Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Missziós hónap: a szociális média és a tv-adók felhívják a figyelmet különböző kezdeményezésekreVissza a listához

2021. október 12.

A nigériai Pápai Missziós Művek főként a szociális média és a tv segítségét veszi igénybe a világmisszió hónapja programjainak megszervezéséhez. Az előkészületek négy hónappal ezelőtt kezdődtek, a pápa világmisszió ünnepére küldött üzenetének kihirdetésével. Az ima, különösen Isten szolgája Pauline Maria Jaricothoz végzett kilenced, akit 2022 május 22-én avatnak boldoggá, jellemzi október hónapot. Sok hívő csatlakozott a PMM ezen kezdeményezéséhez. A különböző tevékenységekre a szociális média és helyi médiumok is felhívták a figyelmet, különösen Nigéria katolikus tv-je. A tv naponta sugároz elmélkedéseket, olvasmányokat Pauline Jaricot-ról, az elmélkedéseket a Missziós Unió nemzetközi titkársága ajánlotta fel az alapítójuk, boldog Paolo Manna születésének 150. évfordulója alkalmából.
A világmisszió ünnepének aktív megünneplésére hív videoüzenetében Mons. Bulus Yohanna, Kontagora egyházmegye püspöke is, aki imára hívja a katolikusokat, a misszionáriusok megsegítésére.
Maga a püspök fogja celebrálni a központi szentmisét október 24-én, amit közvetíteni fog az „African Independent Television“ és a  „Catholic Television“ is.
nigéria 56 egyházmegyéjének a PMM igazgatóit október 12-15 között meghívták egy továbbképző rendezvényre.

(Fides hírügynökség)