Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Lengyelországban bemutatták azokat a bélyegeket, amiket a Pápai Missziós Művek jubileumai alkalmából bocsátottak kiVissza a listához

2022. június 08.

A bélyegek, amelyeket Agnieszka Sancewicz rajzolt, a Szent Gyermekség Műve alapítóját, de Forbin-Janson püspököt, a Szent Péter Apostol Műve alapítóját, Jeanne Bigardot és a Hitterjesztés Műve alapítóját, boldog Pauline Maire Jaricot-t ábrázolják. Ezt a különleges kiadványt, amelyet kb. 100.000 példányban adtak ki, kiegészíti egy, a PMM emblémájával ellátott borító, és a boríték a világ történelmi térképével.
A bélyegeket Częstochowaban mutatták be, az Élő Rózsafüzér Nemzeti Zarándoklat idején. Jelképezik a tiszteletadást a PMM számos idén megünneplendő évfordulója előtt és főként PJ nemrég megtörtént boldoggá avatása előtt.
„Azt kívánjuk, hogy bélyegeink arra buzdítsanak, hogy elmélyüljünk azokban a célkitűzésekben és értékekben, amelyek a PMM-et életre keltik – jelentette ki Wiesław Włodek, a Lengyel Posta alelnöke -. ez is a jó előmozdításának egyik formája. Azt kívánom, hogy ezeknek a jubileumi bélyegeknek a kibocsátása még jobban megmutassa azt a Lengyelországot, amely a kultúrának és értékeknek az előmozdítója, és bátorítsa a fiatal generációkat”.
Dal Toso érsek, a PMM elnöke, megköszönte a Lengyel Postának és a lengyel PMM igazgatójának, Maciej Będziński atyának, hogy támogatták a projektet, és így zárta beszédét: „A figyelemnek egy olyan jeléről van itt szó, amelyet Lengyelország és a lengyel nemzet az egész világ és a misszió iránt tanúsít. Hálásak vagyunk a hozzájárulásért, amelyet Lengyelország ezekben az években a missziónak nyújtott, ami nemcsak tárgyi hozzájárulást jelent, hanem főleg egy élő hozzájárulást, a sok misszionárius által, akik ma itt vannak és azok által, akik az egész világon szétszóródtak”.

(Fides hírügynökség)