Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Úti-ima-társ, avagy 2 lelki megálló egy idegennel. 

Reggel a vonaton egy bibliát olvasó fiatalemberrel utaztam együtt. A korai lelki ébredés megerősített abban, hogy nem ciki Istennel utazni. „…Jöjjetek, * járjunk az Úr világosságában!”

Bátorság, ima és alázat vezérelte az igehirdetésben Szent Cirillt és Metódot 

Melyek azok a jegyek, amelyek megkülönböztetik a nagy hírvivőket, akik segítették az egyház növekedését a világban és hozzájárultak annak missziós jellegéhez? A bátorság, az ima és az alázat. Ferenc pápa erről beszélt keddi homíliájában a szokásos reggeli szentmisén, melyet a Szent Márta-ház kápolnájában mutatott be. A liturgia ma Szent Cirillt és Metódot állítja elénk, Európa társvédőszentjeit, akik elhintették a jó hír magvait.

A szeretet győz: százak oltalmazták élő pajzsként a misére érkező katolikus híveket Amerikában 

Egy héttel azután, hogy rasszista támadás érte a szentmisén részt vevő hispán katolikusokat az Egyesült Államokban, az oregoni Portlandben, a helyiek összefogtak, és február 5-én, vasárnap élő pajzsot alkotva védték a híveket.

Magukra maradt gyerekek élnek a romok között Kelet-Aleppóban 

A szíriai Aleppóban tapasztalt pusztítás és humanitárius krízis elképzelhetetlen mértékű; a város egyes részei olyanok, mintha nukleáris támadás után lennénk. A Caritas Internationalis kommunikációs igazgatója, Patrick Nicholson friss élményeit osztja meg.

Apor Vilmos Imaszövetség az új hivatásokért 

Veres András győri megyéspüspök február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony és Urunk bemutatása ünnepén, a megszentelt élet napján 18 órakor szentmisét mutatott be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szertartás keretében megalapította az Apor Vilmos Imaszövetséget az új hivatásokért.

Szentségimádás gyerekeknek az Örökimádás-templomban – Várják a stafétát átvevő gyerekcsoportokat 

Öt biatorbágyi család tizenhét gyermekkel elzarándokolt a budapesti Örökimádás-templomba, ahol Versegi Beáta CB nővér az előre meghirdetett vasárnapokon délelőtt 10–10.30-ig szentségimádást szervez gyerekeknek.

Helena Kmieć önkéntes fiatal halála Bolíviában 

Helena Kmieć frissen végzett egyetemista volt, aktív tagja a lengyel egyháznak, az evangélium és a szegények iránti lelkesedés töltötte el. Hat hónapra utazott Bolíviába, hogy önkéntesként segítsen egy katolikus misszió árvaházában, ahol január 24-én rablógyilkosság áldozata lett.

Ferenc pápa vesperással zárta le a keresztény egységhetet 

A kiengesztelődés Isten ajándéka, amely nem áldozat nélkül valósul meg: a keresztények között csak akkor válik hitelessé, ha sikerül túllépni az önmagunkra hivatkozáson és ha tanulunk egymástól. Ez a gondolat állt Ferenc pápa homíliájának középpontjában a keresztény egységhetet lezáró vesperáson.

Magyar diákok vízkereszti áldást vittek a brüsszeli Európai Parlamentbe 

A Zala megyei Szentpéterúrról, az Arad megyei Kisjenőről, valamint a Bihar megyei Szalárdról is érkeztek Brüsszelbe betlehemező magyar diákok, hogy belga, német, osztrák, valamint román társaikkal együtt január 10-én az Európai Parlamentben előadják a vízkereszti csillagéneket.

Hirdessük Jézust az élet minden területén 

Vasárnap délben, az Úrangyal elimádkozása előtt Ferenc pápa az evangéliumi szakaszhoz fűzte elmélkedését, amely (vö. Mt 4,12-23) arról szól, hogy Jézus megkezdi hithirdetését Galileában.

India – Egy másmilyen karácsony 

Marie Degenhardtnak idén másmilyen volt a karácsonya: önkéntesként Dél-Indiában, Salem közelében, teljesít szolgálatot a helyi Don Bosco Gondozó Központban a HIV fertőzött gyermekek között.

Ferenc pápa: Az Egyháznak is Jézust és nem önmagát kell hirdetnie! 

Január 15-én a vasárnap déli Mária-imádsághoz fűzött beszédében a szentatya a Jézusra mutató Keresztelő János alakját állította a hívők elé. Nyomatékosan felhívta a figyelmet a sok veszélynek kitett gyermekekkel való különleges törődésre is. Beszédét teljes terjedelemben közöljük.