Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Pakisztánban a vallások képviselői közösen imádkoznak az emberiségértVissza a listához

2020. május 15.

A találkozót a pakisztáni katolikus püspöki konferencia vallásközi párbeszédért és ökumenizmusért felelős Nemzeti Bizottsága szervezte, amely ezzel a cselekedettel Ferenc pápa és az emberi testvériességért felelős főbizottság felhívásának engedelmeskedett. A lahore-i érsek, Sebastian Shaw a következőket mondta: „Ez a járvány a világon minden embert megtámad, különbségek vagy határok nélkül. Városról városra és országról országra terjed és megöli az embereket. Ez a láthatatlan vírus nem tesz különbséget az emberek között vallási vagy állapotbeli szempontból, mindenkit érint. Ezért hívunk minden embert arra, hogy szívéből vessen ki mindenfajta különbségtételt és diszkriminációt és egyesüljön a többi emberrel szociális és vallási harmóniában”.
„Minden vallás hívőit arra hívjuk, hogy különösen ma, de a jövőben is egy napra egyesüljön lélekben a többi emberrel imában, böjtben és jótékonyságban és kérjék Istent, hogy segítsen az emberiségnek a koronavírus járványt legyőzni” – tette hozzá az érsek.
A keresztény, muzulmán, hindu és szikh vallású vezetők vallási szokásaik és hagyományaik szerint imádkoztak a vallásközi imagyűlés keretein belül a katolikus bazilikában.

(Fides hírügynökség)