Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Mária mennybevétele: kínai katolikusok ápolják a MáriatiszteletetVissza a listához

2022. augusztus 19.

Az ima és a virágdísz volt a jele a gyermeki szeretetnek és a különleges hálának az Istenanya támogatásáért a keresztények hitéletében és az evangelizáció missziójában, különösen ezekben a nehéz időkben, amikor járványok, háborúk, éhínség és szegénység sújtja az emberiséget. Mária mennybevételének ünnepén a pekingi főegyházmegye katedrálisában öt szentmisét tartottak.
„Működjünk együtt Isten tervével és irgalmával, a boldogságos Szűz Mária példája által ihletve” – szólított fel Joseph Li Shan pekingi érsek prédikációjában. Majd hozzátette: „Mindennapi életünkben utánoznunk kell az Istenanya hűségét és alázatosságát és mindig az ő példáját követve imádkozzunk”.
Jiangxi megyében a hívek nem riadtak vissza a tartós hőségben sem attól, hogy nagy örömmel és odaadással menjenek a templomba égi édesanyjukat ünnepelni. Számos pap ment el a helyi közösségekhez, hogy ott a híveknek kiszolgáltassák a szentségeket.
Az ünnepi szentmise után a hívek virágokat tettek a Szűz Mária-szobor elé, és imádkoztak a jiangxi egyház fejlődéséért és gazdag életéért.
A járvány miatt Belső-Mongólia templomait csak Mária mennybevétele ünnepének előestéjén nyitották csak ki.
A dong tang-i templomban a mongol származású plébános mindenkit arra hívott, hogy „mindig alázatos szívvel bízzunk az Istenanya pártfogásában és kövessük az Urat”.
Végül minden hívő a világbékéért, a járvány véget éréséért és az emberek jólétéért imádkozott.

(Fides)