Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Missziós együttműködési egyezmény: a szöuli egyház segít Burkina Faso-nakVissza a listához

2021. július 16.

„Andrew Yeom bíboros kifejezte háláját azoknak, akik adományt adtak az elhunyt Nicholas Cheong Jin-suk bíboros tiszteletére, aki rendelkezett a szervei és a szaruhártyája adományozásáról. Ugyanakkor Yeom bíboros az egész közösség kívánságát tolmácsolva, próbál segíteni azoknak, akik szükséget szenvednek nemcsak az országban, hanem a világ más részein is.”
Az együttműködés és testvéri szolidaritás a szöuli és ouagadougou-i érsekség között Yeom bíboros látogatásával indult, aki 2018-ban ellátogatott Burkina Faso-ba, miután hallotta, hogy milyen nehéz helyzetben van az ottani nép.
A szöuli érsekség szerződést kötött Burkina Faso-val, hogy erősítsék a missziós együttműködést és evangelizálást azzal a céllal, hogy hozzájárulnak a pasztorális munkához, de az egészségügyi terület fejlesztéséhez, a képzéshez, a gazdasági és szociális fejlődéshez is. Az utóbbi három évben a szöuli egyház támogatott az ouagadougou-i érsekségben különböző projekteket, valamint segítette papok képzését is, úgy, hogy meghívott szeminaristákat a szöuli teológiai szemináriumba tanulni.
Létrejött egy együttműködési kapcsolat az egészségügy területén is, mégpedig a szöuli Szűz Mária kórház és az ouagadougoi VI. Pál kórház között.
A járványon kívül Burkina Faso-nak szembe kell néznie egy súlyos élelmiszerválsággal is, ami a klímaváltozás miatt következett be. Az ország megpróbálja a dzsihadisták terjedését is visszaszorítani, akik kapcsolatban állnak az Al-Kaidával és az Iszlám Állammal és Burkina Fasoban emberek ezreit ölték meg, ami az utóbbi időben több mint egymillió ember elmeneküléséhez vezetett.
A szöuli katolikus egyház már több országban nyújtott segítséget, pl. El Salvadorban és Indonéziában, amely országok gazdasági nehézségekkel küzdöttek. Márciusban 50.000 dollárt adományozott a mianmari egyháznak, amely országot a katonai puccs rázott meg.

(Fides)