Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Magyar-pakisztáni együttműködés 2017-ben 

A két évre meghosszabbított kárpátaljai Szent Mihály Gyermekotthont támogató projektünk a 2016. év végével lezárul. A következő évben ismét egy távoli nemzet gyermekeit segítjük kis imával és kis áldozattal.2017-ben a pakisztáni Pápai Missziós Művekkel közösen éljük meg a segítő testvéri szeretetet.

Pakisztánban a keresztények gyermekei a legszegényebb iskolákba járnak 

A pakisztáni keresztény gyermekek számára elvi szinten garantált a tanuláshoz való jog, a gyakorlatban azonban számtalan akadály gördül ez elé. A legrosszabb iskolákba járnak, a diákok nagy részének nincs tankönyve, sok iskolában nincs ivóvíz, a gyerekek felének cipője sincs.

Afrikai misszió rádió interjú György Alfréd Kamilliánus szerzetessel 

A mosoly országa: így nevezte el a föld egyik legszegényebb államát, Burkina Faso-t György Alfréd atya, aki az osztrák kamilliánus rendtartomány vikáriusaként vett részt a burkinai alapítású misszió tartományi rangra emelésének ünnepségén.

Ma a misszió és a bátorság ideje van 

Ma ismét erőteljesen kell hirdetni Jézus Krisztust, mindenki egyetlen Üdvözítőjét, azzal a bátorsággal, hogy alternatívát jelentsünk a világ számára, de soha ne vitatkozva vagy agresszív módon – mondta Ferenc pápa a Szent Péter téren összegyűlt nagyszámú zarándokseregnek vasárnap, amikor az egyház a Missziós Világnapot ünnepli.

Egymillió gyermek imádkozik a békéért október 18-án 

A Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) nemzetközi segélyszervezet immár tizenkét éve minden évben október 18-án arra hívja a gyermekeket az egész világon, hogy közösen imádkozzák a rózsafüzért a világ békéjéért.

Álmai hatására lett kereszténnyé a japán szalézi szerzetesnövendék 

Chihiro Morito szalézi szerzetesnövendék az első japán szalézi misszionárius Afrikában. Jelenleg a tanzániai egyetemi város, Moshi posztnovíciátusában tanul egy nemzetközi szalézi formációs közösségben 64 társával. Afrikai misszionáriusként képzeli el életét. Álmairól vall.

Keresztény és muszlim gyerekek imádkoztak a békéért Aleppóban 

Több száz keresztény és muszlim gyerek gyűlt össze Aleppóban és több más szíriai városban október 6-án, csütörtökön, hogy imádságban kérjék az Urat, térjen vissza a béke egész Szíriába. Egymillió aláírást várnak arra a békefelhívásra, amelyet az Európai Uniónak és az ENSZ-nek küldenek el.

Rózsafüzérrel a terrorizmus ellen 

Oliver Dashe Doeme, a nigériai maiduguri egyházmegye püspöke a Catholic Herald című brit lapnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy egyházmegyéjében a „rózsafüzér-hadjárat” bizonyul a leghatásosabb stratégiának a Boko Haram terrorszervezet ellen.

Mexikó: több mint egy millióan tüntettek a család védelmében 

 "Az egyház senkit sem diszkriminál, nem kíván visszatérni a múltba a hagyományos családhoz, de védelmezi az egy férfi és egy nő közötti házastársi kapcsolatot, mint a család alapját."

Kolumbiában leállították a gender-elmélet iskolai oktatását célzó programot 

Kolumbiában a kormány leállította a tankönyvek felülvizsgálatát, amely a gender ideológia előmozdítását és alkamazását célozta. Meghallgatták tehát az emberek hangját, akik országszerte az utcára vonultak, hogy kinyilvánítsák tiltakozásukat, valamint a katolikus egyház hangját is, amely több alkalommal megvédte a szülők választási szabadságát a nevelés terén és síkra szállt az egy férfi és egy nő házasságán alapuló család mellett.

Teréz anya rendelkezett az irgalom hatalmas képességével 

Szeptember 2-án, pénteken sajtókonferenciát tartottak a Szentszék Sajtótermében Teréz anya szentté avatásával kapcsolatban, amely során felszólalt Brian Kolodiejchuk atya, Teréz anya szentté avatásának posztulátora. Elmondta, Teréz anya tudatában volt, hogy szüksége van Isten irgalmasságára. Az Irgalmasság szentéve elsősorban arra emlékeztet minket, hogy Isten előtt mindannyiunknak szüksége van az irgalmasságra. Ilyen értelemben mindannyian szegények vagyunk. Isten szeretetére és megbocsátására vágyó koldusként állunk előtte.

Ferenc pápa havi imaszándéka 

Egyetemes: Hogy mindenki hozzájáruljon a közjóhoz és egy olyan társadalom építéséhez, amelynek középpontjában az emberi személy áll. 
Evangelizációs: Hogy a keresztények a szentségek vétele és a Szentrásról való elmélkedés által egyre inkább tudatában legyenek evangelizációs küldetésüknek.