Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Megnyitották a kahamai Nazareth-Mwendakulima papi szemináriumotVissza a listához

2020. december 23.

Az ünnepi szentmise főcelebránsa Polycarp Pengo bíboros, a dar es salaam-i főegyházmegye emeritus érseke volt. Koncelebrált 26 püspök és sok pap, közöttük a püspöki konferencia titkárságának tagjai, más papi szemináriumok rektorai és tanárai, valamint a kahamai és a szomszédos egyházmegyék papjai. A résztvevők között voltak szeminaristák, szerzetesek és laikus hívők a kahamai egyházmegyéből és sokan mások. A liturgikus ünnepség keretében az áldás után a szeminaristáknak hivatalosan átadták a liturgikus ruhákat.
Prédikációjában a bíboros hangsúlyozta, hogy egy új papi szeminárium létrehozása mindig Isten műve és ezért nem kell aggodalmaskodni a kihívások ellenére sem, amikkel szembenézünk és amik még valószínűleg jönni fognak. Nyomatékosan kiemelte, hogy ha a késői 1970-es években létrehozhattak egy új szemináriumot a nehéz feltételek ellenére, akkor ez ma is lehetséges. Tehát nincs ok az aggodalomra, mert „Isten örökké velünk van (Mt 28, 19-20”.
Végül a bíboros köszönetet mondott különösen a püspököknek, a helyi és külföldi jótevőknek és mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult a szeminárium létrehozásához. Végül a bíboros mindenkit arra hívott, hogy imádkozzanak a szeminárium jövőbeli sikeréért és a további anyagi támogatásért.

(Fides hírügynökség)