Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Magyar támogatást kap az aleppói görög melkita oktatási programVissza a listához

2018. január 04.

A kormány 620 millió forinttal támogatja Szíriában az aleppói görög melkita érsekség oktatási fejlesztési programját – derült ki a Magyar Közlönyben december 29-én megjelent határozatból.

A kabinet támogatni akarja az üldöztetést szenvedő szíriai keresztény közösségeket, a polgárháború miatt elmenekült keresztények hazatelepítését és az iskolaépítést célzó projekteket, amelyek egyeznek a magyar menekültpolitikával és a helyben segítés elvével. Az összeget az idei költségvetésben különítik el a fejezeti tartalék és tavalyi költségvetési maradványok felhasználásávál, valamint átcsoportosítással.

Orbán Viktor miniszterelnök december 20-án tárgyalt Budapesten Jean-Clément Jeanbart aleppói görög melkita érsekkel, egyebek mellett az üldözött közel-keleti keresztényeknek nyújtott további magyar segítségről. A Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár, Havasi Bertalan akkori tájékoztatása szerint a megbeszélésen elhangzott: Magyarország anyagi támogatást nyújt a szíriai harcokban lerombolt egyik iskola újjáépítéséhez. További segítséget jelent a helyi keresztény közösségnek, hogy magyarországi ösztöndíj-lehetőséget biztosítanak ottani diákok számára – tette hozzá a sajtófőnök.

Forrás: MTI

Fotó: News.va