Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: „Missziós körutazás” ébressze fel a megkereszteltekben a missziós hivatástVissza a listához

2021. november 05.

„Ennek a missziós utazásnak, ami október elején kezdődött az elefántcsontparti püspökök kifejezett kérésére, az a célja, hogy a hívőket a misszió témája iránt fogékonnyá tegye, és alkalmat adjon az élő eszmecserére és találkozásra, hogy megismertesse az emberekkel a PMM munkáját” – magyarázza Jean-Noël Gossou, a PMM elefántcsontparti igazgatója.
„A missziós hónap alkalom arra, hogy felébressze a missziós tudatot mindenkiben: papokban, szerzetesekben, laikusokban és családokban” – mondja Gossou atya, „ezért mindenkit buzdítok arra, hogy legyen tudatában missziós hivatásának és kötelezze el magát, hogy az apostolok és az első misszionáriusok nyomdokaiba lépjen”.
Ennek a körútnak az első gyümölcsei már az első szakasz végén láthatóvá váltak, amikor Ignace Dogbo Bessi, korhogo-i érsek-metropolita felhívást intézett minden hívő felé, hogy „nagylelkűen támogassuk a Pápai Missziós Műveket”. A laikus hívek is behatóbban megismerték a PMM tevékenységét, és ezáltal motiváltabbnak érzik magukat, hogy részt vegyenek az evangelizációban.
Az összes egyházmegyében szerveztek programokat a missziós munka iránti figyelemfelkeltés céljából.

(Fides hírügynökség)