Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Keresztény és muszlim gyerekek imádkoztak a békéért Aleppóban 

Több száz keresztény és muszlim gyerek gyűlt össze Aleppóban és több más szíriai városban október 6-án, csütörtökön, hogy imádságban kérjék az Urat, térjen vissza a béke egész Szíriába. Egymillió aláírást várnak arra a békefelhívásra, amelyet az Európai Uniónak és az ENSZ-nek küldenek el.

Rózsafüzérrel a terrorizmus ellen 

Oliver Dashe Doeme, a nigériai maiduguri egyházmegye püspöke a Catholic Herald című brit lapnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy egyházmegyéjében a „rózsafüzér-hadjárat” bizonyul a leghatásosabb stratégiának a Boko Haram terrorszervezet ellen.

Mexikó: több mint egy millióan tüntettek a család védelmében 

 "Az egyház senkit sem diszkriminál, nem kíván visszatérni a múltba a hagyományos családhoz, de védelmezi az egy férfi és egy nő közötti házastársi kapcsolatot, mint a család alapját."

Kolumbiában leállították a gender-elmélet iskolai oktatását célzó programot 

Kolumbiában a kormány leállította a tankönyvek felülvizsgálatát, amely a gender ideológia előmozdítását és alkamazását célozta. Meghallgatták tehát az emberek hangját, akik országszerte az utcára vonultak, hogy kinyilvánítsák tiltakozásukat, valamint a katolikus egyház hangját is, amely több alkalommal megvédte a szülők választási szabadságát a nevelés terén és síkra szállt az egy férfi és egy nő házasságán alapuló család mellett.

Teréz anya rendelkezett az irgalom hatalmas képességével 

Szeptember 2-án, pénteken sajtókonferenciát tartottak a Szentszék Sajtótermében Teréz anya szentté avatásával kapcsolatban, amely során felszólalt Brian Kolodiejchuk atya, Teréz anya szentté avatásának posztulátora. Elmondta, Teréz anya tudatában volt, hogy szüksége van Isten irgalmasságára. Az Irgalmasság szentéve elsősorban arra emlékeztet minket, hogy Isten előtt mindannyiunknak szüksége van az irgalmasságra. Ilyen értelemben mindannyian szegények vagyunk. Isten szeretetére és megbocsátására vágyó koldusként állunk előtte.

Ferenc pápa havi imaszándéka 

Egyetemes: Hogy mindenki hozzájáruljon a közjóhoz és egy olyan társadalom építéséhez, amelynek középpontjában az emberi személy áll. 
Evangelizációs: Hogy a keresztények a szentségek vétele és a Szentrásról való elmélkedés által egyre inkább tudatában legyenek evangelizációs küldetésüknek.

Hajléktalanokat látott vendégül a chilei székesegyház 

A Santiago de Chile-i katedrális jótékonysági célból óriási étteremmé alakult át az irgalmasság jubileuma keretében, ahol a chilei püspöki konferencia kezdeményezésére augusztus 20-án szombaton 250 hajléktalant vendégeltek meg. Az eseményen részt vett házigazdaként Ricardo Ezzati Andrello chilei bíborosérsek a segédpüspökeivel és az ország karitász vezetőivel együtt.

Böjte Csaba atya: Legyen június 1. a Gyermek Jézus napja 

Mostanában nagyon sokan írnak nyílt levelet Ferenc pápának, én is bátorkodtam megfogalmazni néhány gondolatot gyermekeink, barátaim nevében! Olyan kérést fogalmaztam meg, mely senkit nem bánt, de mégis hiszem, hogy a világunkat szebbé, jobbá, emberibbé teheti! Kisebb testvéredként szeretettel kérlek olvasd el e pár sort, s ha jónak látod írd alá! A gyermek Jézus vidám, szép vonásait, ragyogtassuk fel világunk megfáradt, aggódó arcán! 

Bizakodó hittel, Csaba t. 

Panama a 2019 évi Ifjúsági Világtalálkozó helyszíne 

Boldog Oscar Romero érsek, san salvadori vértanú jegyében rendezik meg Panamában a következő Ifjúsági Világtalálkozót.

Dél-Szudánban lelőtt misszionárius nővér 

Belehalt sérüléseibe Veronika Terézia Racková, akit hétfőn lőttek le Dél-Szudánban - tájékoztatott  a Szlovák Püspöki Konferencia sajtóosztálya. 

A misszionárius lángra lobbantja életét Jézusért 

A misszionárius lángra lobbantja életét Jézusért: Ferenc pápa kedd reggeli homíliája

Pakisztánban nő a hivatások száma 

Ázsia / Pakisztán – emelkedik a papi és szerzetesi hivatások száma: egy élő és hitbuzgó egyház