Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: VII. Váci Egyházmegyei Találkozó FótonVissza a listához

2018. június 05.

2018. június 2-án Fóton rendeztük meg az éves Váci Egyházmegyei Szent Gyermekség és Szent Péter Apostol Műve közösségek találkozóját, melyre mintegy 150 fő érkezet Patakról, Pásztóról, Vecsésről, és Fótról.

A találkozó mottójának II. János Pál által megválasztásakor idézett bibliai részt: „Ne féljetek!” választotta a házigazda fóti missziós közösség, akik a szent pápa életét feldolgozó színdarabot adtak elő a nyitó szentmisét követően.

A találkozó szentmisével kezdődött, melyet Sebők Sándor fóti plébános mutatott be, P. Benvin Sebastian a Pápai Missziós Művek igazhatója és Kárpáti Sándor atya koncelebrálásával. A homíliában Sebastian atya a Pápai Missziós Művek igazgatói római konferenciáján megélt élményéről beszélt arról, hogy az Osztrák kollégája Prof. P. Dr. Karl Wallner OCist egy személyes beszélgetés, valamint egy előadása alkalmával arról beszélt, hogy Európa kereszténységét ismét a magyarok fogják megvédeni. Ez a felvetés komoly tartalommal és felelősséggel jár a magyar nemzet, a missziós és egyházi közösségek számára. Beszédében, biztatta a jelenlévőket arra, hogy cselekedeteik, tevékeny szeretetük, mély hitük által lelkesen folytassák az Isten igazságának és igéinek hirdetését, majd köszönetet mondott a program szervezőinek és lebonyolítóinak az áldozatos munkájukért.

A prédikációt követően 17 gyermek tett ünnepélyes missziós fogadalmat, melyben önként vállalták a kis ima és kis áldozat szolgálatát gyermektársaik felé. A beiktatási ceremóniát Sebők Sándor plébános atya végezte, majd örömmel áldotta meg az új lelkes missziós gyermekeket.

A Szentmisét követően a fóti missziós közösség, „Totus Tuus” címmel mutatta be a Szent II. János Pál pápa életét bemutató előadásukat, melyet Keserű Márta az egyházmegye missziós koordinátora rendezett.  A szent pápa szerepeit: Nagy Botond, Szafranszki Olivér és Sebők Sándor plébános atya Szűz Máriát: Sogrik Judit játszotta. A színdarab zenei szolgálatát a fóti gitáros zenekar látta el, Borka Zsolt és Keserű Konrád vezetésével.

Az előadást követően bőséges ebéddel, finom pörkölttel és csalamádéval vendégelt meg bennünket a plébánia közössége, melyet megterített asztal mellett a kertben fogyaszthattunk el közösen. Ebéd után a személyes találkozások baráti beszélgetések mellett, kézműves foglalkozás, foci, és a templomot bemutató idegenvezetés töltötte be hasznosan az időnket, majd délután 15 órára megérkezett a táncegyüttes, akik többek között moldvai táncot tanítottak az érdeklődő fiataloknak, és felnőtteknek egyaránt. A programot 16 óra után pár perccel egy közös hálaadó ima és Sebastian atya áldása zárta.