Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Ferenc pápa üzenete a Hivatások Világnapjára 

Ferenc pápa üzenete a Hivatások Világnapjára: Meghallani az Úr hívását

A Szentatya új Pápai Tudományintézetet alapított a házasság és család védelmében 

„Summa Familiae cura”, a „Család legfőbb védelme” kezdőszavakkal  Ferenc pápa szeptember 19-én kedden "motu proprio formájú apostoli levelet" adott ki, mellyel megalapította a II. János Pál Pápai Teológiai Intézetet a házasság- és családtudomány számára.

Ferenc pápa videó üzenete és imaszándéka szeptemberben 

A plébániák legyenek kapcsolatban a családokkal, az emberek és a társadalom életével....

„A Pápa Dél-Szudánért” 

„A Pápa Dél-Szudánért” – ez a neve annak a humanitárius segélynek, amellyel Ferenc pápa konkrétan ki kívánja fejezni szeretetét és lelki közelségét a 2013 óta belháborútól szenvedő lakosságnak.

Ferenc pápa úrnapi homíliája 

Corpus Domini ünnepét Olaszországban is vasárnap tartották meg, a legtöbb helyen a hagyományos úrnapi körmenettel együtt. Ferenc pápa vasárnap este hét órakor kezdte a szentmisét a Lateráni Szent János bazilika előtti téren. Homíliájában az Eucharisztiáról, mint emlékezetről szólt, mint a keresztény hit lényegi vonásáról.

Hitünk hideg és ideologizált lesz, ha nem hallgatunk a Szentlélekre 

Hagynunk kell, hogy megszólítson minket a Szentlélek, meg kell tanulnunk, hogy döntéseink előtt meghallgassuk őt. Erre buzdított Ferenc pápa hétfőn reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén. Ha nem választjuk szét a jót és a rosszat a történésekkor, hitünk ideologikussá válik.

A római katolikus és a kopt ortodox egyház közös nyilatkozata 

Ferenc pápa és II. Tavadrosz kopt ortodox pátriárka április 28-án, pénteken este a kairói Szent Péter kopt ortodox templomban (mely a decemberi terrormerénylet során megsérült Szent Márk kopt ortodox székesegyház tőszomszédságában áll) végzett közös ökumenikus liturgia végén 12 pontból álló közös nyilatkozatot írtak alá.

Ferenc pápa: utasítsuk el a kettős életet élő mereveket, szelídségre van szükség az egyházban 

Az egyházban ma is vannak emberek, akik a merevséget felhasználva leplezik bűneiket. Így fogalmazott Ferenc pápa a Szent Márta-házban tartott péntek reggeli szentmiséjén. Az Apostolok Cselekedeteiből (ApCsel 9,1-20) származó első olvasmányt kommentálva a pápa Szent Pál alakjáról szólt, aki az üldöző merevségéből az Evangélium szelíd és türelmes hirdetőjévé vált.

A föltámadt Pásztor legyen a támasza a válsággal küzdő emberiségnek 

A Szentatya a vasárnap délelőtti ünnepi misét követően a Szent Péter bazilika központi loggiájáról mondta el olasz nyelven a Róma városának az egész földkerekségnek szóló húsvéti üzenetét, melyet százezren hallgattak a téren és sugárúton, míg százmilliók követték a különféle kommunikációs eszközökön. 

Kegyhely az egyházban: Ferenc pápa Motu propriója 

Április elsején tették közzé Ferenc pápa „Sanctuarium in Ecclesia” – „Kegyhely az egyházban” k. Motu proprio formájában „saját kezdeményezésre” kiadott apostoli levelét, amellyel a kegyhelyek lelkipásztori ellátásának illetékességét az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának a hatáskörébe helyezte át.

Szükségünk van felvetéseitekre és álmaitokra! 

Üzenetet küldött Ferenc pápa a 32. Ifjúsági Világnapra.