Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Kolumbiai családi imaVissza a listához

2020. április 03.

Celina nővér hangsúlyoz egy fontos dolgot: mint az egyház tagjai, összetartanak azért, hogy a híveket támogassák lelki oldalról. „A papokkal, szerzetesekkel és szerzetesnővérekkel, szülőkkel, tanítókkal és a Szent Gyermekség Műve tagjaival egységben, mióta elterjedt a járvány híre, felerősödött a családi ima a gyermekekkel együtt. A Rózsafüzér titkait megkapják hallgatható formában, hogy a családok együtt tudják imádkozni a Rózsafüzért minden nap. Elküldik nekik a Jézus Szent Véréhez szóló imát is és rajzokat, hogy a gyermekek ki tudják színezni és mindig Istenre gondoljanak, legyen Vele személyes kapcsolatuk.”
„A papok – folytatja a nővér – közvetítik az eucharisztikus szertartásokat mindennap reggel 7-kor a rendőrség rádióállomásáról. A Béke Királynője katedrális plébánosa mindennap elküldi az evangéliumot hallgatható formában WhatsApp-on, hogy az emberek meg tudják hallgatni és elmélkedni tudjanak róla a családban.”
„A rendőrség tevékenységének köszönhetően gyakoribbak az ellenőrzések, mert ez egy határterület, ahol az idegenek jönnek-mennek, de most már ellenőrzés alatt van a helyzet, mert lezárták a határt. Eddig még nincs egy pozitív koronavírusos eset sem.” Celina nővér így fejezi be mondandóját: „Imádkozom, hogy a Szent Gyermekség Műve tagjai jók legyenek és segítsék szüleiket ebben a helyzetben. Remélem, ez így is lesz, és továbbra is óvatosak lesznek." 
A szerzetesnővér tanúságtétele csak egy a sok közül, amelyek megmutatják, hogy a kolumbiai egyház együtt él a néppel ebben a válsághelyzetben.

(Fides hírügynökség)