Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: „Nők küldetésben”: nők a frontvonalban az egyház missziójábanVissza a listához

2021. március 18.

„Annak a nővérnek a képe, aki egy zászlóalj előtt térdel a népét védve, Myanmarban, a nők cselekvésének ikonjává vált, akik nyílt szívvel mennek misszióba, hogy átöleljék, bátorítsák, lelkesítsék és szolgálják azokat, akiknek a legnagyobb szükségük van erre a társadalmunkban”- teszi hozzá.
A nemzetközi nőnapon, március 8-án, a missziós tevékenységért és az egyházak közötti együttműködésért felelős bizottság beszélgetéssorozatot indított a következő témáról: „Nők a misszióban”. A találkozó minden hónap 8-a (ha hétvégére esik, akkor a következő munkanap), 15 óra, a Brazil Püspöki Konferencia youtube csatornáján.  A téma: „Aktuális portré: női jelenlét az egyházi misszióban”, erről beszél Maria Inês Ribeiro nővér, akit Ferenc pápa kinevezett a megszentelt élet intézményeinek vatikáni kongregációja és az apostoli élet társasága tanácsadójának.
Sandra Amado nővér hangsúlyozza: „A nők aktívan részt vesznek Isten Országának építésében a mai világ társadalmában. A nők mindig és mindenhol bátrak és rettenthetetlenek voltak a Jézus Krisztus evangéliuma által rájuk bízott misszióban,  a legszegényebbek és legrászorultabbak szolgálatában. A nők közreműködése nélkül az egyház küldetése nem lenne olyan aktív és aktuális a mi népünk életében.”

(Fides hírügynökség)