Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Rózsafüzér az utcánVissza a listához

2020. május 11.

„Elhatároztuk, hogy a rózsafüzért fogjuk imádkozni a városon keresztül menve, egyrészt, hogy megmutassuk az egyház arcát, amely most csak korlátozottan tud tevékenykedni a járvány miatt, ám a hangja nem néma, másrészt újra akartuk éleszteni a reményt Máriával, a keresztények reményével” – mondta Franck Hermann Soko atya, a Yopougon-i egyházmegye ifjúságért felelős káplánja, aki egyben a Keresztelő Szent János plébánia vikáriusa. Május elsején P. Franck Hermann Soko együtt imádkozta a rózsafüzért a fiatalokkal plébániája utcáin.
Ennek az akciónak az volt a célja, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét arra, hogy fontos a Szűzanyának szentelt hónap és hogy a rózsafüzért otthon is kell imádkoznunk a családban, testvéreinkkel együtt” – hangsúlyozta a káplán.
Ennek a meghívásnak pozitív visszhangja lett a fiatalok körében: Arnaud Fidèle Kouassi, a plébánia ifjúsági részlegének elnöke így fejezte ki örömét az imaalkalmon való részvétele fölött: „Ez új tapasztalat volt számomra; eddig még nem imádkoztam a rózsafüzért, de eme kezdeményezés hatására elkezdtem ezt tenni”.

(Fides hírügynökség)