Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Különleges kezdeményezés karácsonykor: vallásközi ünnepség vak embereknekVissza a listához

2022. január 05.

„Sok ember nem jön oda hozzánk, hogy üdvözöljön bennünket vagy hogy kezet fogjon velünk. Visszautasítva érezzük magunkat, amikor megállapítjuk, hogy a vak emberek jogait nem tartják tiszteletben.
Ezt a vallásközi karácsonyi programot azért rendeztük meg a vak emberek számára, hogy megadjuk nekik azt az érzést, hogy nincsenek egyedül, hogy nem felejtettük el őket. Ez a találkozó alkalom arra, hogy ünnepeljünk és időt töltsünk el egymással, és hogy a karácsony örömét megosszuk vak barátainkkal”.
Az ünnepség keretében 40 fogyatékos ember kapott pénzajándékot karácsony alkalmából. A vakok meghallgatták Isten Igéjét, zsoltárokat és karácsonyi énekeket énekeltek és együtt ebédeltek.
„A társadalom csak akkor civilizált, ha elfogadja a fogyatékos és kirekesztett embereket és támogatja őket” – mondja Sabir Michael. Beszélt a kihívásokról is, amelyekkel a vak emberek szembesülnek. „Mi felemeljük a szavunkat az ő jogaikért. Szégyenletes, hogy a kormány megszüntette a közmunkák kétszázalékos kvótáját, ami a vakok számára volt fenntartva. A kormányhoz fordulunk, hogy állítsa vissza ezt a munkahelyi kvótát és dolgozzon a fogyatékosok képviseletéért”.
„Az egyházi vezetéshez is folyamodom, hogy adasson ki egy urdu nyelvű vakírásos Bibliát, hogy erősíthessük imaéletünket” – erősíti meg Sabir Michael.
„Nagyon hálásak vagyunk Michaelnek és a többi szervezőnek, hogy ebben a karácsonyi időben minden diszkrimináció nélkül elkötelezik magukat a kirekesztettekért. Krisztus minden emberért jött. Maga Isten fordult karácsonykor a kirekesztettekhez és elnyomottakhoz, hogy megmutassa nekik szeretetét és irgalmát” – mondja P. Asher Liaquat, a karacsi NCJP (Igazság és béke nemzeti bizottság) igazgatója.

(Fides)