Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Szentségimádás 0-24-ben Budapesten!Vissza a listához

2018. január 04.

Sokan szeretünk betérni egy templomba akár hétköznap is. Egyszerűen azért, mert szükségünk van arra a spirituális élményre, arra a kegyelemre, amit bent megtapasztalhatunk. Ha bemegyünk egy templomba, ott Isten jelenléte megérint a csendben. Egy személyes találkozást tudunk megélni, ami nagyon sokaknak hiányzik. Istennel lehet találkozni, és ezért is fontos, hogy a templomaink nyitva legyenek, ne zárjuk be a kapukat. Nem könnyű megoldani, mert anyagi áldozattal is jár, de megéri meghozni ezt az áldozatot!

Most végre a budapestieknek is lesz lehetőségük bármikor betérni Isten házába! Állandó szentségimádás indul 2018. január elsejével a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban! A regisztrációs honlap már elérhető magyar és angol nyelven is: http://orokimadas.belvarosiplebania.hu/

"Ha már tudjuk, mikor fogunk imádkozni az Oltáriszentség előtt, jelezzük azt ezen a honlapon! Jézus Szíve az élet és szentség forrása. Az ő áldását kérem a szentségimádás minden résztvevőjére!" - fogalmaz Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergomi érsek a honlap indításához írt köszöntőjében.

Ez az esemény nem csupán a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániának, hanem Budapest városának és az Esztergom-Budapesti Egyházmegyének is kiemelten fontos eseménye, ami a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készületet is segíti. A helyi szervezők nemcsak egyének, hanem közösségek jelentkezését is várják (maximum 70 főig).

Forrás: iec2020.hu