Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Apor Vilmos Imaszövetség az új hivatásokért 

Veres András győri megyéspüspök február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony és Urunk bemutatása ünnepén, a megszentelt élet napján 18 órakor szentmisét mutatott be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szertartás keretében megalapította az Apor Vilmos Imaszövetséget az új hivatásokért.

Szentségimádás gyerekeknek az Örökimádás-templomban – Várják a stafétát átvevő gyerekcsoportokat 

Öt biatorbágyi család tizenhét gyermekkel elzarándokolt a budapesti Örökimádás-templomba, ahol Versegi Beáta CB nővér az előre meghirdetett vasárnapokon délelőtt 10–10.30-ig szentségimádást szervez gyerekeknek.

Helena Kmieć önkéntes fiatal halála Bolíviában 

Helena Kmieć frissen végzett egyetemista volt, aktív tagja a lengyel egyháznak, az evangélium és a szegények iránti lelkesedés töltötte el. Hat hónapra utazott Bolíviába, hogy önkéntesként segítsen egy katolikus misszió árvaházában, ahol január 24-én rablógyilkosság áldozata lett.

Ferenc pápa vesperással zárta le a keresztény egységhetet 

A kiengesztelődés Isten ajándéka, amely nem áldozat nélkül valósul meg: a keresztények között csak akkor válik hitelessé, ha sikerül túllépni az önmagunkra hivatkozáson és ha tanulunk egymástól. Ez a gondolat állt Ferenc pápa homíliájának középpontjában a keresztény egységhetet lezáró vesperáson.

Magyar diákok vízkereszti áldást vittek a brüsszeli Európai Parlamentbe 

A Zala megyei Szentpéterúrról, az Arad megyei Kisjenőről, valamint a Bihar megyei Szalárdról is érkeztek Brüsszelbe betlehemező magyar diákok, hogy belga, német, osztrák, valamint román társaikkal együtt január 10-én az Európai Parlamentben előadják a vízkereszti csillagéneket.

Hirdessük Jézust az élet minden területén 

Vasárnap délben, az Úrangyal elimádkozása előtt Ferenc pápa az evangéliumi szakaszhoz fűzte elmélkedését, amely (vö. Mt 4,12-23) arról szól, hogy Jézus megkezdi hithirdetését Galileában.

India – Egy másmilyen karácsony 

Marie Degenhardtnak idén másmilyen volt a karácsonya: önkéntesként Dél-Indiában, Salem közelében, teljesít szolgálatot a helyi Don Bosco Gondozó Központban a HIV fertőzött gyermekek között.

Ferenc pápa: Az Egyháznak is Jézust és nem önmagát kell hirdetnie! 

Január 15-én a vasárnap déli Mária-imádsághoz fűzött beszédében a szentatya a Jézusra mutató Keresztelő János alakját állította a hívők elé. Nyomatékosan felhívta a figyelmet a sok veszélynek kitett gyermekekkel való különleges törődésre is. Beszédét teljes terjedelemben közöljük.

110. születésnapját ünnepelte a világ legidősebb domonkos nővére 

A bordeaux-i domonkosok január 5-én Facebook-oldalukon köszöntötték a világ legidősebb domonkos nővérét, a száztizedik születésnapját ünneplő Marie-Bernadette nővért.

Erdő Péter bíboros Párizsban: Isten tagadása nem segít elkerülni a feszültségeket 

 Nem Isten tagadása segít elkerülni a feszültségeket. Éppen ellenkezőleg: a szekularizmus meggyengíti a társadalom életét és egyre nagyobb bizonytalansághoz vezet – jelentette ki Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek Párizsban, az V. Katolikus–Ortodox Európai Fórum megnyitó ülésén, amelyen részt vesznek az európai püspöki konferenciák és a földrészen jelen lévő ortodox egyházak képviselői.

Ukrajna is részesül a 2016. évben a katolikusok által humanitárius célra gyűjtött adományokból 

Ferenc pápa 6 millió eurót küld a humanitárius válság enyhítésére Ukrajnába. Az ukrajnai humanitárius válság láttán a Szentatya konkrét segítséget nyújt a lakosságnak. A 2014-ben kitört konfliktus kezdete óta 9758-an vesztették életüket és több mint 22 ezren megsebesültek. Az áprilisban összegyűlt 12 millió euró adományból, amely a pápa által meghirdetett kezdeményezés eredményeként az európai templomokból érkezett a Vatikánba, most 6 milliót eljuttatnak Ukrajnába. A támogatás szétosztását a „Cor Unum” Pápai Tanács végzi. Giovanni Pietro Dal Toso prelátus, a dikasztérium titkára nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak az adományozásról.

Rákosszentmihály, Kárpátaljára küldtünk 1500 db. füzetet 

Budapest rákosszentmihályi missziós közösségünk szervezésében, Kárpátaljára küldtünk 1500 db. iskolai füzetet.