Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Padre Márlon tanúságtételeVissza a listához

2018. január 22.

Padre Márlon Múcio Brazíliában, Sao Paulo városában szolgál. A római katolikus pap felszentelése óta a fiatalok nagy példaképe, nem véletlen, hogy a Facebookon lévő oldalát 55 ezren követik, videóinak gyakran százezres nézettsége van. Az utóbbi időszakban azonban egy súlyos betegség  miatt egy speciális maszkot kell viselnie, amely a mozgásában is gyakran akadályozza. Márlon atya kedvét azonban ez egyáltalán nem szegte, ugyanolyan lelkesedéssel hirdeti az örömhírt:

A brazil pap fantasztikus türelemmel és megértéssel viseli a betegségét, ahogy az egy nemrégiben elmondott prédikációjából is kiderül:

“Milyen volt a 2017-es évetek? Az enyém, ha nem feltétlenül a legjobb, de mindenképp életem egyik legjobb éve volt. Ez az év tele volt kihívásokkal, harcokkal, és hódításokkal. Testvéreim, ez volt az az év, amikor a mennyben voltam. Május 27-én, amikor kórházba kerültem, abban a kegyelemben részesültem, hogy ott álltam a mennyország kapujában…. De sokan imádkoztatok értem, ezért visszatértem. Dicsőség Istennek!

Azt mondom, hogy ez volt életem egyik legjobb éve, mert voltam a mennyben, és a betegség sok dolgot tanított nekem. Az élet próbák elé állít bennünket, ami sokaknak megnehezíti az életét (a családjuk helyzetét, a közösségét, a társaságét). Azt gondolom, hogy engem, Isten dicsőségére jobbá tett. A betegség alázatosabbá, türelmesebbé, irgalmasabbá tett az embertársaim felé.

Ha előtte sokat mosolyogtam, most még többet mosolygok.

Igen, Istennek hála már tudom értékelni a dolgokat: a családomon kívül  a barátaimat, a közösséget, az időt, amit Istentől kapok. Ma már tudom: nem az volt a feladatom, hogy beteg legyek, de ki tudom használni a betegségemet, hogy segítsek a testi és lelki beteg testvéreimnek. A betegség segít, hogy igazán rátaláljak Jézusra. Megerősíthetem: bízom a felépülésemben, hiszem, hogy az Úr meggyógyít (már gyógyít is), de sokkal boldogabb vagyok most, mint a betegség előtt voltam.

Forrás: Aleteia / 777blog.hu
Fordította: Ungvári Ildi