Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Koreából ad gentes misszióba: koreai papokat küldenek Ázsiába és Latin-AmerikábaVissza a listához

2020. október 14.

Ketten Japánba mennek, egy pap Kolumbiába, egy Guatemala-ba. Egy pap, aki Németországba ment és egy aki Japánba, már elment, de a lezárás miatt csak most kapták meg az egyháztól a hivatalos megbízást. Mons. Job Yobi Koo, a tengerentúli misszionáriusok püspöki vikáriusa, homíliájában a következőket mondta: „Nagyon örülök a papoknak, akik válaszoltak a misszionáriusi hívásra ezekben a nehéz és kemény időkben, a koronavírus-járvány kellős közepén. Ne felejtsük el, hogy a Szentlélek vezet mindannyiunkat.” Koo püspök odaadta a papoknak a megbízólevelet és egy stólát tett a nyakukba a szent feladat jeleként, hogy éljék és tanúsítsák a Krisztusba vetett hitet. A szentmisén részt vett Mons. Benedictus Hee-song Son, a szöuli főegyházmegye általános vikáriusa, valamint a Tengerentúli Misszionáriusok Részlegének tagjai és papjai: mindenki azért imádkozott, „hogy a misszionárius papok hűségesen teljesítsék missziós feladatukat, az Evangélium hirdetését”. Koo püspök és Son püspök végül megáldották a papokat kézrátétellel.
Son püspök buzdította a papokat, intve őket, hogy mindig bízzanak Istenben és forduljanak Hozzá minden körülmények között imában, és azt mondta: „Lesznek nehézségeitek a missziós küldetésetek során, de emlékezzetek arra, hogy az Úr mindig ott van veletek”.
P. Young-ho Song, a Tengerentúli Misszionáriusok Részlegének igazgatója megígérte, hogy támogatja anyagilag és lelkileg is a kiküldött papokat, hogy a misszióban kizárólag a lelkipásztori tevékenységre tudjanak koncentrálni. A szentmisét azzal fejezte be, hogy arra kérte a papokat, hogy „legyenek misszionárius papok telve örömmel és szeretettel”.
A szöuli érsekség jelenleg 22 misszionárius papot küldött a világ 10 országába és tovább folytatja a külföldi missziók előkészítését azoknak a papoknak, szerzeteseknek és laikusoknak, akik hívást éreznek az ad gentes misszióra.

(Fides hírügynökség)