Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Missziós hónap: ne féljetek, most van itt az ideje annak, hogy igent mondjatok IstennekVissza a listához

2020. november 30.

„Hosszú ideig tartó belső ellenállás után a misszió iránti szeretet magja kivirágzott bennem és azóta is él.”
„Néhány éve vagyok misszionárius Pápua Új-Guineában. Van egy apáca barátnőm, aki Ugandában misszionárius, küldtünk egymásnak képeket és ötleteket a missziós hónappal kapcsolatban, és ez teljesen kitárta a szívemet. Mindketten olaszok vagyunk, én Óceániában, ő Afrikában, ilyen messze egymástól, de mégis közel egymáshoz, mert ugyanaz a Lélek éltet minket, aki arra ösztönzött minket, hogy a világ végére is elmenjünk.”
„Ezekben a napokban – meséli Anna nővér – a gyerekekkel és a falvak népével együtt a missziós rózsafüzért mondtuk a világon szétszóródott misszionáriusokért. Ezenkívül egy külön imát mondtunk Basilia nővérért, aki Bereinából származik és Brazíliában dolgozik misszionáriusként. Szép meglepetés volt, őt látni a misszióban és olvasni/hallgatni a tanúságtételét. ’Valaki közülünk Brazíliában misszionárius’ – kiáltottak fel az emberek.”
„A missziós hónapban az iskolában minden héten elolvastuk egy misszionárius tanúságtételét és minden héten küldtünk az olaszországi barátainknak és rokonainknak történeteket a mi missziónkból.
A világmisszió ünnepén a missziós keresztünket az oltár elé állítottuk, és meggyújtottuk az öt gyertyát az öt kontinensért, amelyekért imádkoztunk” – teszi hozzá a szerzetesnővér.
Anna nővér Basilia nővér szavaival zárja mondandóját: „Ne félj igent mondani Istennek, testvéreitek, akik a világ másik végén szenvednek, várnak rád. Milyen hosszú ideig várakoztatod őket? Most van itt az ideje az igen-nek!”

(Fides hírügynökség)