Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Szent Vér Missziós Nővérek segítenek a nairobi szélén lakó szegény családoknak 

„Egy teljes napon át osztogattuk az élelmiszereket és egyéb segédeszközöket, amiket vásároltunk, hogy segítsük a rászoruló családokat a koronavírus-járvány idején” – mondja Grace Njau nővér, a Szent Vér Missziós Nővérek rehabilitációs központja és általános iskola koordinátora. A szerzetesnővérek tanárokkal és szociális munkásokkal együtt mentek a családokhoz, amelyekkel kapcsolatba léptek Nairobi egyes külvárosaiban élő patronált gyerekekkel kapcsolatban.

A francia Pápai Missziós Művek honlapot hozott létre, hogy ismertté tegye Pauline Jaricot életét, aki feltalálta az „első missziós szociális hálót” 

2020 május 26-án Ferenc pápa engedélyezte annak a dekrétumnak a nyilvánossá tételét, amelyben elismerik a tiszteletreméltó Pauline Jaricot-nak (1799-1862) tulajdonított csodát, megnyitva ezzel az utat a boldoggá avatásához. Ez a francia laikus nő rendkívüli missziós karizmával volt megáldva, amely arra vezette őt, hogy életre hívja az Élő Rózsafüzér mozgalmat és a Hitterjesztés Művét.

„Aki tudja, hagyja itt, aki akarja, vegye el”: a bangkoki katolikus közösség közel áll a legszegényebbekhez, akiket a járvány sújt 

A bangkoki érsekség területén sok plébánia segít a szegényeknek, akiket a járvány erősen sújt szociális és gazdasági téren.

A mexikói Pápai Missziós Művek számtalan kezdeményezést indít a szociális hálókon 

„A járvány a missziónak különös kihívást jelent: mivel a misszió magában foglalja a kiküldést és kifelé indulást, hogy elérje az embereket. Az elszigetelődés időszakában majdnem minden szociális réteg számára fennáll a lehetőség, hogy az evangelizációt a médiában és mindenekelőtt a szociális hálókon segítsék elő.” – mondja a mexikói Pápai Missziós Művek igazgatója, Antonio de Jesùs Mascorro Tristàn MG atya.

Dél-Szudán - Tombura-Yambio püspöke: “Isten a mi gyógyulásunk“ 

A Tombura Yambio egyházmegye imakilenceddel készül pünkösdre a koronavírus-járvány végén. Edward Hiiboro Kussalader püspök arra hívja az egyházmegye híveit, hogy kérjék Isten közbelépését és a Szentlélek ajándékát, hogy minden gonosztól megszabadulhassanak.

A misszió a Lélek ingyenes ajándéka 

A Szentatya üzenetet küldött a Pápai Missziós Műveknek abból az alkalomból, hogy a napokban tartották volna éves közgyűlésüket, amelyet el kellett halasztaniuk a koronavírus-járvány miatt. Ferenc pápa arra buzdítja a szervezetet, hogy missziójuk az imára és a szeretetcselekedetekre alapozva haladjon előre.

A hitélet növekszik, akkor is ha zárva vannak a templomok 

„Március 22. óta a madagaszkáriak egészségügyi vészhelyzetben élnek. Azóta zárva vannak a templomok, épp a keresztény hit központi időszakában, nagyböjt utolsó hetében zárták be őket, mielőtt a nagyhetet ünnepeltük volna” – mondja p. Martial Ramiakadaoro, a madagaszkári Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatója, aki azt ecseteli, hogyan éli meg a helyi egyház a lezárás alatti helyzetet, amelyet a koronavírus járvány okozott.

Pakisztánban a vallások képviselői közösen imádkoznak az emberiségért 

Imában és a kölcsönös szolidaritás jegyében egyesülve, Istenhez fohászkodva a járványtól való megszabadulásért gyűltek össze május 14-én a különböző vallások képviselői Lahore-ban a Szent Szív katolikus bazilikában.

Egy lengyel misszionáriusról 

A lengyel misszionárius nem térhet vissza missziós helyére, miután otthon járt.

Rózsafüzér az utcán 

Elefántcsontparton a járvány idején egy pap a rózsafüzért imádkozza plébániája területén az utcákat járva.

Találkozni jön a Feltámadott 

Versegi Beáta-Mária CB, a NEK oktatási referense írását olvashatják.

Kolumbiai családi ima 

Celina Mota Sánchez nővér, a kolumbiai Leticia apostoli vikariátus Pápai Missziós Művének egyházmegyei igazgatója, azokról a lelkipásztori és humanitárius kezdeményezésekről beszél, amiket azóta tettek, amióta életbe léptek a kormány rendelkezései a koronavírus járvánnyal kapcsolatban.