Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Tagle bíboros bátorítja az egyesült államokbeli Pápai Missziós MűveketVissza a listához

2022. június 09.

Tagle bíboros háláját fejezte ki az egyház missziója érdekében kifejtett munkájukért és bátorította őket, hogy folytassák a megkezdett utat.
„A mai olvasmányok vigasztalnak bennünket – mondta a Népek Evangelizációja Kongregáció elöljárója a reggeli szentmise homíliájában, amelyen részt vettek Trenton és Paterson egyházmegye PMM igazgatói is, mindketten fülöp-szigetekiek – Jézus imádkozott tanítványaiért, ahogy most is imádkozik értünk. Az Ő imája az volt, hogy egyek legyünk, és a mi egységünknek missziós dimenziója van: hogy higgyék, hogy Te küldtél engem, mondja Jézus.”
Ezt követően Tagle bíboros megáldotta boldog Pauline Marie Jaricotnak, a Hitterjesztés Műve alapítójának képét, amely a PMM irodáiban van, azután két találkozóval folytatódott a napja, melyeket az egyesült államokbeli PMM igazgatója, Mons. Kieran Harrington szervezett.
Két találkozó volt két különböző helyen, de mindkettő nagyon jelentős a Quenns körzetében, nevezetesen az Elmhurst kórházban, amely a koronavírus-járvány legsötétebb időszakában jelkép volt, valamint a Cathedral Preparatory School and Seminary-ban, az egyetlen középiskolai szemináriumi iskola az Egyesült Államokban.
Az Elmhurst kórházban Tagle bíboros az egészségügyi személyzethez fordult és emlékezve a járvány leghevesebb időszakára, az ő kezüket „Isten kezeinek” nevezte, majd hozzátette: „Használjátok tehetségeteket, képességeiteket, de továbbra is legyetek a betegek számára testvérek, mint egy család. Ez számukra a vigasztalás forrása lesz”.
Látogatása alatt Tagle bíboros kiszolgáltatta a betegek szentségét egy felnőtt és egy újszülött betegnek, és együtt imádkozott a kicsi szüleivel.
A nap végén a szemináriumi iskolában nagy lelkesedéssel fogadták a bíborost a diákok, és együtt imádkoztak a Szűzanyához.

(Fides hírügynökség)