Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Ferenc pápa 2017. évi béke világnapi üzenete 

December 12-én hétfőn tették közzé Ferenc pápának a 2017. január elsejére írt Béke világnapi üzenetét, melynek címe: „Az erőszakmentesség politikai stílus a békéért”

"Műveljétek és őrizzétek" missziós gyermekek Fóton 

„Műveljétek és őrizzétek” Ezekkel a szavakkal szólt hozzánk Sebastian atya a nyári Szent Gyermekség táborban.  Ennek szellemében Keserű Márti néni kérésére elhatároztuk, hogy rendbe tesszük Németh Kálmán bácsi sírját.

Pakisztánban a keresztények gyermekei a legszegényebb iskolákba járnak 

A pakisztáni keresztény gyermekek számára elvi szinten garantált a tanuláshoz való jog, a gyakorlatban azonban számtalan akadály gördül ez elé. A legrosszabb iskolákba járnak, a diákok nagy részének nincs tankönyve, sok iskolában nincs ivóvíz, a gyerekek felének cipője sincs.

Lépjünk ki önmagunkból: Ferenc pápa üzenete a 2017-es Hivatások Világnapjára 

November 30-án tették közzé a pápa üzenetét, amelyet a 2017. május 7-én esedékes Hivatások Világnapjára írt „A Szentlélek hajt minket a küldetésre”– címmel. A világnapot 54. alkalommal rendezik meg, a pápai dokumentum pedig a keresztény meghívás missziós jellegéről szól.

Már a Kaposvári Egyházmegyében is van Szent Gyermekség közösség! 

A Kaposvári Egyházmegyében elsőként Balatonlellén alakult Szent Gyermekség Műve Missziós csoport, 2016. november 26-án szombaton. 

Szentgyermekség Műve csoport indult Kisvárdán 

November 21-én templomunkban iskolás gyerekeink nemcsak a közös ünneplésre érkeztek, hanem hogy egy nagyon izgalmas és fontos dolog szemtanúi is legyenek. Kortársaik közül 15 kisdiák ezen a napon lett a Gyerekmisszió immáron beavatott tagja.

Cartagena/Spanyolország – Holywins (győz a szentség) 

Cartagena (Agenzia Fides) – különböző spanyol egyházmegyék arra buzdítják a híveket, hogy jövő év október 31-én üljék meg a „Holywins” ünnepet, szentek, szüzek és szerzetesek képeivel és öltözékeivel, válaszul a Halloween népszerű megünneplésére.

Gyermekek a gyermekekért Nyíregyházán 

A mennyek országa olyan, mint ahol a gyerekek fát, cserjét, virágokat ültetnek társaik iskolai környezetének fejlesztése érdekében. Erről tettek tanúbizonyságot a görög katolikus missziós gyermekeink Nyíergyházán. Cikkünkben Szabó B. Sándorné címzetes igazgató írását olvashatják.

Türelemmel viseljük el a bosszantó embereket: Ferenc pápa katekézise 

Türelem, beleérző képesség szükséges ahhoz, hogy elviseljük az idegesítő embereket, beismerve, hogy olykor mi is idegesítünk másokat. Megróni a bűnösöket, tanítani a tudatlanokat, és legfőképpen nem keresni a szálkát a másik szemében, míg a miénkben ott díszeleg a gerenda. Ferenc pápa erről beszélt szerdán délelőtt a Szent Péter-téren megtartott általános audiencián.

Európai kezdeményezés indult a család és a házasság védelmében 

- interjú Frivaldszky Edittel, az Emberi Méltóság Központ igazgatójával, az Anya, Apa, Gyerekek európai kezdeményezés vezetőjével

Iraki Domonkos nővérek a hazatérés reményében 

Domonkos nővérek beszámolója az iraki misszióból.

Afrikai misszió rádió interjú György Alfréd Kamilliánus szerzetessel 

A mosoly országa: így nevezte el a föld egyik legszegényebb államát, Burkina Faso-t György Alfréd atya, aki az osztrák kamilliánus rendtartomány vikáriusaként vett részt a burkinai alapítású misszió tartományi rangra emelésének ünnepségén.