Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Keresztény közösségek újra elsőáldozást ünnepelnek a Közel-Keleten: ez a remény jeleVissza a listához

2022. május 05.

A csoda jele, ami kiváltotta meghatódását, a 126 gyermek fényképe, Alqosh és Telskuf városából, akik április végén voltak elsőáldozók.
A tavasz beköszöntével és a húsvét ünnepével a gyermekek elsőáldozását mindenütt annak jeleként ünneplik, hogy a kegyelem megőrizte a hitet a helyi keresztény közösségekben a konfliktusok és megrázkódtatások idején is, amik az iraki és szíriai emberek hétköznapjait befolyásolták, és a korlátozások után is, amiket a járvány miatt vezettek be a liturgikus ünnepségek alkalmával is.
Április 29-én a káld pátriárka, Louis Raphael Sako érsek kiszolgáltatta az elsőáldozás szentségét 16 fiúnak és lánynak a bagdadi Szent Illés templomban.
„A szentségek ajándéka és a lehetőség, hogy az isteni titkok részesei lehetünk – mondta a pátriárka -, bemutatják a keresztény élet forrását: a keresztelés adja az új életet Krisztusban, az eucharisztia pedig a szív tápláléka az örök életre”.
Május elsején 45 nagyon fiatal szír-ortodox keresztény járult első ízben a szentáldozáshoz a qamishli Szűz Mária templomban. A szentmisét Mor Maurice Amsih, Jazirah és Euphrat szír-ortodox püspöke celebrálta:  „Ezek a lányok és fiúk számunkra a jövő reménysége, ők az egyház új életnedve” – mondta Maurice püspök a helyi keresztény tv-adónak.

(Fides hírügynökség)