Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

A májusi rózsafüzér-maraton a szeretetről tanúskodik: rózsákat Máriának 

Aki szereti az édesanyját, hozzá fordul, ő pedig mindig kész meghallgatni és közbenjárni értünk. A Nemzetközi Pápai Mária Akadémia elnöke nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak a pápa által kezdeményezett májusi szentolvasó-imádkozás jelentőségéről, melyhez világszerte 30 kegyhely csatlakozott.

Közzétették a Családok X. Világtalálkozójának hivatalos imáját 

A családi szeretet, hivatás és az életszentség útja – bemutatták a 2022. június 22-26-ig, Rómában rendezendő családtalálkozó imáját. Gabriella Gambino, a Világiak, Család és Élet Dikasztérium altitkára beszélt a Vatikáni Rádiónak arról, milyen fontos felfedezni a szeretetközösség értékét, mely a világ minden részén fényt hoz a családi kapcsolatokba, és iránytű lehet a mostani válság idején.

Mária kegyhelyek közös világméretű májusi ima-maratonja a járvány megszűnéséért 

Az egész világot behálózó Mária kegyhelyek május hónap minden napján az ősegyház mintájára együtt emelik fel könyörgő szavukat az Istenhez és Szűz Mária közbenjárásával közösen kérik a Gondviselés erejét, hogy szűnjön meg a világjárvány és hogy induljon újra a társadalmi élet és a termelést szolgáló munka. Az Új Evangelizálás Pápai Tanácsa tette közzé a sajtóközleményt, mely ismerteti a májusi ima-maraton célkitűzéseit és kiemelt helyszíneit.

Ferenc pápa Budapestre látogat 

Az alábbiakban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Sajtószolgálatának közleményét adjuk közre.