegény helyi lakosság számára fontos: a madagaszkári dehoniánusok száma növekszik, mára az első külföldi misszionáriusok közül néhányan visszatértek a mennybe, mások hazamentek, vagy misszionáriusként más nemzetekhez mentek.

A kazahsztáni, kirgizisztáni és üzbegisztáni gyerekek a főszereplői azoknak a projekteknek, amelyeket a „csillagénekesek” támogatnak 

28 éve a karácsonyi időszakban lengyel missziós gyermekek és animátorok ezrei vesznek részt a csillagéneklésben, melyet a PMM nemzeti igazgatósága szervez. Ebben az évben ez a hagyomány a kazahsztáni, kirgizisztáni és üzbegisztáni gyermekek javára válik, akik nagyon nehéz gazdasági és családi körülmények között élnek.

Misszionáriusok Xavéri Szent Ferenc példáját követve: 38 új pap, ajándék az egyháznak 

A vietnami egyházban az Advent nagy örömmel kezdődik: 38 új pap kezdi meg szolgálatát különböző egyházmegyékben.

AdoMis: missziós országokban élő szeminaristák adoptálása segíti a papképzést 

Törődni a hivatásokkal, azokat gyarapítani és a missziós országokban támogatni: ez a célja az AdoMis (missziós országokban élő szeminaristák adoptálása) projektnek, amit a lengyel Pápai Missziós Művek Szent Péter Apostol Műve irodája indított el.

A szaléziak missziója a fiatalok és szegény közösségek szolgálatában 

Tanítás, szakmai képzés, az éhínség által sújtott nép támogatása, a testvériség evangéliumi szellemisége szerint: ez az etiópiai szalézi szerzetesek, valamint a Szaléziak Nemzetközi Önkéntes Segítőinek (VIS) a feladata.

Világmissziós vasárnap: La Vega egyházmegyéje megemlékezik az első amerikai keresztelésekről 

A világmisszió hónapjának keretében a következő mottóval ünnepelte meg a dominikai La Vega egyházmegye Cotuíban a világmisszió napját:

„525 éve voltak az első keresztelések Amerikában”.

„Missziós körutazás” ébressze fel a megkereszteltekben a missziós hivatást 

Elefántcsontpart négy egyházmegyéjén halad át egy valódi „missziós körutazás”, egészen december 18-ig. Ezt a helyi Pápai Missziós Művek szervezte, a 2021-es missziós hónap alkalmából. Ennek a különleges utazásnak az alapja az, hogy tanúságtételeken, találkozásokon keresztül jobban megismertessék a PMM munkáját és projektjeit papokkal, szerzetesekkel és laikusokkal.