Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A kínai katolikus közösségek imanapot tartanak a papi hivatásokértVissza a listához

2024. április 26.

Zhoucun egyházmegyében (Shandong tartományban), Giuseppe Yang Yongqiang püspök realistán és szerényen világította meg azokat a kritikus jeleket, amiket egyházmegyei szinten jegyeztek fel azon fiatalok számát tekintve, akik a papi képzés útjára lépnek. A püspök arra bátorította a híveket, hogy „imádkozzanak többet a hivatásokért”, mindenkit arra hívva, hogy ”tartsák meg a szent tiszteletet a papság iránt és vigyázzanak a szeminaristákra mindenképpen”. Ugyanakkor – tette hozzá – „a szeminaristák tanuljanak meg jó pásztoroknak lenni, mindig emlékezve arra, hogy minden pap eredeti hivatása az, hogy kövesse Jézus Krisztust, hasonlóvá léve Hozzá”.
A tangshani közösség plébániáján (Hebei tartományban) papok és szeminaristák, akik abból a közösségből jöttek, azzal tértek vissza eredeti templomaikba, hogy megkérjenek mindenkit, hogy „minden család örömmel és bátorsággal válaszoljon Isten szeretetteljes hívására”.
A Jiujiang-i plébánián (Jiangxi tartományban) a laikusokat arra hívták, hogy imádkozzanak a püspöki és papi hivatásokért, és legyenek nagylelkűek a szükséges anyagi javak felajánlásában az ő támogatásukhoz.
Két új papot szenteltek a nankingi egyházmegyében a hivatásokért tartott Imanapon, április 21-én.
A két pap „örömmel válaszolt a hívásra és az evangélium hirdetésére szentelik magukat, és megtörik életüket, az eucharisztikus Kenyérrel együtt, a testvéreikért, reményt vetve és megmutatva mindenkinek Isten Országának szépségét”.

(Fides)