Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Menjetek és hívjatok meg mindenkit a menyegzőreVissza a listához

2024. október 21.

„Az ö üzenetük elterjedt az egész földön” – ez magában foglalja az apostolok és az első keresztények hősies tetteit, amiket misszionáriusi megbízatásuk során elkövettek. Ma két ilyen nagy embert ünnepelünk: Szent Simont és Szent Júdást, akik mindketten életüket adták az evangélium terjesztéséért.

Ehhez a nagy missziós vállalkozáshoz a népek apostola, Szent Pál azt mondja, hogy „most már nem vagytok idegenek és jövevények, hanem a szentek polgártársai és Isten házanépe” (Ef 2,19). Ez egy meghívás a „közösségre, részvételre és a misszióra”. ahogy hangsúlyozza a szinodális út, amin az egyház végigmegy. És ez egy utalás is a megkereszteltek és meghívottak missziós témájára, amiben minden megkeresztelt embert nevén szólít az Úr és hívja őket, hogy dolgozzanak szőlőjében. Tehát nem maradhatunk közömbösek vagy tétlenek ebben a nagy feladatban.

Szent Simon és Júdás közbenjárására folyamatosan igent mondhatunk az Úr hívására az Örömhír hirdetésében a föld végső határáig, szavainkon keresztül, de főleg munkánkon keresztül. Ámen!