Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

„Az oktatás a társadalom fejlődésének a motorja”: a katolikus iskolák kiemelkedő szerepe 

„A legnagyobb ajándék, amit valakinek adhatunk, az nem egy nagy ház vagy föld, hanem az oktatás” – mondja Martin Kivuva, Mombasa érseke, a loretoi misszionárius nővérek kongregációja tagjaihoz intézett beszédében. Az intézmény százéves fennállásának megünneplése alkalmából tartott beszédében a prelátus megköszönte a nővérek kelet-afrikai szolgálatát.

Keresztény bázisközösségek: a hit továbbadásának eszközei 

„Az evangélium hirdetésénél Jézus apostolai a kis keresztény közösségekre támaszkodtak, amelyekben mindenki szeretetben és harmóniában élt. Nekünk is mint egyháznak támogatnunk kell ezt az alapelvet. Szükségünk van családokra, akik összegyűlnek, hogy együtt meditáljanak Isten Igéjén, és a katolikus hit szerint éljenek” – mondja a tanzániai püspöki konferencia főtitkára, Charles Kitima atya, aki azt kívánja, hogy a keresztény bázisközösségek életmódjuk által tükrözzék Krisztus képét, és így a katolikus hithez való közeledés eszközei, valamint a hívők számára a vigasz forrása legyenek.

A koreai "Kkottongnae Congregation of Brother Jesus" papi szemináriumot nyit a Fülöp-szigeteken 

A Fülöp-szigeteken megnyitotta első papi szemináriumát a koreai missziós rend, a "Kkottongnae Congregation of Brother Jesus". A szerzetesrend, amely a szegényekért és elesettekért dolgozik, erre a célra Palo városát jelölte ki, a Fülöp-szigetek középső részén levő Leyte szigetén.

Ferences ikertestvérek arab himnuszokat komponálnak Assisi Szent Ferenc írásai nyomán 

Johnny és George Jallouf ikrek, és együtt vesznek részt a képzésben a Szentföld ferences tartományában. 25 évvel ezelőtt születtek a szíriai Aleppoban, és a háború által megkínzott világvárosban együtt élték meg a szerzetesi életre szóló meghívásukat, ami mindkettőjüket arra vezette, hogy Assisi Szent Ferenc nyomdokaiba lépjenek.

Meleg étel rászorulóknak 

Kubában a verbiták egy népkonyhát tartanak fenn, ahol a rászorulók kapnak meleg ételt.

A Pápai Missziós Művek 50 éves fennállását ünnepli Indonéziában és új alkalmazást indított 

Az indonéziai Pápai Missziós Művek 50 éves fennállásának alkalmából kifejlesztett egy új alkalmazást fiataloknak. Az indonéz püspöki konferencia elnöke és egyben Jakarta érseke, Ignatius Suharyo bíboros, a PMM fennállásának 50. évfordulója megünneplésére szentmisét mutatott be a jakartai Orsolya-kápolnában.

Magyarnak maradni 

Gratulálunk Editnek!

A Pápai Missziós Művek bejelentette: boldoggá avatják Pauline Jaricot-t 

2022. május 22-én boldoggá avatják Pauline Jaricot-t. Ezt jelentette be Gaëtan Boucharlat de Chazotte, a francia PMM főtitkára videoüzenetében.

Küldetésünk van a világban – gyermekmisszió és gyűjtés a Szent Miklós-iskolában 

Több százezer forintot gyűjtöttek a szentmiklósos diákok társuk, az öt éve éber kómában élő Vince javára október 6-án. Ezen a napon harminchét diákot iktattak be a Szent Gyermekség Művének missziós gyermekei közé.

Missziós tábor Fidelis nővérrel 

2021. július 2-6. között került megrendezésre a tábor Délvidéken, Nagybecskereken. Idén a makói és nagybecskereki gyermekek közösen vettek részt rajta. Célunk az volt, hogy a két közösség jobban megismerje egymást, a közösen átélt élmények segítsék kapcsolataik alakításában, mélyítésében. A lelki programok, imádságok, napi Szentmise formálja, erősítse hitüket, valamint az összetartozás, magyarságtudat – hova tartozás is fontos része volt napjainknak.

Fidelis nővér beszámolója következik.

Segítség a Reménysugár Otthonnak 

Eljött a nap, amelyen adományokkal megpakolt kisbusszal Sebastian atya és segítői leparkoltak a Nógrád Megyei Reménysugár Egyesített Szociális Intézmény központjában Balassagyarmaton. Hálás emberek, az intézmény dolgozói fogadták őket.

Kitüntetés 

Nagy megtiszteltetés érte egyik kedves animátorunkat!