Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

tagja leteszi az örökfogadalmat 

Március 20-án, Szent József, a kínai misszió és a pekingi főegyházmegye Szent József kongregáció patrónusának ünnepén a kongregáció két szerzetesnője letette örökfogadalmát az érsek, Giuseppe Li Shan jelenlétében.

 

Több mint 1600 katekumen fog megkeresztelkedni Húsvét éjszakáján Malajziában 

852 katekumen készül lelkileg 2023 nagyböjtjében arra, hogy felvegye a keresztség szentségét a húsvéti vigílián, a Maláj-félsziget katolikus közösségeiből. A többi 789 Malajzia borneoi tartományából jön.

A misszió egy kaland, amit megér megélni 

„2022 januárjában átköltöztem Calaviba, Beninbe, a ‘Brésillac’ Központba, ahol az Afrikai Missziók Társaságának szeminaristái végzik noviciátusukat, két- vagy háromévnyi filozófiai és három- vagy négyévnyi teológiai tanulmányokat”. Giovanni Benetti atya mesél tapasztalatairól, amiket a fiatal szeminaristák között él meg.

Megszentelt életű nők száz éve a szegények oldalán 

A Ferences Mária Misszionárius nővérek száz éve vannak jelen Myanmarban, hirdetve az evangéliumot szóval, cselekedetekkel és életükkel, mindig az emberek mellett állva, főleg a legszegényebbek és legsebezhetőbbek mellett.

 

95 fiatal katekumen van a Phnom Penh-i közösségben 

Szimbolikusan kopogtattak az egyház ajtaján, hogy kérjék felvételüket a keresztelésre való felkészítés utolsó szakaszába. 95 fiatal kambodzsai katekumen a Phnom Penh-i apostoli vikariátus területén Nagyböjtben megkezdte a 40 napos utat, amely elvezeti őket a keresztség szentségéhez Húsvét éjjelén.

 

Szalézi misszionáriusok segítenek a tigréi háborús övezetben az első vonalban 

„Egyszerűbb lett humanitárius segélyt küldeni Tigrébe, és mi tudunk az embereknek segíteni, akiket a két éve tartó konfliktus érint” – mondja P. Hailemariam Medhin, a szaléziak afrikai-etiópiai tartományfőnöke a kongregáció legújabb segélyprogramjáról Etiópia északi részén.

 

Három nővér Timimounban 

Timimoun falu az algír sivatag közepén levő hasonló nevű oázisban található, 1200 km-re Algírtól délre. Lakosai között, akik mind muzulmánok, él Pauline, Bernadette és a másik Pauline, három nővér Burkina Faso-ból, akik 2014-ben érkeztek ide, követve keresztény hivatásukat.

Egy vallási intézmény kis külvárosi kórháza az emberek szolgálatában 

A „Joseph Strebler” kórház egy kis tábori kórház, amit 1952-ben alapított az akkori loméi apostoli vikárius, Joseph Strebler (SMA) a togói Noépéban.

 

A Consolata missziós nővérek 100 éves jubileumot ünnepelnek: „Nem magunkat ünnepeljük, hanem missziónk forrását” 

„Mi értelme van megünnepelni a Consolata missziós nővérek 100 éves jelenlétét Tanzániában? Mit ünnepelünk? Kit ünnepelünk?” – kérdezi Simona Brambilla nővér, a rend általános főnöknője és Maria Michela Astegiano nővér, az első Consolata nővérek iringia megérkezésének 100. évfordulója alkalmából.

Cloudina Mutizira, missziós domonkos nővér, aki Zimbabwéból származik, most a kongregáció zambiai nemzetközi noviciátusának igazgatója. 

Katolikus családból származik, nagynénje is apáca. A Jézus Szent Szívéről nevezett domonkos nővérek egy nemzetközi kongregáció, hat országban vannak közösségeik: Angliában, Németországban, Kenyában, Dél-Amerikában (Kolumbia), Zambiában és Zimbabwéban.

A Propaganda Fide 400 éve: kérjük Istentől a szilárd hit ajándékát, az első misszionáriusok példája nyomán 

„Van olyan szilárd a hitünk, mint országunk első misszionáriusainak?” – kérdezte Mons. Damian Denis Dallu, Songea érseke és a tanzániai PMM igazgatója, a Hitterjesztési Kongregáció alapításának 400. évfordulója alkalmából tartott ünnepi szentmise keretében tartott szentbeszédében.

Krisztus tanúit keresve Pauline Jaricot nyomában 

Hárman tesznek tanúságot abban a videófilmben, amit a svájci PMM nemzeti igazgatósága készített, a „Pauline keresése” c. kezdeményezés keretében.

 

előző12következő