Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Kínai zarándokok az Ifjúsági Világtalálkozón: a hit ajándéka „öröm és kegyelem”Vissza a listához

2023. augusztus 21.

A kb. 30 fiatalból álló kínai csoport Észak-Kína néhány tartományából érkezett. Tudósítónknak sikerült beszélgetnie velük.

Miért fontos a hit a kínai fiataloknak?
Hit nélkül nincs útirányunk. És enélkül elveszünk ebben a komplikált világban. Jézus nagyon fontos számunkra. Hitünk nagyon fontos számunkra.
Mik a katolikus lét örömei Kínában?
Az Urat ismerni valóban nagy öröm. Sok ember [Kínában] nem ismeri Krisztust. Nem ismerik az Urat. Így hát megkapni a hit ajándékát hatalmas öröm és kegyelem számunkra.
Mik a katolikus lét nehézségei Kínában?
Sokszor nincs idő a hit gyakorlására, mert az emberek többsége nem katolikus, és nincs támogatás. Az iskolákban például nincs bátorítás vagy támasz a hit gyakorlására hasonló környezetben.
Szeretnétek, ha Ferenc pápa ellátogatna Kínába?
Igen! Természetesen! Bátorítaná a kínai katolikusokat, segítene növelni a hitet és általában megszilárdítaná a bizalmat az országban.
Mi lesz a ti üzenetetek a fiatal kínaiakhoz amikor visszatértek az Ifjúsági Világtalálkozóról?
Mindenek előtt arra fogjuk hívni őket, hogy jöjjenek el a következő Ifjúsági Világtalálkozóra. Ez csodálatos élmény! Ezenkívül megosztjuk velük az itt szerzett tapasztalatokat. Például hogy láttuk a pápát!
Ezután az élmény után hogyan fejezitek ki közösségeteket a világon élő társaitokkal, akik szintén hisznek Jézus Krisztusban?
Mindenkiért imádkozunk és mi is kérjük az ő imáikat.

 

(Fides)