Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: „Sok ember számára az egyház menedéket jelent”Vissza a listához

2021. február 03.

„Három héttel ezelőtt, amikor szentségimádás után elhagytam a naandi-i templomot, odajött hozzám az egyik gyülekezeti tanácstag és azt mondta nekem, hogy legyek óvatos, mivel a környéken fegyveres lázadókat láttak” – mondja a spanyolországi Toledo egyházmegyéből származó misszionárius. „Erre elrendeltem a templom és a plébánia bezárását. Este 9 után elkezdtek lövöldözni. Hála Istennek nem történt semmi bajunk. Másnap reggel elmentem a rendőrségre és láttam, hogy néhány állítólagos lázadót elfogtak. Szegény sorsú fiatalok voltak és megengedték nekem, hogy belépjek a kis cellájukba, ahol sokáig beszéltem velük. A végén együtt imádkoztunk és kértük Isten irgalmát. Amikor elindultam onnan, az egyik őr a fülembe súgta: „Ha Ön nem jött volna, valószínűleg kihallgatták, kínozták és a dzsungelben kivégezték volna őket!”
A tartós nehézségek és bajok ellenére a misszionárius folytatja lelkipásztori tevékenységét és ebben támogatja őt a helyi lakosság és sok önkéntes segítő.
„Itt az emberi élet nem ér semmit” – fejezi be Christopher atya. „De a hívek számára az egyház menedék a sok félelmet tekintve; itt vigaszt és reményt találnak egy jobb életre.”

(Fides)