Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

VI. Váci Egyházmegyei Szent Gyermekség találkozó 

Hatodik alkalommal tartottuk meg a missziós találkozót Vecsésen.

Missziós füzetet kaptak a pataki Szent Ambrus Katolikus Iskola diákjai 

A pataki Szent Ambrus Katolikus Általános Iskola diákjai sok szép füzetet kaptak ajándékba a Pápai Missziós Művektől. 

"Műveljétek és őrizzétek" missziós gyermekek Fóton 

„Műveljétek és őrizzétek” Ezekkel a szavakkal szólt hozzánk Sebastian atya a nyári Szent Gyermekség táborban.  Ennek szellemében Keserű Márti néni kérésére elhatároztuk, hogy rendbe tesszük Németh Kálmán bácsi sírját.

V. váci egyházmegyei találkozó Rádon 

A Szent Gyermekség Műve Váci Egyházmegyei találkozóját 2016. április 9-én immár ötödik alkalommal tartottuk meg Rádon. Mottója: „Legyetek irgalmasok.” Az ünnepi eseményre idén is több mint kétszázan érkeztünk az egyházmegye különböző pontjairól: Fótról, Bugyiról, Nagybárkányból, Pásztóról, Rádról, Patakról, Vecsésről, vendégként Budapestről és a távoli Encsről is.

Gyermekmisszó Fóton 

A fóti Ökumenikus iskola médiaszakkörös diákjai készítették ezt a kisfilmet az iskolájukban is jelnlévő missziós lelkületről. 

Beiktatás Bugyin 

2015. szeptember 20-án beiktattunk hat új missziós gyermeket a váci egyházmegye egyik legtávolabbi zugában, Bugyi községben.

Máltai-magyar missziós találkozó 

A Szent Gyermekség Műve keretén belül idén júliusban már harmadik alkalommal találkoztak a máltai és a magyar missziós gyermekek. Két éve volt az első találkozó Magyarországon. Tavaly mi utaztunk Máltára, most ismét ők látogattak meg bennünket. Fóton fogadtuk őket.

IX. Váci Egyházmegyei Találkozó 

Pásztó - 2013. június 28-29.

A találkozó mottója: „Ne félj, csak higgy!”

A találkozó során több egyházközségi csoport mellett az egyházmegye Szent Gyermekség Műve missziós csoportjai is bemutatkoztak.

Szoborszentelés 

„…én egyszerre szeretném az Evangéliumot hirdetni mind az öt világrészben egészen a legeldugottabb kis szigetekig!” Lisieux-i K is Szent Teréz

Lisieux-i Kis Szent Teréz születésének 140. évfordulóját ünnepeljük ebben az évben. A nagybárkányi egyházközösségben szoborszentelésre került sor.