Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Már a Kaposvári Egyházmegyében is van Szent Gyermekség közösség! 

A Kaposvári Egyházmegyében elsőként Balatonlellén alakult Szent Gyermekség Műve Missziós csoport, 2016. november 26-án szombaton. 

Szentgyermekség Műve csoport indult Kisvárdán 

November 21-én templomunkban iskolás gyerekeink nemcsak a közös ünneplésre érkeztek, hanem hogy egy nagyon izgalmas és fontos dolog szemtanúi is legyenek. Kortársaik közül 15 kisdiák ezen a napon lett a Gyerekmisszió immáron beavatott tagja.

Gyermekek a gyermekekért Nyíregyházán 

A mennyek országa olyan, mint ahol a gyerekek fát, cserjét, virágokat ültetnek társaik iskolai környezetének fejlesztése érdekében. Erről tettek tanúbizonyságot a görög katolikus missziós gyermekeink Nyíergyházán. Cikkünkben Szabó B. Sándorné címzetes igazgató írását olvashatják.

A nyíradonyi gyermek misszó októberi szolgálatai 

     A nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola Szeretet Misszionáriusai (SZEM) gyermekmissziós csoportja immár 3.éve folytat karitatív tevékenységet. Igyekszünk, mint Jézus kis küldöttei gyakorolni az irgalmasság testi és lelki cselekedeteit, különösen most, az irgalmasság évében.

Egymillió gyermek imádkozik a békéért október 18-án 

A Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) nemzetközi segélyszervezet immár tizenkét éve minden évben október 18-án arra hívja a gyermekeket az egész világon, hogy közösen imádkozzák a rózsafüzért a világ békéjéért.

Országos Gyermekmissziós Találkozó 2016. 

2016. Szeptember 29-én Budapesten került megrendezésre az idei Országos Gyermekmissziós Találkozó. A rendezvényen több mint 160 ember vett részt az ország különböző pontairól. 

Missziós füzeteket vittünk a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak 

A Szent Gyermekség Műve missziós gyermekeinek kis lemondásaiból és gyűjtött adományaiból készült iskolai füzeteket vittünk Böjte Csaba atyának Dévára, hogy a Szent Ferenc alapítvány által fenntartott gyermekotthonok iskolakezdését és a gyermekek fejlődését támogassuk. 

,,Műveljétek és őrizzétek!” Szent Gyermekség Műve nyári tábora 

Július 31. és augusztus 4. között a Szent Gyermekség Műve missziósai vették birtokukba a Nagykovácsi Teleki-Tisza Kastély cserkésztábor minden négyzetcentiméterét. A közel 130 fiatal az ország számos pontjáról érkezett: Fótról, Encsről, Nyíregyházáról, Pásztóról, Rákoscsabáról, Patakról, Szekszárdról, Nagybárkányból, Vecsésről és Rákosszentmihályról.

Missziós Animátorok zarándoklata Lengyelországban 

A Pápai Missziós Művek Szent Gyermekség Műve ágazatának animátorai és az ámissziót támogató, segítő tesvérei útnak indultak, hogy közös imádsággal, együtt tapasztalt élményekkel átéljék Lengyelország zarándokhelyeinek csodáit.    

A Szent Margit iskola missziós napot tartott Sátoraljaújhelyen 

Sátoraljaújhelyi Árpád-házi Szent Margit Általános Iskolában két éve működik a misszióhoz tartozó csoport. A csoporthoz tartozó diákok közreműködésével rendeztek missziós délutánt az oktatási intézményben, melynek keretében jótékonysági vásár is volt. Ennek bevételét a magyarországi Pápai Missziós Műveken keresztül a kárpátaljai Rát községben épülő gyermekotthon építésére és felszerelésére ajánlja fel a katolikus iskola.

Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú 2016, fóti missziós csoport 

Sógrik Judit Anna élménybeszámolója a csíksomlyói zarándoklaton megéltekről.

Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú 2016, nyíregházi missziós csoport 

A nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola missziós gyerekcsoportjának néhány tagja részt vett az idei pünkösdi búcsún, Csíksomlyón.