Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Európa egysége keresztény szemmel. 

„Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz.”  Az egységes Európa alapító atyáinak álmaitól, a pápák buzdító szavairól olvashatunk két történelmi áttekintést a Vatikáni Rádió szerkeszőinek tollából.

"Először meg kell védened a családod, a kultúrád, az identitásod és azután kell kinyitnod az ajtót" 

Miért lesz magyar állampolgár 85 évesen egy Egyiptomban élő, szír-olasz származású jezsuita? Hogyan látja Európa és az Egyház jövőjét? Mi késztette, hogy levelet írjon XVI. Benedek után Ferenc pápának is? Mit gondol a migrációs válságról? S nem utolsó sorban: mit üzen nekünk, magyar fiataloknak? A 777blog.hu exkluzív interjúja Henri Bulad Jezsuita atyával. 

 

A magyar szentek hozzád jönnek! 

A magyar szentek hozzád jönnek! címmel rendeztünk kiállítást a sátoraljaújhelyi V. István Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda Árpád-házi Szent Margit Átalános Iskola Tagintézményében, nemcsak a Szent Gyermekség Műve tagjai számára.

"Tartós szeretet" 

Március 19. és 26. között ismét megrendezik hazánk templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést. A Tartós szeretet címmel meghirdetett országos gyűjtés során a hívek a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat.

Maggy, aki 52 ezer árván maradt gyermek anyja lett Burundiban 

Marguerite Barankitse 1993-ban, a hutuk és tuszik közötti vérontások idején döntött úgy, hogy befogad néhány árván maradt gyermeket – 25 év alatt 52 ezerre nőtt az általa befogadott gyerekek száma. Két évvel ezelőtt el kellett menekülnie Burundiból, Ruandában folytatja munkáját.

Legyen nálunk mindig kéznél a Biblia, mint a mobiltelefon 

A mobiltelefonhoz hasonlóan legyen mindig kéznél a Biblia és gyakran forgassuk, mert segít a gonosz elleni küzdelemben, abban, hogy ne távolodjunk el Istentől és ne térjünk le a jó útról. Ferenc pápa ezekkel az útmutatásokkal fordult Nagyböjt első vasárnapján délben a hívekhez

Szent Gyermekség Műve nagyböjti kalendáriuma 

Az egyéni fogadalmak mellett, közös böjti céljai is vannak a missziós gyermekek közösségének. 

Tömegek búcsúztatták a bolíviai katolikus missziós központban meggyilkolt lengyel önkéntest 

Tömegek búcsúztatták február 19-én, vasárnap a bolíviai katolikus missziós központban meggyilkolt lengyel önkéntest a dél-lengyelországi Libiążban. A 25 éves Helena Kmieć állami temetésben részesült, és halála után magas lengyel kitüntetést kapott.

Úti-ima-társ, avagy 2 lelki megálló egy idegennel. 

Reggel a vonaton egy bibliát olvasó fiatalemberrel utaztam együtt. A korai lelki ébredés megerősített abban, hogy nem ciki Istennel utazni. „…Jöjjetek, * járjunk az Úr világosságában!”

Bátorság, ima és alázat vezérelte az igehirdetésben Szent Cirillt és Metódot 

Melyek azok a jegyek, amelyek megkülönböztetik a nagy hírvivőket, akik segítették az egyház növekedését a világban és hozzájárultak annak missziós jellegéhez? A bátorság, az ima és az alázat. Ferenc pápa erről beszélt keddi homíliájában a szokásos reggeli szentmisén, melyet a Szent Márta-ház kápolnájában mutatott be. A liturgia ma Szent Cirillt és Metódot állítja elénk, Európa társvédőszentjeit, akik elhintették a jó hír magvait.

A szeretet győz: százak oltalmazták élő pajzsként a misére érkező katolikus híveket Amerikában 

Egy héttel azután, hogy rasszista támadás érte a szentmisén részt vevő hispán katolikusokat az Egyesült Államokban, az oregoni Portlandben, a helyiek összefogtak, és február 5-én, vasárnap élő pajzsot alkotva védték a híveket.

Magukra maradt gyerekek élnek a romok között Kelet-Aleppóban 

A szíriai Aleppóban tapasztalt pusztítás és humanitárius krízis elképzelhetetlen mértékű; a város egyes részei olyanok, mintha nukleáris támadás után lennénk. A Caritas Internationalis kommunikációs igazgatója, Patrick Nicholson friss élményeit osztja meg.