Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Misszió fiatal nők szolgálatábanVissza a listához

2021. október 26.

Az olasz női szerzetesrend 1744-ben alakult meg Quadalto-ban Firenze megyében, amikor három lány követte Szűz Mária hívását, aki megjelent nekik álmukban és azt mondta: „Menjetek, ó szolgálóim”. A nővérek, akiknek példaképe Mária az odafigyelés, ima és odaadás terén, a szemlélődő szellemmel egyesítik az apostoli tevékenységet a plébániákon, a népmisszióban, a nevelésben, az ifjúsági pasztorációban és a szegények és betegek segítésében.
2009-ben kezdett a kongregáció „kimenni” és „az evangéliumot a föld végső határáig vinni, és alapított egy rendi közösséget az indonéziai Timor szigetén Atambuában. Ez volt a nővérek első „ad gentes” missziója, akiket az ottani egyház hívott meg és két internátust bízott rájuk. A két kollégium, amelyek Avilai Szent Teréz és szent Goretti Mária nevét viselik, kb. 150 szegény családból származó lányt fogadnak be, lehetőséget kínálnak a lányoknak magasabb szintű iskolákban való tanuláshoz.
Alessandra nővér emlékeztetett a Pápai Missziós Művek Hitterjesztés Műve ágazatának jelentős anyagi hozzájárulására, amely lehetővé tette egy kápolna megépítését ebben az új misszióban.
A nővér így fejezte be mondandóját: „Ahova csak hívnak minket dolgozni, a világ minden részébe, érezzük, hogy ezek olyan helyek, amiket Mária választott ki, ahol az ő szolgálói akarunk lenni, ahol érezzük, hogy elkötelezettek vagyunk az egyház küldetése iránt. A béke építői akarunk lenni, azé a békéé, amely Krisztus ajándéka, aki értünk meghalt és feltámadt.”

(Fides hírügynökség)