Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: „Mária háza”: irgalmassági kezdeményezés: a szegényeknek ruhát adniVissza a listához

2022. február 11.

P. Shahzad Khokhar meséli: „A mi anyánk, Mária, mindenki anyja, ezért hívjuk a házat ’Mária házának’. Ezt az intézményt a Szent József plébániai iskolában nyitottuk meg, és mindenki számára nyitott, aki a környéken él, mindenféle hitbeli, etnikai, nyelvi vagy kulturális megkülönböztetés nélkül. Mindenki, aki valamiben szükséget szenved, jöhet és vihet magának ruhát szüksége szerint”. A pap közli, hogy „ez teljesen ingyenes szolgáltatás, mindennap, minden délután nyitva van”.
P. Shahzad Khokhar az első plébános az új Szent József plébánián, amelyet nemrég nyitottak meg a hyderabadi katolikus egyházmegyében, Sindh tartományban. A múlt hónapban a pakisztáni apostoli nuncius, Zakhia El Kassis érsek, meglátogatta és megáldotta a közösséget és az új „Mária háza” elnevezésű intézményt.
A kapucinus pap meséli: „Az új plébánia egy olyan közösséget szolgál, ami többségében punjabi személyekből áll, akik Punjab tartományból költöztek ide. Legtöbbjük egészségügyi területen dolgozik, vagy napi díjon. Látva szükségüket, segítségért folyamodtam barátokhoz, papokhoz, nővérekhez és laikusokhoz, és tudtam gyűjteni sok használt ruhát több különböző plébániáról Karachi, Lahore és Hyderabad egyházmegyékből”.
Önkéntesek egy csoportja a plébánián, férfiak és nők, saját idejüket áldozzák arra, hogy az irgalmasság eme cselekedetét megvalósítsák, kiválasztva a ruhatár vezetőit, kimosva és kivasalva a ruhákat, mielőtt a szükséget szenvedők rendelkezésére bocsájtják őket.
P. Shahzad elmondja: „Ennek a kezdeményezésnek a megsegítéséhez beszereztünk egy mosógépet és felállítottunk 20 standot 2500 ruhafogassal. Pillanatnyilag kb. 2000 ruhánk van különböző méretekben”.
A plébánián Khokhar atya 130 katolikus család lelki pasztorációját látja el, és létrehozott egy varróközpontot fiatal nők számára, megkönnyítve ennek a foglalkozásnak az elsajátítását, és elindítva őket a munkavégzés útján, hogy el tudják tartani a családjukat. A pap így végzi mondandóját: „Bevesszük a Mária házába az új ruhákat is, amiket a lányok varrnak, egy minimális összeget kérünk értük, így segítve ezeket a fiatal nőket, akik most tanulják a szabás-varrás tudományát.”

(Fides)