Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: „Méretre szabott hivatások”: az Isteni Mester nővérei támogatják a papképzést a missziós országokbanVissza a listához

2021. május 12.

„Örülünk, hogy a projektet éppen Jó Pásztor vasárnapján kezdhetjük el. A Pápai Missziós Művekkel együtt szeretnénk támogatni a missziós országokban a szeminaristákat” – hangsúlyozza M. Damaris Suchenia nővér. A nővérek kitűnnek apostoli tevékenységükkel a liturgia, a papi és eucharisztikus küldetés szolgálatában. „Remélem, a projekt lelki gyümölcsöket fog teremni minden szeminarista számára” – mondja Maciej Będziński atya, a lengyel Pápai Missziós Művek igazgatója. „Örülünk, hogy a Pápai Missziós Művekkel és Ferenc pápával együtt tudunk működni, akinek fontos a missziós országokban az egyházak fejlődése és a hivatások erősítése.
Az eladási projektnek köszönhetően a liturgikus apostoli tevékenység centrumai missziós dimenziókat öltenek” – hangsúlyozza M. Violetta Tarka nővér, a lengyel rendi tartomány gazdasági vezetője. „Jó Pásztor vasárnapja kivételes idő arra, hogy a hivatásokat Lengyelországban és az egész világon elősegítsük. Mindenkit arra buzdítok, hogy a missziós országokban élő több mint 80000 szeminaristáért imádkozzanak, és adakozzanak. Jó Pásztor vasárnapja a Szent Péter Apostol Műve patrónusi ünnepe is” – mondja a PMM nemzeti igazgatója – „amely a négy ágazat közül felelős a missziós országokban levő fiatal egyházak papi és szerzetesi hivatásaiért”.
A lengyel PMM két missziós szemináriumot támogat: a Vianney Szent János papi szemináriumot a madagaszkári Moramanga egyházmegyében és a perui Iquitos apostoli vikariátus Szent Ágoston papi szemináriumát. Tavaly a lengyel PMM 76 603, 69 dollárt gyűjtött a missziós országokban élő szeminaristák megsegítésére.

(Fides hírügynökség)