Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Világmissziós vasárnap: La Vega egyházmegyéje megemlékezik az első amerikai keresztelésekrőlVissza a listához

2021. november 05.

Az ünnepségeket hitoktatás előzte meg: „Keresztelés és missziós elhivatottság” témában, amelyen 2000 érdeklődő vett részt, köztük plébániai tanácstagok és 25 apostoli mozgalom tagjai. Ezt követően a résztvevők három napon át látogatták a püspökség családjait, házról házra jártak, hogy beszéljenek az embereknek a keresztelésről: „A keresztelés által vagyunk mindannyian Isten gyermekei” és „A keresztelés tesz bennünket egy közösség aktív tagjaivá, amit egyháznak nevezünk” – ez volt a látogatások témája.

Francisco Jiménez atya, az egyházmegyei lelkipásztori vikárius meséli, hogy az első látogatás az előkészületeket szolgálta; a meglátogatott családok a második látogatáskor szentelt vizet kaptak, hogy megújítsák a megkeresztelésüket és minden családtagnak azt az érzést nyújtsák, hogy ők Isten gyermekei, Isten szereti őket akkor is, ha nem járnak rendszeresen templomba. A központi ünnepségek mellett a missziós vasárnapon az állami szervezetekkel közösen különböző segítő programokat szerveztek, köztük előadásokat a koronavírus-járványt követően támadt nyugtalanság  kezeléséről, azzal a céllal, hogy megvalósuljon  „a szeretetben egyek vagyunk, hogy jót tegyünk másokkal” eszméje.

Héctor Rodríguez, La Vega püspöke bejelentette, hogy a Világmisszió Vasárnapja 2022-ben Hermanas Mirabal megyében lesz. Mária, Isten Anyja alakja fog a középpontban állni, az Altagraciai Madonna jubileumi éve alkalmából, ami 2021. augusztus 15-től 2022. augusztus 15-ig tart, ünnepelve Altagraciai Miasszonyunk ikonja megkoronázásának 100 éves jubileumát.

 

(Fides)