Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Szeminaristák és nővérek befejezik tanulmányaikat: új missziós erőforrások a kínai evangelizációhozVissza a listához

2022. július 08.

Mons. Antonio Dang Mingyan, a tartomány fővárosának érseke és egyben a szeminárium rektora, 9 docenssel együtt celebrálta a szentmisét, akik elkísérték a fiatalokat hivatásuk útján. A rektorhelyettes, don Li Jingxi, őszintén gratulált a frissen végzetteknek, és kívánta nekik, hogy „valóban válaszoljanak az Úr hívására, vállaljanak pasztorális feladatokat, legyenek Jézus Krisztus papjai és szenteljék életüket az egyház evangelizációjának” Kínában és az egész világon.
Csakugyan, a kontinentális kínai egyház a termés évszakát éli, a hivatások, a misszió, az evangelizáció termésének időszakát.
A friss diplomások az új erőforrás, az új ihlet, és az új munkások az Úr szőlőjében Kínában. 6 évi szorgalmas teológiai, filozófiai és főleg lelki és emberi formálódás után készen állnak arra, hogy útnak induljanak a végtelen pasztorális terepen, ami vár rájuk, hogy prédikáljanak, szolgálják az egyházat és Isten népét, hogy szembeszálljanak a mai idők missziós kihívásaival.
Június 18-án a kínai katolikus egyház nemzeti szemináriumának 23 szeminaristája diplomázott le 6 év teológiai és filozófiai tanulmányok elvégzése után. Ezentúl hivatásuk útját járják Kína különböző részein, származásuk helye szerint.

(Fides)