Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

110. születésnapját ünnepelte a világ legidősebb domonkos nővére 

A bordeaux-i domonkosok január 5-én Facebook-oldalukon köszöntötték a világ legidősebb domonkos nővérét, a száztizedik születésnapját ünneplő Marie-Bernadette nővért.

Erdő Péter bíboros Párizsban: Isten tagadása nem segít elkerülni a feszültségeket 

 Nem Isten tagadása segít elkerülni a feszültségeket. Éppen ellenkezőleg: a szekularizmus meggyengíti a társadalom életét és egyre nagyobb bizonytalansághoz vezet – jelentette ki Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek Párizsban, az V. Katolikus–Ortodox Európai Fórum megnyitó ülésén, amelyen részt vesznek az európai püspöki konferenciák és a földrészen jelen lévő ortodox egyházak képviselői.

Ukrajna is részesül a 2016. évben a katolikusok által humanitárius célra gyűjtött adományokból 

Ferenc pápa 6 millió eurót küld a humanitárius válság enyhítésére Ukrajnába. Az ukrajnai humanitárius válság láttán a Szentatya konkrét segítséget nyújt a lakosságnak. A 2014-ben kitört konfliktus kezdete óta 9758-an vesztették életüket és több mint 22 ezren megsebesültek. Az áprilisban összegyűlt 12 millió euró adományból, amely a pápa által meghirdetett kezdeményezés eredményeként az európai templomokból érkezett a Vatikánba, most 6 milliót eljuttatnak Ukrajnába. A támogatás szétosztását a „Cor Unum” Pápai Tanács végzi. Giovanni Pietro Dal Toso prelátus, a dikasztérium titkára nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak az adományozásról.

Rákosszentmihály, Kárpátaljára küldtünk 1500 db. füzetet 

Budapest rákosszentmihályi missziós közösségünk szervezésében, Kárpátaljára küldtünk 1500 db. iskolai füzetet. 

Önkéntes beteglátogatók képzése indul a Budapesti Katolikus Kórházlelkészségen 

Évente két alkalommal szervezi meg az önkéntes beteglátogatók képzését a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség: ősszel – általában október elejétől, illetve télen – január végétől. Most ez utóbbira várják a szolgálatra elhivatottságot érző, hitüket gyakorló katolikusok jelentkezését.

Missziós füzetet kaptak a pataki Szent Ambrus Katolikus Iskola diákjai 

A pataki Szent Ambrus Katolikus Általános Iskola diákjai sok szép füzetet kaptak ajándékba a Pápai Missziós Művektől. 

Magyar-pakisztáni együttműködés 2017-ben 

A két évre meghosszabbított kárpátaljai Szent Mihály Gyermekotthont támogató projektünk a 2016. év végével lezárul. A következő évben ismét egy távoli nemzet gyermekeit segítjük kis imával és kis áldozattal.2017-ben a pakisztáni Pápai Missziós Művekkel közösen éljük meg a segítő testvéri szeretetet.

A remény képessé tesz megálmodni a lehetetlent 

Az irgalmasság témájának szentelt 2016-os esztendő végén utolsó katekézisét tartotta meg Ferenc pápa december 28-án, szerdán a VI. Pál teremben, tovább folytatva a keresztény reménységről Karácsony előtt megkezdett sorozatát. 

Beszámoló a kárpátaljai 2015-2016 évi projektről 

A Szent Mihály Gyermekotthon ezúton szeretne köszönetet mondani Önnek és Önön keresztül minden támogatónak, különösen a missziós gyermekeknek, a komoly adományért, mellyel intézményünk negyedik lakóházának épülését támogatták. 

Jézus üzenete karácsony előtt 

Mi is az ünnep lényege? Az akciók? Az ajándékok? Az eszem-iszom? Kinek az ünnepét ülöd ma-holnap?

Te hogyan éreznéd magad, ha a születésnapodon mindenki kapna ajándékot, csak éppen te nem?
 

Megjelent P. Madassery Benvin Sebastian SVD atya Belső Gerinc című könyve 

Megjelent P. Madassery Benvin Sebastian SVD atya Belső Gerinc című könyve, melyet rövid tartalmi ajánlóval mutatunk be. A könyv 2990 Forintért megvásárolható Budapesten a Mária Kegytárgy boltokban (Ferenciek tere), vagy megrendelhető a Pápai Missziós Művek irodájában 1223 Bp. Jókai Mór u. 14. (tel/fax.: +361 226 4610) pmmmisszio@gmail.com email címen, postai utánvétellel (2990 Ft. +csomagolási és postaköltség!).

A pápa a Szűzanyához fohászkodott a gyermekekért, a családokért és a dolgozó emberekért 

„Magammal viszem mindazokat, akiket Fiad rám bízott” – Ferenc pápa ezekkel a szavakkal fordult a Szűzanyához Szeplőtelen Fogantatás ünnepén, amikor a hagyományoknak megfelelően lerótta tiszteletét Róma szívében, a Spanyol-lépcső közelében található Mária-szobor előtt. Isten Anyjának gyöngédségére bízta a gyermekek, a családok, a dolgozók és a rászorulók nehézségeit.