Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

A pápához is elért a kis falu, Zazriva ’missziós magjainak’ imalánca 

‘Missionary seeds’ a neve a szlovákiai Missziós Gyermekek Társasága képviseletének, akik meglátogatták a Szent Gyermekség Műve és a Fides hírügynökség nemzetközi titkárságát.

 

“Paride Taban életének nagy részét azzal töltötte, hogy tanúságot tett arról, hogy a gyűlölet nem a helyes út” 

„Az első gondolatom az volt, mikor meghallottam Paride Taban püspök halálhírét Mindenszentek estéjén, hogy ’íme elment, hogy csatlakozzon a szentekhez’. Nem én voltam az egyedüli, mástól is hallottam ugyanezt a gondolatot” – mondja Elena Balatti nővér, comboniánus misszionárius, aki a dél-szudáni Malakalban dolgozik.

Harangtorony a minaret mellett: Marrákes, a testvériesség műhelye 

„Imám, rabbi, ferencesek, muzulmán és keresztény barátok, mind összegyűltek, hogy a békéről beszéljenek, imádkozzanak és csöndben legyenek: felelősséggel teli pillanatok ezek. És titokkal…” Renato Zilio atya írta le ily módon az október 27-i találkozót, az „Assisi szellemének” szentelt nap alkalmából, melyet a Fabio testvér, a marrákesi Szent Vértanúk plébána ferences közösségének tagja szervezett.

Giovanna nővér, comboniánus misszionárius Jézus földjén: „Egyesüljetek velünk az imában” 

„Jól ismeritek a valós helyzetet, amit most megélünk. A háború október 7. óta folyik: Izrael bombázza Gázát, miután a Hamász megtámadta. itt Jeruzsálemben a helyzet rendhagyónak, ám békésnek tűnik. Nincsenek zarándokok, nincsenek turisták.”

 

A Szentszék megadta a „Nihil Obstat”-ot (semmi akadálya) az odisha-beli 35 mártír boldoggá avatása ügyében 

Az indiai katolikus egyház lényeges előrelépést könyvelhet el Kanteshwar Digal és társai boldoggá avatása ügyében, akiket 2008-ban öltek meg Odisha államban a keresztényellenes mészárlás során.

 

Missziós vasárnap: a kínai katolikus közösségek megemlékeznek a misszionáriusokról, akik életüket adták az evangélium hirdetéséért 

A múlt misszionáriusainak nyomdokain járni, a mai Kínában hirdetni az evangéliumot, tőkét kovácsolva az ő apostoli lelkesedésükből: így élte meg sok kínai katolikus közösség a Világmissziós vasárnapot, amit október 22-én ünnepeltek a katolikus egyházban.

 

A Boldog Pauline Jaricot-ról szóló musical Bécsbe érkezett 

A bécsi Stadthalle-ban mutatták be szeptember 30-án a „Pauline – a bátorság megváltoztatja a világot” című musicalt, ami a Pápai Missziós Művek Hitterjesztés Műve ágazatának megalapítójáról, a 2022 május 22-én Lyonban boldoggá avatott Pauline Marie Jaricot-ról szól.

„Új bor új tömlőkben”. Az első kínai szerzetesnői kongregáció a Shaanxi tartományban alapításának 100. évfordulóját ünnepli 

Jézus Szent Szívének ferences misszionárius nővérei, amely az első kínai női kongregáció a kontinentális Kína Shaanxi tartományában, szerzetesi intézményük alapításának 100. évfordulóját ünnepelték. Hét püspök, 120 pap, több mint ezer hívő, valamint 9 Kínában dolgozó női kongregáció képviselője vett részt az ünnepélyes szentmisén.

 

Monterrey érseke: a katolikus egyháznak az a feladata, hogy tudatosítsa, hogy a béke útja az Isten útja 

„Mi a szerepünk mint állampolgároknak, hogy béke legyen Mexikóban?” - mondja Rogelio Cabrera López, a mexikói Püspöki Konferencia elnöke, a párbeszédet illetően, amit a katolikus egyház indított el nemzeti szinten, azzal a céllal, hogy véget vessenek az erőszaknak az országban.

Koupor, a remény missziója 

Csád egyik távoli sarkában három szerzetesnővér egyszerű, de értékes tanúságot tesz a kereszténységről

Dario Dozio atya: messzire kell menni ahhoz, hogy misszionáriusok legyünk? 

„Harminc évet töltöttem el Elefántcsontparton misszionáriusként. Az első tizenötöt Bondoukou egyházmegyében, falusi környezetben, ahol nagyon kevés keresztény élt. Még templomom sem volt: egy szobában vagy egy mangófa alatt miséztem. Mikor visszatértem Olaszországba, az egyházat missziós állapotban találtam” – mondja Dario Dozio atya, az Afrikai Missziók Társaságának tagja, aki most Padova szélén a missziós élet házában él.

Indonéz misszionáriusok erősítik a hivatásokat Vietnamban: 10 novícius fogadalomtétele 

Követve a nápolyi Taliano atya nyomdokait, három indonéz rendtársa átköltözött Ho Chi Minh-városba.  Idén augusztusban letette első fogadalmát a helyi szeminaristák egy csoportja. A dél-kelet ázsiai ország termékeny talaja a missziónak.