Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Magyarnak maradni 

Gratulálunk Editnek!

A gyermekekkel való missziós munkának elsőbbsége van 

A pápua új-guineai evangelizáció útján fontos elsőbbséget adni a gyermekekkel való missziós munkának: erre az eredményre jutottak egy workshop résztvevői, amelyet a Missziós Unió rendezett Port Moresby-ben. A rendezvényen, amelyet P. Victor Roche, a pápua új-guineai Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatója szervezett, a jelenlévők megismerhették a Missziós Unió új főtitkárát, Dihn Ahn Nhue Nguyen OFM atyát.

Misszió fiatal nők szolgálatában 

Szűz Mária felszólítására – „Menjetek, ó szolgálóim” – a Toszkánában alapított „Mária ferences szolgálói” nevű olasz kongregáció tagjai elindultak távoli országokba: Indonéziában és Kolumbiában alapítottak missziókat. Erről suor Alessandra Dalpozzo, a „Mária ferences szolgálói” generálisa beszélt, aki október 21-én a Vatikánban tartott sajtókonferencián mutatta be kongregációja tevékenységét.

Ausztrália – a világmisszió ünnepére való készülődés keretében Thaiföldön támogatják a szerzetesnővérek munkáját a szükségben levő gyerekekkel 

Az ausztráliai Pápai Missziós Művek egy adományozási felhívást tett közzé a Jó Pásztor Nővérek thaiföldi munkájának támogatására. A nővérek egy óvodaközpontot működtetnek, ahol veszélyeztetett és hátrányos helyzetű gyermekek vannak.

A Pápai Missziós Művek bejelentette: boldoggá avatják Pauline Jaricot-t 

2022. május 22-én boldoggá avatják Pauline Jaricot-t. Ezt jelentette be Gaëtan Boucharlat de Chazotte, a francia PMM főtitkára videoüzenetében.

Küldetésünk van a világban – gyermekmisszió és gyűjtés a Szent Miklós-iskolában 

Több százezer forintot gyűjtöttek a szentmiklósos diákok társuk, az öt éve éber kómában élő Vince javára október 6-án. Ezen a napon harminchét diákot iktattak be a Szent Gyermekség Művének missziós gyermekei közé.

Missziós tábor Fidelis nővérrel 

2021. július 2-6. között került megrendezésre a tábor Délvidéken, Nagybecskereken. Idén a makói és nagybecskereki gyermekek közösen vettek részt rajta. Célunk az volt, hogy a két közösség jobban megismerje egymást, a közösen átélt élmények segítsék kapcsolataik alakításában, mélyítésében. A lelki programok, imádságok, napi Szentmise formálja, erősítse hitüket, valamint az összetartozás, magyarságtudat – hova tartozás is fontos része volt napjainknak.

Fidelis nővér beszámolója következik.

Segítség a Reménysugár Otthonnak 

Eljött a nap, amelyen adományokkal megpakolt kisbusszal Sebastian atya és segítői leparkoltak a Nógrád Megyei Reménysugár Egyesített Szociális Intézmény központjában Balassagyarmaton. Hálás emberek, az intézmény dolgozói fogadták őket.

Kitüntetés 

Nagy megtiszteltetés érte egyik kedves animátorunkat!

Szent Gyermekség Tábor 

Idén csak két napos volt a Szent Gyermekség Tábora, de mindenki jól érezte magát. Illusztrációképpen álljon itt néhány kép és egy videófelvétel.

Keresztúton Isten kegyelméből 

A következőkben tanúságtételt olvashatnak egy súlyos koronavírus-fertőzésből felgyógyult barátunktól.