Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

A nyíradonyi gyermek misszó októberi szolgálatai 

     A nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola Szeretet Misszionáriusai (SZEM) gyermekmissziós csoportja immár 3.éve folytat karitatív tevékenységet. Igyekszünk, mint Jézus kis küldöttei gyakorolni az irgalmasság testi és lelki cselekedeteit, különösen most, az irgalmasság évében.

Ma a misszió és a bátorság ideje van 

Ma ismét erőteljesen kell hirdetni Jézus Krisztust, mindenki egyetlen Üdvözítőjét, azzal a bátorsággal, hogy alternatívát jelentsünk a világ számára, de soha ne vitatkozva vagy agresszív módon – mondta Ferenc pápa a Szent Péter téren összegyűlt nagyszámú zarándokseregnek vasárnap, amikor az egyház a Missziós Világnapot ünnepli.

A kiskorú migránsok védelmét, integrációját, és a jelenség okainak megszüntetését sürgeti a pápa 

Október 13-án, csütörtökön tette közzé a Szentszék Ferenc pápa üzenetét, amelyet a 2017. január 15-én tartandó Migránsok és Menekültek Világnapjára írt „Sérülékeny és hang nélküli kiskorú migránsok” – címmel.

Egymillió gyermek imádkozik a békéért október 18-án 

A Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) nemzetközi segélyszervezet immár tizenkét éve minden évben október 18-án arra hívja a gyermekeket az egész világon, hogy közösen imádkozzák a rózsafüzért a világ békéjéért.

Álmai hatására lett kereszténnyé a japán szalézi szerzetesnövendék 

Chihiro Morito szalézi szerzetesnövendék az első japán szalézi misszionárius Afrikában. Jelenleg a tanzániai egyetemi város, Moshi posztnovíciátusában tanul egy nemzetközi szalézi formációs közösségben 64 társával. Afrikai misszionáriusként képzeli el életét. Álmairól vall.

Keresztény és muszlim gyerekek imádkoztak a békéért Aleppóban 

Több száz keresztény és muszlim gyerek gyűlt össze Aleppóban és több más szíriai városban október 6-án, csütörtökön, hogy imádságban kérjék az Urat, térjen vissza a béke egész Szíriába. Egymillió aláírást várnak arra a békefelhívásra, amelyet az Európai Uniónak és az ENSZ-nek küldenek el.

Országos Gyermekmissziós Találkozó 2016. 

2016. Szeptember 29-én Budapesten került megrendezésre az idei Országos Gyermekmissziós Találkozó. A rendezvényen több mint 160 ember vett részt az ország különböző pontairól. 

Rózsafüzérrel a terrorizmus ellen 

Oliver Dashe Doeme, a nigériai maiduguri egyházmegye püspöke a Catholic Herald című brit lapnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy egyházmegyéjében a „rózsafüzér-hadjárat” bizonyul a leghatásosabb stratégiának a Boko Haram terrorszervezet ellen.

Hogyan tovább? – családpasztorációs papi találkozó Leányfalun 

Az őszi családpasztorációs papi találkozót szeptember 26–28. közt tartják Leányfalun. Az eszmecsere Veres András püspök, Frankó Tamás, az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektorhelyettese, valamint Marton Zsolt, a Központi Papnevelő Intézet rektora felvezető előadásával kezdődött meg.

Mexikó: több mint egy millióan tüntettek a család védelmében 

 "Az egyház senkit sem diszkriminál, nem kíván visszatérni a múltba a hagyományos családhoz, de védelmezi az egy férfi és egy nő közötti házastársi kapcsolatot, mint a család alapját."

Missziós füzeteket vittünk a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak 

A Szent Gyermekség Műve missziós gyermekeinek kis lemondásaiból és gyűjtött adományaiból készült iskolai füzeteket vittünk Böjte Csaba atyának Dévára, hogy a Szent Ferenc alapítvány által fenntartott gyermekotthonok iskolakezdését és a gyermekek fejlődését támogassuk. 

Ferenc pápa katekézise: „Legyetek irgalmasok mint az Atya” 

Szerdán délelőtt tíz órakor Ferenc pápa a Szent Péter téren tartotta meg az általános kihallgatást és a mostani, 30. jubileumi katekézisében a szentév mottójáról elmélkedett: „Legyetek irgalmasok mint az Atya”.