Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Önkéntes beteglátogató képzés indul a Budapesti Katolikus KórházlelkészségenVissza a listához

2017. szeptember 11.

Önkéntes beteglátogató képzés indul a Budapesti Katolikus Kórházlelkészségen. A képzésre 2017. szeptember végéig lehet jelentkezni a (06-1) 224-8640-es telefonszámon hétköznap 8-16 óra között.

Az önkéntes beteglátogató szolgálat a kórházak heti lelkipásztori szolgálatához kapcsolódik, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy a hét egy adott napján (ez kórházanként változó), a kórházba bejáró katolikus pap látogatását megelőző napon, az önkéntes beteglátogató végiglátogatja azt az osztályt, ahova a kiválasztott kórházon belül be lett osztva. A látogatás legfőbb célja lehetővé tenni a betegnek, ha szentségekhez kíván járulni, de missziónk ennél összetettebb: mindenkihez szól, egy elfogadó, szeretetteljes jelenlét. Krisztus szeretetével jelen lenni, elvárások nélkül, nyitottan a beteg felé. Az ő igényeire érzékenyen. Rossz érzés nélkül elfogadva azt is, ha ő erre nem tart igényt. Testvérként jelen lenni a találkozásokban. Mindez kegyelem, ajándék az Istentől, aki soha nem hagy magunkra ebben a szolgálatban. Nem is lehet másként végezni, csak Vele. Nagyon fontos, hogy szívből tudjunk időt szánni a szolgálatra hétről-hétre, ami elég komoly elköteleződést és erre alkalmas élethelyzetet kíván.

Szeretettel várjuk az önkéntes beteglátogató szolgálatra elhivatottságot érző, hitüket gyakorló katolikusok jelentkezését az október elején induló beteglátogató képzésünkre.

Forras: Kórházlelkészség