Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Kuwala FM: katolikus rádióadó, az evangelizáció fontos eszközeVissza a listához

2022. február 21.

„Fontos eszköze az evangelizációnak Malawi ötödik katolikus rádiója” – hangsúlyozta az érsek, arra ösztönözve a híveket, hogy használják eredményesen a lelki fejlődésre és a szociális-kulturális szolidaritás megerősítésére.
Az ünnepségen, amikor a Kuwala FM rádiót hivatalosan elindították, az információs és digitalizációs miniszter, Gospel Kazako, megdicsérte a katolikus egyházat és Msusa érseket minden kezdeményezésért, amit a malawi közösség fejlődéséért tesznek.
„Nagy öröm, hogy több rádióállomásunk van, amelyek betöltik az informatív rést. Legyetek biztosak abban, hogy a kormány támogatja ezt a fontos kezdeményezést” – mondta a jelenlévőkhöz fordulva, kifejezvén örömét, hogy az egyház növeli jelenlétét a médiaiparban.
Az ünnepség a stúdió helyiségeinek és a felszereléseknek az érsek általi megáldásával kezdődött, aki a rádió törvényes tulajdonosa. Az információs miniszterrel együtt megnézték a stúdió helyiségeit és lehetőségük volt élőben szólni a malawi emberekhez.
Lux mundi - latin kifejezés, ami azt jelenti: a világ világossága, a Kuwala FM mottója. Az egyenes közvetítések, amelyek 2021 február 1-jén indultak, minden körzetben elérhetőek az érsekség székhelyén belül.

(Fides)