Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Pápai Missziós Művek: „Örülünk az egyház jogi állapota elismerésének”Vissza a listához

2020. szeptember 10.

Az egyezmény garantálja az egyháznak a lehetőséget, hogy szabadon végezhesse misszióját Burkina Faso-ban. Kiváltképpen elismerik az egyház és intézményei nyílt jogi személyiségét.
„Még nem olvastam a szerződés szövegét. Eddig még csak a sajtóból vannak értesüléseim” – mondja Isidore atya, „de hangsúlyozni szeretném, milyen fontosnak tartom az egyház jogi személyiségének elismerését, amelynek köszönhetően például szükség esetén a bíróság előtt védekezhetünk. Ily módon különböző problémákat is meg tudunk oldani, amelyekkel tevékenységünk során szembesülünk.”
„Egy további fontos pont, amit az egyezmény szabályoz, az állam és egyház közötti együttműködés elve” – folytatja a burkina faso-i Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatója.
„Gondoljunk csak a képzés és egészségügy területén meglévő együttműködésre. A katolikus iskolák és az egészségügyi intézmények mostantól állami támogatást kaphatnak, így egyre több szegény ember is hozzájuk férhet majd” – hangsúlyozza az atya.
„Köszönjük a Szentatyának és minden munkatársának az egyezmény elérését és köszönetet mondunk neki azért is, hogy kapunk egy új nunciust, aki ezekben a napokban lép hivatalba” – fejezi be mondandóját Isidore atya.
A nuncius nem más, mint Michael Francis Crotty érsek, akit Ferenc pápa február elsején nevezett ki.

(Fides hírügynökség)